питане за Таблото с уредите.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
питане за Таблото с уредите.
Здравейте колеги! Взех си китайска навигация преди седмица. Вчера четох за модула, който предава данни към андроид приложение и инфото излиза на дисплея на навигацията. С малкия борд съм и колегата, който продава модулите каза, че ще излизат малко неща. Ако си сменя таблото с такова с голям борд щели да се показват по вече неща. дали само със смяна на таблото ще се получат нещата? И може ли да го сменя с табло от друг модел- примерно тот Е60?
Re: питане за Таблото с уредите.
Естествено, че ако си монтираш голямото табло (правилно), ще ти вади информация като за голямо табло, има доста хора, които са именно с допълнително ретрофитвано голямо табло и приложението им вади информация за голям борд...
А за монтирането на табло от друг модел, на теория няма невъзможни неща, има хора, които и доста по-сложни неща са успявали да си направят или ретрофитнат, но съдейки по първия ти въпрос, категорично ти гарантирам, че няма да успееш да сложиш табло от друг модел.
Даже и за голямо табло от Е39 не вярвам да се справиш и ти препоръчвам да отидеш при някой и да му платиш да ти го направи.
А за монтирането на табло от друг модел, на теория няма невъзможни неща, има хора, които и доста по-сложни неща са успявали да си направят или ретрофитнат, но съдейки по първия ти въпрос, категорично ти гарантирам, че няма да успееш да сложиш табло от друг модел.
Даже и за голямо табло от Е39 не вярвам да се справиш и ти препоръчвам да отидеш при някой и да му платиш да ти го направи.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Благодаря ти, колега. Работата е там, че наокло няма човек, който да се занимава с това. Има един пишман майстори...Това го казвам от личен опит.А това с ретрофита малко ми е мътно. Четох за някакви кабели, но не намерих цена. Между другото преди 4 гадини си монтирах климатроник на старото ми Е36 и се получи перфектно. Така, че не съм чак толкова бос
Стига да има някаква схема за връзване.
Има ли разлика дали таблото е от автоматик или от ръчна?

ivopicha написа:Благодаря ти, колега. Работата е там, че наокло няма човек, който да се занимава с това. Има един пишман майстори...Това го казвам от личен опит.А това с ретрофита малко ми е мътно. Четох за някакви кабели, но не намерих цена. Между другото преди 4 гадини си монтирах климатроник на старото ми Е36 и се получи перфектно. Така, че не съм чак толкова босСтига да има някаква схема за връзване.
Ако не си "бос", нямаше да задаваш тези въпроси, така че по конкретната тема реално си, но това нито е срамно, нито е лошо, никой не се е родил научен. Трябва единствено мерак, а ти, доколкото виждам, го имаш.
Таблото от автоматик и ръчка е еднакво, просто трябва да се прекодира по колата и е готово.
Има схеми ето тук: http://www.bmw-planet.net/diagrams/release/us/
Общо взето трябва да си навържеш няколко кабела и да разделиш K-BUS и IBUS зад жабката.
Пожелавам ти успех!
4 мнения
• Страница 1 от 1