E39 икономичен двигател

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 13 Юли 2007, 16:00

маречков написа: Ръчни скорости, 525 тдс, 98година, 222000-реални на гаранция. Разхода го засичам на колонка пълен / пълен, на борд не вярвам. Вярно че не жаля колата и педала ми е залепен ниско долу :mhihi: и не казвам, че разхода на тая кола е висок, щото всеки в Търново с е39 дтс, дето съм го питал за разход все за 13-15 говори.(
е34 в Търново ми гори 13-14 бензин и 15-18 газ :mhihi: според оловото в патъка.

И това с постоянно пуснат климатик :!:

Август ще пътувам към морето. Я кажете по кое време на денонощито карате, че да знам кога да минавам :mhihi:
Айде със здраве и по-малко време в сервизите! :bchug:
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 13 Юли 2007, 16:26

pazokolarov написа:
маречков написа: Ръчни скорости, 525 тдс, 98година, 222000-реални на гаранция. Разхода го засичам на колонка пълен / пълен, на борд не вярвам. Вярно че не жаля колата и педала ми е залепен ниско долу :mhihi: и не казвам, че разхода на тая кола е висок, щото всеки в Търново с е39 дтс, дето съм го питал за разход все за 13-15 говори.(
е34 в Търново ми гори 13-14 бензин и 15-18 газ :mhihi: според оловото в патъка.

И това с постоянно пуснат климатик :!:

Август ще пътувам към морето. Я кажете по кое време на денонощито карате, че да знам кога да минавам :mhihi:
Айде със здраве и по-малко време в сервизите! :bchug:

Работно време - по всяко време
Бе ти мини :mhihi: то тука и от храстите излизат :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
Шегичка!
Да ти весело морето и студена бирата.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 14 Юли 2007, 9:37

Вече го казах и в друга тема, но пак ще напиша - не знам как карате момчета, може би аз я натискам рядко, но разхода ми никога не е бил над 9/100 градско. Плашите ме с вашите разходи, имам чувството, че не са ви наред колите или десните крачета са ви много нервни.

Ето и пресен пример - от две седмици я карам без да заредя, със занулен брояч на средния разход. В момента цялата страна, както и съседните са в Бургас и тук задръстванията са километрични на моменти - разхода ми е 7.4л/100 за около 400км градско и извънградско, като задължително на ден минавам поне 20км градско.
'02 BMW 525d

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 14 Юли 2007, 20:10

Ако пускаш компютера извънградско и ти пише например 6/100 ,като влизаш в града и караш и там няколко км или 1-2 седмици разхода ще ти се вдигне много бавно и няма да мине 9.7/100,това съм го виждал на моята кола ,но ако влизаш в града и след няколко км правиш ресет на компютера ,нещата са съвсем различни.
На мен ми харчи 8.6-9.5л градско само събота вечер или неделя сутрин,когато движението не е натоварено,иначе през седмицата няма начин да харчи по малко от 11/100.
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таратайка 97 година
Мечтае да кара: бял кон с млада булка :)

купи си 520 и 24 винитла :)

Мнение от The_lord76 » 14 Юли 2007, 21:57

купи си 520 i 24V аз тва карам и съм доволен гори градско 10/100 а извън градско колкото може :) /колкото настъпваш най висок разход 16/100 при 217/км.ч.

бенза си е бенз махни тя нафтови печки :)
Ivanoff

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 15 Юли 2007, 0:20

@eno - колкото повече километри си минал от последното зануляване на средния разход, толкова по-бавно ще се променя. Така че това, което си написал е грешно, освен ако не си имал друго предвид и не съм те разбрал.

@the_lord - евтиното излиза скъпо в случая - или може би смяташ, че 520i е по-добър вариант от 525d, що се отнася до разход?
'02 BMW 525d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 15 Юли 2007, 14:10

Hex написа:Вече го казах и в друга тема, но пак ще напиша - не знам как карате момчета, може би аз я натискам рядко, но разхода ми никога не е бил над 9/100 градско. Плашите ме с вашите разходи, имам чувството, че не са ви наред колите или десните крачета са ви много нервни.

Ето и пресен пример - от две седмици я карам без да заредя, със занулен брояч на средния разход. В момента цялата страна, както и съседните са в Бургас и тук задръстванията са километрични на моменти - разхода ми е 7.4л/100 за около 400км градско и извънградско, като задължително на ден минавам поне 20км градско.

И аз съм така. Високи ми се виждат тези разходи...
И в книжката ги дават по-ниски. И тук -> http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ower_e=121
Edit: а за софийското градско-съгласен съм,че е различно от другите градове в страната, но все пак и там разхода ми е почти идентичен. Колко гори на място тая печка? Някакви грамове на час. Пък и сега лятото редовно си я оставям да си работи на място та да ми е хладничко и разхода ми е колкото зимата (заради повечето по-студени стартове и печката през зимата).

Предишна

Назад към E39