530д 2 проблема

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: 530д 2 проблема

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2018, 10:38

IvanPopov написа:не съм сигурен дали е от сега или от преди просто сега като е студено се вижда повече, но и преди си миришеше както сега отзад неприятно! възможно ли е понеже съм само с крайно гърне? ама пък нали дизелите черно пушат а при мен е сиво.. замислям се да си купя цяла генерация ако съм сигурен че ще спре, ама пък страшен звук вади сега нз вече. за егр-а не казахте може ли да е от него уш бил затапен ,майстора ми каза да си го оправя по добре било :/

Може да пуши от EGR-a, но според мен, ще е черно. Сив/синкав пушек, е типичен признак за масло.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)

Мнение от Хрuсто » 18 Яну 2018, 11:08

Тука имам един познат с е46 320д. Колата му пуши синьо, а не барала масло. Пича вече се е хванал за главата. Дюзите са рециклирани, втори път са проверявани на друг стенд и са ок според двата стенда. Та явно дизела не само от масло може да пуши синьо :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 18 Яну 2018, 17:09

Сивкаво-син, до черен пушек има и ако има проблем с турбото. Така че, проблема може да е и от това.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E39