Check Brake Lights - какво означава това ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Check Brake Lights - какво означава това ?
Снощи на връщане от Варна ми изписа това. Това накладки ли трябва да значи, или контролни лампи за накладките - щото нищо не свети от контролните лампи.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Изгоряла ти е някоя крушка най вероятно 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
И на мен ми пишеше един надпис "Sandliht prufen" преди като беше на немски... Сега съм го направил да пише на английски за по хубаво и пише "Check park lights" обаче, ако се чете буквално би трябвало да значи да се проверят лампите за паркиране
Но всъщност проблема е във фаривете и идва от там , че заради хенона, отзад на всеки фар има по 2 крушки, които играят ролята на съпротивления за да лъже компютъра, че всичко е наред понеже ксенона има по малко съпротивление... Сега едната от тях е изгоряла, което не пречи на фара да свети, но постоянно ми го пише това съобщение... Не, че ми пречи ама и ме мързи да сменям крушката... В този ред на мисли някой знае ли къде и кой може да промени настройките на компютъра за да разбере, че има ксенон и това е нормално за да не трябва да се ползват тези крушки...
И все пак идеята ми беше, че понякога съобщенията не са това, което са

И все пак идеята ми беше, че понякога съобщенията не са това, което са

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
говорили сме по този въпрос много пъти, но е хубаво пак да се каже!
Понякога компютъра отчита проблем в светлините и когато крушките са много стари, примерно повече от 3-4 год. Тогава просто сменяте крушките с нови и се оправя.
По въпроса за проблема на Картофа, ако ксенона е допълнително слаган, требва да се сложи едно съпротивление (питай жичкаджия) за да не показва съобщения. Ако кита е бил специялно за Е39 трябвало е да има такава платка ама явно не ...
Понякога компютъра отчита проблем в светлините и когато крушките са много стари, примерно повече от 3-4 год. Тогава просто сменяте крушките с нови и се оправя.
По въпроса за проблема на Картофа, ако ксенона е допълнително слаган, требва да се сложи едно съпротивление (питай жичкаджия) за да не показва съобщения. Ако кита е бил специялно за Е39 трябвало е да има такава платка ама явно не ...
- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,за да не отварям нова тема,искам само да ви попитам нещо.
Изгоря ми едната крушка на ринговете на единия преден фар.Ходих в една-две бензиностанции да потърся,но не намерих точно такива крушки. Искам да попитам,ако някой знае от къде мога да си намеря крушки-моля да каже.Или поне каква марка да са.
Имам също и прословутия проблем с изгарянето на едната крушка на стоповете.на седмица две-изгаря по една.Сменил съм и четирите.Проверявал съм токовете-всичко е наред.Затова си мисля,че вероятно е от марката.
Моля дайте съвет.
Изгоря ми едната крушка на ринговете на единия преден фар.Ходих в една-две бензиностанции да потърся,но не намерих точно такива крушки. Искам да попитам,ако някой знае от къде мога да си намеря крушки-моля да каже.Или поне каква марка да са.
Имам също и прословутия проблем с изгарянето на едната крушка на стоповете.на седмица две-изгаря по една.Сменил съм и четирите.Проверявал съм токовете-всичко е наред.Затова си мисля,че вероятно е от марката.
Моля дайте съвет.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
CheGevara написа:По въпроса за проблема на Картофа, ако ксенона е допълнително слаган, требва да се сложи едно съпротивление (питай жичкаджия) за да не показва съобщения. Ако кита е бил специялно за Е39 трябвало е да има такава платка ама явно не ...
Така аз казах, че тези крушки служат точно за съпротивление... Но знам, че може да се препрограмира за да не дава грешка и без да има крушки или съпротивление...
Всъщност това означава че ти е изгоряла светлината за габарита. А при някои се включва да свети мигача от към изгорялата крушка като аварийна светлина, щото поптинцип е важно да имаш паркинг светлини или казано на БГ габарити като паркираш на много тъмно и не осветено.Kartoff написа:И на мен ми пишеше един надпис "Sandliht prufen" преди като беше на немски... Сега съм го направил да пише на английски за по хубаво и пише "Check park lights" обаче, ако се чете буквално би трябвало да значи да се проверят лампите за паркиранеНо всъщност проблема е във фаривете.....
Бегай в оторизиран сервиз на BMW там са по един два лв. крушките Даже наскоро проверявах за крушка за габарит за Е39 и ми дадоха в първия момент за "На Ангел очите" и беше 2,40лв.vanko_terziev написа:Колеги,за да не отварям нова тема,искам само да ви попитам нещо.
Моля дайте съвет.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1