Самодиагностика на вибрации в мотора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Самодиагностика на вибрации в мотора

Мнение от AGD » 27 Апр 2007, 8:47

Здравейте колеги.

Качвам се тази сутрин в колата , паля - тя издава някакъв глух звук , който до сега не съм чувал , и тръгва. Тръгва обаче със страшни вибрации , чак във седалката ги усещам. Викам си - като загрее ще се оправи. Обаче не съм минал и 500 метра и светва едно оранжево двигателче на арматурното табло. Баси - к'во стана , к'ви са тия работи сега. И продължава да тресе. Карам към сточна гара с маса нерадостни мисли в главата. Междувременно след справка с ръководството установявам , че моторчето значи нарушение на чистотата на изгорелите газове. Минавам сточна гара, моторчето угасва и колата почва да върви както си му е реда , не седалката , скоростния лост не трепва.
И тогава ми просветва - изпукване при палене , лоши изгорели газове , вибрации - мама им комплексарска , някой ми е набутал нещо в аспуха. Слизам пред работа залягам под колата с надеждата да открия някакви следи - да е позачистен аспуха на места , обаче той си е порядъчно опушен и нищо не се вижда.

Та сега въпроса ми е - как смятате , дали правилно си мисля какъв ми е бил проблема или може и да е нещо по-сериозно ?
Като си тръгвам доевчера ще видя как ще се държи и аз самия ще съм по-наясно.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Назад към E39