Check Brake Lights - какво означава това ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Check Brake Lights - какво означава това ?

Мнение от lowlevel » 30 Юли 2007, 16:40

Снощи на връщане от Варна ми изписа това. Това накладки ли трябва да значи, или контролни лампи за накладките - щото нищо не свети от контролните лампи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Юли 2007, 16:42

провери стоп светлините.
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 30 Юли 2007, 19:36

Изгоряла ти е някоя крушка най вероятно :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

мдам,

Мнение от lowlevel » 30 Юли 2007, 20:30

Ама че съм първосигнален, една от крушките си е заминала. Благодаря !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 31 Юли 2007, 1:08

И на мен ми пишеше един надпис "Sandliht prufen" преди като беше на немски... Сега съм го направил да пише на английски за по хубаво и пише "Check park lights" обаче, ако се чете буквално би трябвало да значи да се проверят лампите за паркиране :) Но всъщност проблема е във фаривете и идва от там , че заради хенона, отзад на всеки фар има по 2 крушки, които играят ролята на съпротивления за да лъже компютъра, че всичко е наред понеже ксенона има по малко съпротивление... Сега едната от тях е изгоряла, което не пречи на фара да свети, но постоянно ми го пише това съобщение... Не, че ми пречи ама и ме мързи да сменям крушката... В този ред на мисли някой знае ли къде и кой може да промени настройките на компютъра за да разбере, че има ксенон и това е нормално за да не трябва да се ползват тези крушки...
И все пак идеята ми беше, че понякога съобщенията не са това, което са :)

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 31 Юли 2007, 8:32

говорили сме по този въпрос много пъти, но е хубаво пак да се каже!
Понякога компютъра отчита проблем в светлините и когато крушките са много стари, примерно повече от 3-4 год. Тогава просто сменяте крушките с нови и се оправя.

По въпроса за проблема на Картофа, ако ксенона е допълнително слаган, требва да се сложи едно съпротивление (питай жичкаджия) за да не показва съобщения. Ако кита е бил специялно за Е39 трябвало е да има такава платка ама явно не ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 31 Юли 2007, 10:43

Колеги,за да не отварям нова тема,искам само да ви попитам нещо.
Изгоря ми едната крушка на ринговете на единия преден фар.Ходих в една-две бензиностанции да потърся,но не намерих точно такива крушки. Искам да попитам,ако някой знае от къде мога да си намеря крушки-моля да каже.Или поне каква марка да са.
Имам също и прословутия проблем с изгарянето на едната крушка на стоповете.на седмица две-изгаря по една.Сменил съм и четирите.Проверявал съм токовете-всичко е наред.Затова си мисля,че вероятно е от марката.
Моля дайте съвет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 31 Юли 2007, 13:47

CheGevara написа:По въпроса за проблема на Картофа, ако ксенона е допълнително слаган, требва да се сложи едно съпротивление (питай жичкаджия) за да не показва съобщения. Ако кита е бил специялно за Е39 трябвало е да има такава платка ама явно не ...

Така аз казах, че тези крушки служат точно за съпротивление... Но знам, че може да се препрограмира за да не дава грешка и без да има крушки или съпротивление...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 31 Юли 2007, 21:18

Kartoff написа:И на мен ми пишеше един надпис "Sandliht prufen" преди като беше на немски... Сега съм го направил да пише на английски за по хубаво и пише "Check park lights" обаче, ако се чете буквално би трябвало да значи да се проверят лампите за паркиране :) Но всъщност проблема е във фаривете.....:)
Всъщност това означава че ти е изгоряла светлината за габарита. А при някои се включва да свети мигача от към изгорялата крушка като аварийна светлина, щото поптинцип е важно да имаш паркинг светлини или казано на БГ габарити като паркираш на много тъмно и не осветено.

vanko_terziev написа:Колеги,за да не отварям нова тема,искам само да ви попитам нещо.
Изгоря ми едната крушка на ринговете на единия преден фар.Ходих в една-две бензиностанции да потърся,но не намерих точно такива крушки. Искам да попитам,ако някой знае от къде мога да си намеря крушки-моля да каже.Или поне каква марка да са.
Имам също и прословутия проблем с изгарянето на едната крушка на стоповете.на седмица две-изгаря по една.Сменил съм и четирите.Проверявал съм токовете-всичко е наред.Затова си мисля,че вероятно е от марката.
Моля дайте съвет.
Бегай в оторизиран сервиз на BMW там са по един два лв. крушките Даже наскоро проверявах за крушка за габарит за Е39 и ми дадоха в първия момент за "На Ангел очите" и беше 2,40лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 01 Авг 2007, 5:57

Kris, мерси за пояснението... Ясно от къде идва името на тази грешка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 01 Авг 2007, 14:15

Kris , благодаря за отговора.

Назад към E39