Пали когато си иска - 525d 163 коня 2003

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d

Пали когато си иска - 525d 163 коня 2003

Мнение от Y0rdann » 09 Ное 2025, 20:56

Здравейте, наскоро закупих е39 525д фейслифт и ударих на камък. Та колата принципно пали от раз но от време на време завъртам ключа обаче не върти стартера. Принципно я паля като дам стартера на късо с отверка, предишния собственик излъга че било от акумулатора.

Сменил съм стартер също и акумулатор но проблема не изчезна. Колата разполага с китайска навигация, вързана към компютъра, също има задна камера която не работи.
Приятел ми каза че колата е яко човъркана, стопа ми не бачкаше, самата кутия под чистачките не е оригинална за модела ето снимки:

20251028_113500.jpg
20251028_113457.jpg

Знам че инсталацията на мотора е бърникана яко, сменено е реле на гнп-то. Колата веднъж просто угасна от нищото, както стоеше, таблото буквално умря, светеше само малкото дисплейче за километрите, но старъера въртеше от ключа, без да давам на късо, закачихме я на диагностика но изобщо нямаше връзка с компютъра, седя една вечер със изключен акумулатор, на другия ден отворих кутията чукнах синьото реле, вързах акумулатора, таблото светна, въртя ключа, пак не пали и я запалих давайки на късо с отверка.
Забравих да вметна че ако спре да пали като престои също запалва след време. Та закарах я на майстор, взе ми 70 лева, уж натегнал всички жици, вика готова е, ако не е направена значи е за ключар. След 2 дена пак умря и запалих със отверка.

Мина още 1 ден и колата я загасих за 2 минути на загрял мотор, след това въртя ключа, но не запали. Пробвах с отверка, върти стартера но пак не пали, зарязах я така в града. На другия ден идвам въртя, не става, втори опит и запали!
Та не знам вече какво да гледам, гнп ли, ключ, ключалка, инсталация ако някой има идея ще бъда безкрайно благодарен!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Y0rdann на 10 Ное 2025, 13:06, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: Пали когато си иска - 525d 163 коня 2003

Мнение от turbonetic » 10 Ное 2025, 13:06

На първо време си оправи стартера и смени акумулатора ,че с това даване на късо тук там нищо не правите.Най-много да издумка някои модул накрая.

Назад към E39