Спря да духа топло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- iv0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535d
Спря да духа топло
От няколко дена имам проблем.. а той е, че парното не духа топло.. до вчера духаше от едната страна топло а сега само студено.. Какъв може да е проблема? Плащам си сметките за парното редовно 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ее Ивак
много ги вартехме на Снега бе бате, са и аз имам проблем с парното.
скоро пуснах тема .. и май е от термостата, така ми казаха на мене.
много ги вартехме на Снега бе бате, са и аз имам проблем с парното.

скоро пуснах тема .. и май е от термостата, така ми казаха на мене.

- iv0
- кандидат ентусиаст
-
като гледам никой няма намерение да помогне.. мисля, че открих какъв е проблема.. снощи работната температура на колата се качи малко над 90 градуса, парното пак духаше студено.. аз си мисля, че е термостат или пък няма достатъчно антифриз(след малко ще го проверя)
колега виж е тука
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 83&start=0
100% ти гарантирам че и при теб това е проблема.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 83&start=0
100% ти гарантирам че и при теб това е проблема.

- iv0
- кандидат ентусиаст
-
sachs.. забелязах нещо друго.Прав си, че не е термостат. Когато колата се движи (да е поне над 1000 оборота) и започва да си духа топло както си трябва. Като е на място колата започва да духа студено.. дали са клапаните?
iv0 написа:sachs.. забелязах нещо друго.Прав си, че не е термостат. Когато колата се движи (да е поне над 1000 оборота) и започва да си духа топло както си трябва. Като е на място колата започва да духа студено.. дали са клапаните?
100%.начи сега да ти кажа точно за кво става въпрос....
вътре в тия клапани затварящия елемент е под формата на котвичка която при затворено положение ляга бърху едни гумички,а именно от тях идват всички ядове,защото с времето се разлагат и намаляват дупката през която минава водата.просто ги свали,а тва е супер лесно,и разшири дупката на водата.....абе кът го разглобиш със сигурност ше се сетиш за какво ти говоря
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Може и въздушна възглавница да се образува. Като движиш идва приток на топла вода на място с ниски обороти не стига вода до купето. Мой съвет отиди да си провериш охладителната система. Имах подобен случай и после термостат водна помпа некви маркучи и 500 кинта назад.
12 мнения
• Страница 1 от 1