Грешка с датчик разпр. Вал ИНПА 65
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Lyubo90
- Потребител
-
- Кара: E39 М52 520i 150 к.с. 98г.
- Детайли за колата: единичен ванос
Грешка с датчик разпр. Вал ИНПА 65
Здравейте на всички, имам въпрос/проблем с моята е39-ка м52 единичен Ванос. Грешка ИнПА 65 датчик разпределителен вал. От около 2 седмици излиза грешката само при топъл мотор , при студен мотор пали и работи без проблем. Живи данни Ок, няма грешки, когато се стопли колата и достигне работна температура… ИНпа спира да чете и дава грешката. Трия я и идва веднага. Когато изстине колата, няма проблем. Когсто се появи грешката, двигателят започва да не работи добре ч, няма мощност, тресе, трудно набира, но не гасне. Нямам проблем с паленето: пали, да може би върти 4 пъти, вместо само 2 ч, но пали винаги, независимо дали е топла или студена. Не намерих оригинален датчик, затова купих на Хела, същата работа, купих на валео карах 150 км без проблеми и сега пак грешката. Отидох и в сервиз, за да проверят и те дали пък аз не бъркам, но и те това видяха и казаха, да търся оригинален датчик. Мисълта ми е, дали може да е нешо друго, преди да тръгна да търся оригинален нов 230€. От какво друго би могло да е, пак казвам: само на топъл мотор, при студен няма проблем. Да кажа, че преди около 4 години съм рециклирал Ваноса: нов ремонтен комплект с втулката, лагерчвта, шайби и уплътнения, зацепване и както си му е реда. Досега не е имала проблем. Викам да не съм го зацепил като хората ама 4 години колата върви супер. При Тест с инпа на соленоида и Ваноса реагира и веднага започва да работи неравномерно двигателя, тоест соленоида и Ваноса работят. Моля за съвети идеи какво може да е. Намирам се в Пловдив. Ако някой може да помогне, най- малкото да пробва с някой работещ датчик разпр. Вал дали пак ще хвърли грешка и ако да , да знам че не е от датчика, а ако с работещ пак ми я даде, да знам да търся оригинален. Мога да дам още информация и снимки ако трябва. Благодаря предварително.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Грешка с датчик разпр. Вал ИНПА 65
99% от проблема на датчика на разпределителния вал на М52 е паднала изолация на кабелите под маншончето на буксата, ако пазиш оригиналния, погледни.
Другия проблем е, че рядко става афтърмаркет датчик, който да работи, пробвано.
Другия проблем е, че рядко става афтърмаркет датчик, който да работи, пробвано.
- Radeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325ci 2002
- Мечтае да кара: ///M3
- Детайли за колата: m54b25
Откачи датчика на коляновия вал и ако не запали търси оем датчик разп вал, ако запали значи датчика си работи 
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И двата датчика колянов вал и разпред вал са напълно еднакви индукционен тип. Генерират сигнал само при преминаване на металния зъб през полето на датчика . Параметрите на този сигнал могат да се проверят единствено с осцилоскоп по време на работа . Датчика може да не е прекъснат и да работи но в определен момент поради температура обороти напрежение на инсталация или нещо друго сигнала подаван от датчика не се приема за "правилен" от DME . Това което може да се направи е да се провери хлабината между датчика и шайбата на разпр вал , тя трябва да бъде 1мм или по малко ..0.8мм . Всяко увеличение на хлабината дори с десети от милиметъра променя сигнала който датчика генерира . По принцип тази хлабина се фиксира от корпуса на самия датчик , когато не е оригинален твърде верроятно да има разлика в хлабината . Ако е увеличена се коригира . Другото което може да се провери е самата инсталация и буксата под колектора за корозия и изправност на линията до DME . И третото проверка с осцилоскоп формата на сигнала от датчика при различни режими студен и топъл двигател и сравнение с референти стойности .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
4 мнения
• Страница 1 от 1