Обтегач пистов ремък 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Обтегач пистов ремък 530d
Как се сваля обтегача с ролката ,гледам ,че отзад има гайка ,избива ли се или лесно си излиза?
Последна промяна hummer на 23 Май 2016, 22:54, променена общо 1 път
Re: Оптегач пистов ремък 530d
Аз пробвах,без сваляне на динамото.В крайна сметка го свалих и него и да,ако е постегнала трябва напъване.Аз ползвах щанга,която подпрях на демпферната шайба.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Обтегач пистов ремък 530d
-
Последна промяна gentata на 26 Дек 2017, 18:42, променена общо 3 пъти
Re: Оптегач пистов ремък 530d
kalingk написа:Аз пробвах,без сваляне на динамото.В крайна сметка го свалих и него и да,ако е постегнала трябва напъване.Аз ползвах щанга,която подпрях на демпферната шайба.
Мерси

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
hummer написа:Как се сваля обтегача с ролката ,гледам ,че отзад има гайка ,избива ли се или лесно си излиза?
Въпроса е да отвъртиш гайката, като имаш в предвид, че след това ще трябва и да я завиеш, после е лесно- хващаш шиша и с радиално аксиални движения го изваждаш.

Всичко е готово ,мерси за напътствията 
Нищо не свалях ,иска си мускули
само дърпаш с въртене

Нищо не свалях ,иска си мускули

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте, за да не пускам нова тема реших да пиша в тази.Смених само обтегача ,защото ролката седеше леко изкривено на една страна,без да сменям бастуна с ролката.Малко се изправи ,но пак не е както трябва.Въпроса ми е тоя бастун може ли да се е изкривил ,или трябва и нещо друго да сменя.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Има една втулка,, която се постаря отпред на обтегача. Ако не в много изяден де. При мен преди две години като сменях бастуна и обтегача отзад, сложих една такава втулка и сега гледам, че е излязла леко. Трябва да я набия.
- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Колегата е прав,тази втулка се износва(тя е от цветен метал) и хлабината се увеличава.Само дето смяната на втулката не е особено
приятна!После при вкарването на новата също трябва да се внимава,понеже има гарантирана стегнатост и влиза доста плътно.Аз лично я охладих в камерата на хладилника и после влиза доста по-лесно.
приятна!После при вкарването на новата също трябва да се внимава,понеже има гарантирана стегнатост и влиза доста плътно.Аз лично я охладих в камерата на хладилника и после влиза доста по-лесно.
9 мнения
• Страница 1 от 1