Проблем с печката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Проблем с печката

Мнение от plam75 » 24 Фев 2007, 22:45

Здравейте! Отскоро карам 530д и имам проблем с печката за подгряване, вентилатора и се включва когато си иска, даже когато е загасен двигателя при отваряне на врата или светване на плафон, при някаква консумация. Ще бъда много благодарен ако някой вземе отношение по проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Фев 2007, 23:23

Търси човека с ник МАЧКАТОР. Той има сервиз за такива неща и може да помогне ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с печката

Мнение от МАЧКАТОР » 25 Фев 2007, 8:46

plam75 написа:....

:shock: Здравей, първо да си кажа, че такъв проблем не съм имал в моята практика, но е хубаво да ми напишеш кое по-точно се включва-Отоплителят в калника, или вентилатора в купето :?: За да мога, все пак, да си представя нещата.Сещам се аз ,че имаше нещо такова с отварянето на вратите, в понеделник ще ходя в Дару и ще попитам какво беше, че аз съм позабравил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plam75 » 25 Фев 2007, 18:45

Мерси за вниманието! Включва се само вентилатора на печката (без да запалва самата тя, не се чува тупкането на помпичката за нафтата), долу в подкалника, не в купето. По принцип трябва да се вкл., когато външната температура е под 5,5С, но понякога не ще, тръгва за малко, после спира, после пак, а някога си работи нормално през целия ден. Мисля си че проблема е електрически,в управлението, защото аз я разглобявах цялата, почистих и горивната камера от нагара, свеща е наред, незнам. Спомням си че накъде из темите имаше нещо за програмиране в ДАРУ на управлението и, някой бе доволен от там( а бе възмутен от Камор). Предварително ти благодаря за утре и дано имат решение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 26 Фев 2007, 15:11

plam75 написа:....

Здравей, първо честно казано това, че сам си си разглобявал печката е доста смущаващо, но както и да е. Отиваш в Дару Кар и търсиш Йото Радев, телефонът му е 0885839208, казваш, че аз те пращам, казвам се Любомир Мечков от сервиза на Вебасто, ако открият нещо по моята част ще се свържат с мен, ако е в управлението-той е човекът. При всички положения ще се свърши работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с печката

Мнение от plam75 » 27 Фев 2007, 23:58

Здравей, извинявам се че вчера не успях да отговоря. Благодаря за положените усилия да ми помогнеш, но в близките дни няма да мога да отида в Дару защото сам в Димитровград. Утре или вдругиден обаче ще ходя до Пловдив в Мкар, да пробвам какво ще направят там и ще пиша за резултата. Още веднъж Ти благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с печката

Мнение от plam75 » 04 Мар 2007, 16:29

Здрасти. Нищо не стана в Мкар, след цял ден работа по колата ми установиха че управлението на печката е прецакано и ми свалиха бушона, защото можело да ми изтощти акумулатора. Това било характерно за тези печки и по-добре да карам без нея. Много се самнявам в тази диагноза, защото вече доста оплаквания чувам по техен адрес. Ще ходя в Дару, но незнам кога ще е. Надявам се да е по скоро и да има някакъв положителен резултат.

Назад към E39