Грешка номер 215 на м52б28
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Грешка номер 215 на м52б28
Здравейте колеги, днес реших да проверя колата с компютъра и излезе грешка 215 в shadow менюто. Излиза винаги след като покарам колата 5-10км. трие се и пак след 5-10км я има. Какво означава това "asc/msr/eml interface not ok". ASC-то си работи ABS също.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Грешка номер 215 на м52б28
Разкачи му буксата, почисти хубаво че кой знае колко мизерия има и го напръскай малко с контактен спрей.
Карай и не се занимавай с глупости.Винаги ще си я набива в шадоу менюто.
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
При мен се получава абсолютно същата грешка, с единствената разлика, че откакто стана студено сутрин при първото палене светва ASC-то и трябва да покарам около 3-5 км., след което да загася колата. Като запаля след около 20 сек. вече не свети до следващата сутрин.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Въобще какво е това shadow меню с грешки? Вчера сменях датчик на коляновия вал и под смукателя да не съм отскубнал някой кабел докато съм бъркал....не знам. 

След като незнаеш какво е шадоу меню,те съветвам да се запознаеш с темата за кодиране ,диагностика и т.н
Има много подробно описано.Недей да се ровиш в места ,които не познаваш,за да не се навлечеш неприятности сам
Има много подробно описано.Недей да се ровиш в места ,които не познаваш,за да не се навлечеш неприятности сам

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
meha написа:След като незнаеш какво е шадоу меню,те съветвам да се запознаеш с темата за кодиране ,диагностика и т.н
Какво разправяш направо е бъкано с теми с подробно описание какво е shadow memory. Виждам, че си много на вътре в нещата защо не пишеш по темата да кажеш тази грешка 215 от какво естество е, какво трябва да се провери по колата за нея или пак в темата за кодиране и диагностика пише

В крайна сметка някой разбрал ли е от къде идва тази грешка?
Защото при мен е същия казус, но на M52B20 двигател.
Всичко работи, а има грешка в shadow memory-то...

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
cerberus написа:В крайна сметка някой разбрал ли е от къде идва тази грешка?
Периодично я набиваше грешката, като последните години изчезна на пълно. Но и аз с годините смених доста датчици по двигателя. Карай си така, не пречи на работата на двигателя.
georgi_1986 написа:Периодично я набиваше грешката, като последните години изчезна на пълно. Но и аз с годините смених доста датчици по двигателя. Карай си така, не пречи на работата на двигателя.

Понеже, ме човъркаше от къде идва тази грешка, рекох да проверя нещата, които съм правил по колата непосредствено преди да се появи грешката. Това което бях направил е да сложа LED крушки с CAN bus интерфейс. Явно крушките предизикват някакви смущеня в комуникацията по CAN. Защото като ги махнах и върнах стандартните крушки, грешката я няма. Като върнах пак LED крушките, пак се появи. Появява се при чек на крушката. Сиреч при всяко даване на контакт. Не съм пробвал да изключа софтуерно чека на крушките. Но скоро ще го направя, има голяма вероятност да се изчисти проблема с това. 

12 мнения
• Страница 1 от 1