Въпрос за ръчна скоростна кутия.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за ръчна скоростна кутия.
Колеги имали ли сте проблеми с вслючването на 1-ва скорост.
Когато колата не се движи (примерно чакам на светофар) включвам на 1-ва и всичко си е нормално обаче като отпускам съединитела и таман колата потегля леко и 1-ва скорост изключва (даже някой път със удар. Обаче в 60% от случайте когато първо включа втора и после първа не се случва. Обаче най интерестното е че влезе ли един път както трябва, каквото и да направя в движение не изключва също така и когато спирам на скорости също няма ядове. Проблемите са при първоначално включване преди да тръгне автомобила.
Според мен нее синхрон защото иначе щеше да ми дава ядове постоянно, но явно ще трябва да я разглобявам.
Ако някой има подобен проблем или е чувал, ще съм му много благодарен ако ми каже.
Блягодаря предварително.
Когато колата не се движи (примерно чакам на светофар) включвам на 1-ва и всичко си е нормално обаче като отпускам съединитела и таман колата потегля леко и 1-ва скорост изключва (даже някой път със удар. Обаче в 60% от случайте когато първо включа втора и после първа не се случва. Обаче най интерестното е че влезе ли един път както трябва, каквото и да направя в движение не изключва също така и когато спирам на скорости също няма ядове. Проблемите са при първоначално включване преди да тръгне автомобила.
Според мен нее синхрон защото иначе щеше да ми дава ядове постоянно, но явно ще трябва да я разглобявам.
Ако някой има подобен проблем или е чувал, ще съм му много благодарен ако ми каже.
Блягодаря предварително.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
На мен пък няколко пъти ми се е случвало да изхвърли лоста на трета скорост... Не знам и аз от къде е ?!? Скоро мисля да проверя нивото на маслото в скоростната кутия...
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
При мен първа изобщо не влизаше точно при описаните от теб обстоятелства, а и 1-2 пъти ми излезе трета за краткото време, през което я карах така. Също ако включех на втора, първата влиза без проблем. Съединителят отделяше чувствително по-горе, затова го смених, но също и едни семеринг ми смениха 23121282394. Нямам идея от кое точно, но проблемът изчезна.
4 мнения
• Страница 1 от 1