Air bag BMW530D 2002год
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- plamen petrov
- Потребител
-
Air bag BMW530D 2002год
Проблема е следния свети лампата на AIRBAG ,при диагностика показва грешка 112 ( seat occupancy recognition ) която не може да се изтрие.По код за грешки това трябва да е проблем с датчика за присъствие на седалката на шофьора.Даите идея как може да се имулира.
- Гост
-
Ходил ли си преди тва на автомивка!??!!
На мен ми го правеше всеки път!
Ръгат отдолу под седалката и разкачат кабела
Ако куплунгите са ти разхлабени-цената на смяната е към 60лв!
Да ти изтрият грешката,щото и да вкараш обратно кабела-грешката ще остане и / не дай си боже ако стане беля-еърбега няма да задейства/!
и като ходиш на мивка ги предупреждавай да не ръгат под седалката!!
успех
На мен ми го правеше всеки път!
Ръгат отдолу под седалката и разкачат кабела
Ако куплунгите са ти разхлабени-цената на смяната е към 60лв!
Да ти изтрият грешката,щото и да вкараш обратно кабела-грешката ще остане и / не дай си боже ако стане беля-еърбега няма да задейства/!
и като ходиш на мивка ги предупреждавай да не ръгат под седалката!!
успех
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
- plamen petrov
- Потребител
-
Аз не съм собственик на колата, а този който се мъчи да отстрани проблема. Да наистина, клиента каза че проблема се е появил след почистване на купето. Според вас е проблем на връзките така ли? Аз 10 пъти ги откопчавах и закопчавах как пък един пък не направи контакт но пак ще проверя и наблегна в тази посока.
- plamen petrov
- Потребител
-
Прочетох темите които откри търсачката но там си говори само за пасажерската седалка а моята грешка е на шофьорската .Но нещата трябва да са аналогични .Под двете седалки има кабелен сноп които излиза от под мукета с някаква мрежа отстрани за защита минава през един голям куплонг ( 40 пин ) използват се само 2 пин след този съединител отива някъде към коланите.Този съединител го откачих и на него си правех ехперименти с различни елементи за да имулирам датчика и след всеки елемент правя опит за триене на грешка и всеки път е неуспешен.Всички снимки които съм намерил из нета нямат нищо общо с това което аз виждам под седалката .Съединителите са едни големи жълти с закопчалка .Същите които се използват в таблото с уредите ,ако сте ги виждали.Аз съм електрончик и се занимавам с препрограмиране на отделни модули из автомобилите.Така че трябва да се справя с някъкви си връзки но ще видим.
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
тези букси които гледаш се използват за пиропатроните на еирбеците и коланите
внимаваи какво правиш защото понякога гърмят-довери ми се
а ако няма кои да ти помогне от специалистите тук може и да ти кажа какво трябва да направиш за да може да ти загасне лампата
с какъв кодо4етец гледаш колата?
внимаваи какво правиш защото понякога гърмят-довери ми се
а ако няма кои да ти помогне от специалистите тук може и да ти кажа какво трябва да направиш за да може да ти загасне лампата
с какъв кодо4етец гледаш колата?
- plamen petrov
- Потребител
-
В горните постове съм писъл аз не съм собсвеника а този които се мъчи да отстрани проблема . Светнала е след почистване. Явно има нещо откачено, но немога да го видя къде е.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Проблема е един и същ и за шофьорска и за пасажерската седалка, лекарствата са същите - замяна на дефектиралия сензор, елиминиране на сензора=постоянно включен еърбег
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
13 мнения
• Страница 1 от 1