Прахоуловител на дисковете Е39 TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Прахоуловител на дисковете Е39 TDS

Мнение от BMW SPIRIT » 19 Юли 2007, 19:06

За да премахна ужасното дрънчене тип "жигула", махнах ламарините нитени за прахоловителите зад предните дисковете. Дрънченето изчезна временно, но сега отново се появи и може да те побърка. Ако премахна самия прахоловител предполагам всичко ще се оправи, но не знам дали ще навреди на колата, щом все пак е сложен. Ако някой се е сблъсквал с този проблем нека сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 19 Юли 2007, 19:59

И при мене дрънчи от време на време, но когато започне да го прави го извивам леко и спира... Аз не мисля да ги махам защото и аз не знам какви може да са последствията. Търсих тук там такива ламарини и ми казаха че трудно се намирали.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 19 Юли 2007, 21:15

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 19 Юли 2007, 21:18

По тая тема има толкова много писано че..... , но истината е че не при всички дрънченето спира точно при дадена манипулация - при някой е от разнитени ламаринки на прахоуловителите, при други от накладките,камъчета във вътрешната част на диска..... На мен лично ми дрънчаха точно като на тънка ламарина и на всяка дупка и се оправиха само като си смених накладките. При други колеги обаче дори и след смяна на накладки пак им дрънчи. Така че на всички проблема е индивидуален - така че ако са ти здрави прахоуловителите няма смисъл да ги махаш.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Назад към E39