Премахване ксенон
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Премахване ксенон
Здравейте! От известно време имам постоянно проблеми с ксенона и мисля да мина на халогенни крушки. Някой правил ли го е да каже какво и как се прави.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: Премахване ксенон
kichuka написа:Здравейте! От известно време имам постоянно проблеми с ксенона и мисля да мина на халогенни крушки. Някой правил ли го е да каже какво и как се прави.
Какви са проблемите? Ако мислиш само да махнеш ксенона, без да сменяш фарове, няма да стане, цокъна е различен (по скоро може и да се побългари нещо, но фаровете ще са само за да те виждат другите, но не и ти да виждаш). По-добрия вариант е да минеш на качествени лед крушки, заместител на ксенона, цената е около 200 лв за комплект. Има варианти със и без премахване на баласта, според зависи в какво се изразяват проблемите ти. Хубавото при 39-ката без значение фейс или не е че баласта е извън фара и буксата която влиза в баласта е извън фара и е стандартна HB4 букса. Това прави изолирането на баласта доста лесно.

- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Гасне ми десния ксенон. Смених баласта с чисто нов. Смених две нови крушки. Смених и LCM модула. Продължава да ми гасне в големите жеги и мисля да си купя чисто нови фарове с халогенни крушки, че ми писна. На буксата, която влиза в баласта постоянно си има 12волта
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
kichuka написа:Гасне ми десния ксенон. Смених баласта с чисто нов. Смених две нови крушки. Смених и LCM модула. Продължава да ми гасне в големите жеги и мисля да си купя чисто нови фарове с халогенни крушки, че ми писна. На буксата, която влиза в баласта постоянно си има 12волта
Щом ще е така с нови фарове, само е хубаво да се прекодира че е без ксенон вече.

4 мнения
• Страница 1 от 1