Въпрос за М sport -окачването на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Въпрос за М sport -окачването на Е39
Здравейте колеги,
Имам нужда от вашата помощ и знания!
В главата ми се върти идеята да сменя обикновенното качване на Е39-ката, с ново по-спортно, но в програмата на БМВ излизат 2 вида:
1. М-окачване (М SPORTS SUSPENSION)
2. М II - окачване (М SPORTS SUSPENSION II)
Някой може ли да ме запознае с параметрите на двете окачвания. По какво се различават. Интересуват ме конкретни данни, като колко по-твърдое едното, второто дали е още по-твърдо; с колко сваля колата М1 окачването, с колко М2 окачването.
Предварително благодаря на всички за отговорите.
Имам нужда от вашата помощ и знания!
В главата ми се върти идеята да сменя обикновенното качване на Е39-ката, с ново по-спортно, но в програмата на БМВ излизат 2 вида:
1. М-окачване (М SPORTS SUSPENSION)
2. М II - окачване (М SPORTS SUSPENSION II)
Някой може ли да ме запознае с параметрите на двете окачвания. По какво се различават. Интересуват ме конкретни данни, като колко по-твърдое едното, второто дали е още по-твърдо; с колко сваля колата М1 окачването, с колко М2 окачването.
Предварително благодаря на всички за отговорите.

Последна промяна ICE на 21 Фев 2007, 19:20, променена общо 1 път
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Ако става въпрос за М5 окачване недей се занимава щото разликата в теглото вместо да я свали ще я дигне. Ако става дума за окачване от спортния пакет спецялно за твоя модел Е-39, очаквай около 1.5см отпред и около 1см отзад. За твърдостта, мойте оригиналните със спорт окач. са Sachs и са много сходни до билщайн.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
първия отговор, който получих от специалист, е че М2 е наследника на М1
разликата не я знаем, но се предполага, че М2 е по здрав и надежден като по ново поколение.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- ICE
- Ледения
-
Благодаря, но очаквам точни стойности, а не предположения (около 1,5 см отпред и около 1 см отзад). Колегата най-горе не е прочел, че не питам за оказване от М5, а за окачване М Спорт, което се предлага за коли като моята, на Lucky, CheGevara и т.н., които не са М5!!!
А дали има разлика във височините между ///М I и ///М II? Toва е най-интересно...
Ок, супер!CheGevara написа:Още един отговор: ///М2 е след 98 год. и е доста по твърдо от ///M1
А дали има разлика във височините между ///М I и ///М II? Toва е най-интересно...
- ICE
- Ледения
-
filipf написа:Мисля че човека се е постарал и ти е дал що годе смислен одговор![]()
А ако чак пък толко ти трябва специално инфо - отивай при вноситела ,нали ти все така препоръчваш. Нищо лично но не си прав така да реагираш
ОК, ама от тях не получих отговорът, който търся, затова и пиша тук!!!
Благодаря ти за загрижеността, от името на колегата. А да имаш да споделиш нещо конкретно по темата?

Моля,
занапред да пишат само тези, които имат нещо полезно да споделят!
Благодаря предварително!
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Ако наистина след 98 е "М2" което досега съм чувал само като Спорт, понеже М е само за М моделите мога да се опитам да ти дам повече инфо. Ако искаш ще отида и ще измеря разтоянието от земята до най-високата точка на арката на калника? Обаче всичко това е много относително, защото зависи от джанти, тегло на двигателя, бензин в резервоара и тн. Но ако искаш няма проблем да ти дам тия мерки от мойто 2000 528.
- ICE
- Ледения
-
Ще съм ти благодарен, ако можеш да го измериш това разтояние. Също така ме интересува най-ниската част на предната броня, на колко лежи от земята.

- Scouser
- младши ентусиаст
-
Това е от зад най-високата точка на калника( имай предвид че съм с 235/45/р17 гуми и имам около 50ина кила съб в багажника)
От пред е 20 см точно до най-долната част на пронята по средата ама беше много неудобно да го снимам сам щот рулеткат бяга ако я държа с една ръка.

От пред е 20 см точно до най-долната част на пронята по средата ама беше много неудобно да го снимам сам щот рулеткат бяга ако я държа с една ръка.
- ICE
- Ледения
-
- Scouser
- младши ентусиаст
-
За бронята съм ти написал горе 20см. За отпред аз мислех че искаш само бронята. Утре като стане по-светло ще цъкна и калник размер отпред.
13 мнения
• Страница 1 от 1