Поздрави и въпрос (смяна на масло) от нов BMW собственик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Поздрави и въпрос (смяна на масло) от нов BMW собственик
Здравейте.
От две седмици и аз съм в групата на собствениците (многобройни , съдейки по този форум) на BMW - вече съм горд собственик на е39 520 2001 (да, завиждам на хората с М5 , но пак съм си горд с моя звяр).
Когато се запозная по-добре с механиката на колата сигурно ще имам доста въпроси към хората с опит , но засега ме интересува само какъв е обичайния пробег между смените на масло и сменяте ли винаги въздушния и горивния филтър - аз досега си карах двулитрово Толедо и тези филтри ги сменях на две смени на маслото.
Въпроса с пробега изниква защото борд компютъра казва , че е време за смяна, а в сервизната книжка, която получих с колата (вкара я познат и нямам повод да се съмнявам в достоверността на информацията) забелязах, че първоначално маслото е сменяно на 40к километра , което ми се вижда твърде много даже за добра синтетика , а и сега компютъра се обажда на около 12к.
Предварително благодаря за отговорите. Надявам се да успея да дойда на събора и да се запозная лично с повече почитатели на BMW.
P.S. специално за SkyFox ако чете това - регистрирах се фен , вече и аз съм в групата
От две седмици и аз съм в групата на собствениците (многобройни , съдейки по този форум) на BMW - вече съм горд собственик на е39 520 2001 (да, завиждам на хората с М5 , но пак съм си горд с моя звяр).
Когато се запозная по-добре с механиката на колата сигурно ще имам доста въпроси към хората с опит , но засега ме интересува само какъв е обичайния пробег между смените на масло и сменяте ли винаги въздушния и горивния филтър - аз досега си карах двулитрово Толедо и тези филтри ги сменях на две смени на маслото.
Въпроса с пробега изниква защото борд компютъра казва , че е време за смяна, а в сервизната книжка, която получих с колата (вкара я познат и нямам повод да се съмнявам в достоверността на информацията) забелязах, че първоначално маслото е сменяно на 40к километра , което ми се вижда твърде много даже за добра синтетика , а и сега компютъра се обажда на около 12к.
Предварително благодаря за отговорите. Надявам се да успея да дойда на събора и да се запозная лично с повече почитатели на BMW.
P.S. специално за SkyFox ако чете това - регистрирах се фен , вече и аз съм в групата

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Здравей колега, честита да ти е и много да и се радваш,
маслото си го сменяй на 10 000 км, редовно, и въздушния филтър, тук си е прашничко по нашите улици и след 10 000 км. филтъра си е заминал, горивния може след 30 000 км.
маслото си го сменяй на 10 000 км, редовно, и въздушния филтър, тук си е прашничко по нашите улици и след 10 000 км. филтъра си е заминал, горивния може след 30 000 км.
re:
Здравей колега да ти е честита новата количка. По отношение на маслото сменяй си го на 10000км. да ти е мирна главата. Аз карах същата кола преди да си купя 525Д. и ползвах Лемфйордер наливно Добро е и не е скъпо. С филтъра смяната ми излиза около70лв. А за въздушния филтър си купих от тези спортните червените дето се перат и реших проблема завинаги. Горивния се сменя на 30 000 км. Да си я караш със здраве.....
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
За бензинова = 10к км!
ПП. И прочети важните теми, най-отгоре в този подфорум. Вярвам, че ще са ти мнооого полезни!
Пожелавам ти много приятни мигове тук и много безаварийни км с твоята красавица по европейските пътища.
ПП. И прочети важните теми, най-отгоре в този подфорум. Вярвам, че ще са ти мнооого полезни!
Пожелавам ти много приятни мигове тук и много безаварийни км с твоята красавица по европейските пътища.

- AGD
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за отговорите.
Старите теми съм почнал да ги преглеждам малко по малко , за да вляза в час.
ICE : моя звяр е красавец , не красавица - да сме наясно да не стават грешки
Старите теми съм почнал да ги преглеждам малко по малко , за да вляза в час.
ICE : моя звяр е красавец , не красавица - да сме наясно да не стават грешки

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
ICE написа:И моят е красавец!!!![]()
Казва се Торнадо Турбинов Дизелов!!!!![]()
Жестоко, нечовешко

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
А мойта е женска - поне нея я яздя всеки ден
В този тон:
честито мъжко колега и да го яздиш лудо всеки ден.

В този тон:
честито мъжко колега и да го яздиш лудо всеки ден.

- AGD
- младши ентусиаст
-
Ами айде някой ако знае как , да вземем да ги кръстосаме моя син звяр и някоя сребърна хубавица. Пък от каквото излезе аз ще искам една първа серия и едно мини 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
11 мнения
• Страница 1 от 1