Прахоуловител на дисковете Е39 TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW SPIRIT
- Потребител
-
Прахоуловител на дисковете Е39 TDS
За да премахна ужасното дрънчене тип "жигула", махнах ламарините нитени за прахоловителите зад предните дисковете. Дрънченето изчезна временно, но сега отново се появи и може да те побърка. Ако премахна самия прахоловител предполагам всичко ще се оправи, но не знам дали ще навреди на колата, щом все пак е сложен. Ако някой се е сблъсквал с този проблем нека сподели.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
И при мене дрънчи от време на време, но когато започне да го прави го извивам леко и спира... Аз не мисля да ги махам защото и аз не знам какви може да са последствията. Търсих тук там такива ламарини и ми казаха че трудно се намирали.
По тая тема има толкова много писано че..... , но истината е че не при всички дрънченето спира точно при дадена манипулация - при някой е от разнитени ламаринки на прахоуловителите, при други от накладките,камъчета във вътрешната част на диска..... На мен лично ми дрънчаха точно като на тънка ламарина и на всяка дупка и се оправиха само като си смених накладките. При други колеги обаче дори и след смяна на накладки пак им дрънчи. Така че на всички проблема е индивидуален - така че ако са ти здрави прахоуловителите няма смисъл да ги махаш.
Доста кончета в един обор.

4 мнения
• Страница 1 от 1