Въпрос за ръчна скоростна кутия.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за ръчна скоростна кутия.

Мнение от dian_car » 03 Окт 2007, 23:06

Колеги имали ли сте проблеми с вслючването на 1-ва скорост.
Когато колата не се движи (примерно чакам на светофар) включвам на 1-ва и всичко си е нормално обаче като отпускам съединитела и таман колата потегля леко и 1-ва скорост изключва (даже някой път със удар. Обаче в 60% от случайте когато първо включа втора и после първа не се случва. Обаче най интерестното е че влезе ли един път както трябва, каквото и да направя в движение не изключва също така и когато спирам на скорости също няма ядове. Проблемите са при първоначално включване преди да тръгне автомобила.
Според мен нее синхрон защото иначе щеше да ми дава ядове постоянно, но явно ще трябва да я разглобявам.
Ако някой има подобен проблем или е чувал, ще съм му много благодарен ако ми каже.
Блягодаря предварително.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 03 Окт 2007, 23:08

Да, имаше и тема по въпроса!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 04 Окт 2007, 17:01

На мен пък няколко пъти ми се е случвало да изхвърли лоста на трета скорост... Не знам и аз от къде е ?!? Скоро мисля да проверя нивото на маслото в скоростната кутия...

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 04 Окт 2007, 17:26

При мен първа изобщо не влизаше точно при описаните от теб обстоятелства, а и 1-2 пъти ми излезе трета за краткото време, през което я карах така. Също ако включех на втора, първата влиза без проблем. Съединителят отделяше чувствително по-горе, затова го смених, но също и едни семеринг ми смениха 23121282394. Нямам идея от кое точно, но проблемът изчезна.

Назад към E39