тракане от компресор климатик?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D

Re: тракане от компресор климатик?

Мнение от Raefi » 18 Апр 2015, 12:48

Проблема е, че при мен тракането е много силно и не ми се ще така да я карам, затова ще го свалям да си го рециклирам. Тъкмо ще видя откъде идва това тракане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i

Мнение от NewLine » 28 Мар 2017, 18:08

Добър вечер, колеги.
Бих искал да споделя клип с проблема тракане, мисля от компресора, поне доколкото мога да се ориентирам в това.
Тракането е с променлив интензитет, в зависимост от оборотите на колата. С увеличаването им, се увеличава и честотата на тракане. Веднага след спиране на климатика, звука изчезва.
Е ли е възможно колега от София, който е минал през стъпка ремонт на сходен или друг проблем с климатика, да ме опъти на лично съобщение ако е необходимо, за да не правим излишна реклама, към сервиз занимаващ се с този тип дейност?
Не съм убеден доколко в сервиз, където иначе сервизират автомобила, ще са компетентни в областта, ремонт на климатик.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги, защото проблема не е за подценяване, а и лятото идва и редно всичко по колата да е наред. :)
Ето и клипа с тракането, доколкото може да се чуе и определи местоположението от видео клип разбира се.

Потребител
Аватар
Кара: E38/E65

Мнение от Mitkoasd123 » 24 Юни 2017, 13:34

NewLine написа:Добър вечер, колеги.
Бих искал да споделя клип с проблема тракане, мисля от компресора, поне доколкото мога да се ориентирам в това.
Тракането е с променлив интензитет, в зависимост от оборотите на колата. С увеличаването им, се увеличава и честотата на тракане. Веднага след спиране на климатика, звука изчезва.
Е ли е възможно колега от София, който е минал през стъпка ремонт на сходен или друг проблем с климатика, да ме опъти на лично съобщение ако е необходимо, за да не правим излишна реклама, към сервиз занимаващ се с този тип дейност?
Не съм убеден доколко в сервиз, където иначе сервизират автомобила, ще са компетентни в областта, ремонт на климатик.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги, защото проблема не е за подценяване, а и лятото идва и редно всичко по колата да е наред. :)
Ето и клипа с тракането, доколкото може да се чуе и определи местоположението от видео клип разбира се.

При мен е точно същото... А вчера ми наляха фреон

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i

Мнение от NewLine » 25 Юни 2017, 13:33

Не спомена обаче за това, дали след зареждане има промяна при теб в описания шум от компресора.
При мен вярвам е друга причината от липса на фреон (вероятно проблем със съединител в него), тъй като независимо от тракането, резултатът от хладилната работа на системата е изключително задоволителен.

Потребител
Аватар
Кара: E38/E65

Мнение от Mitkoasd123 » 01 Сеп 2017, 12:58

Цялата работа е взех втора рака компресор и всичко се оправи, стария беше много зле

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 06 Сеп 2017, 9:20

Вътре съединителя ,който зацепва на компресора когато се включи климатика се износва, както и ролката на самия компресор , компонентите се подменят , но на малко места предлагат ремонтни комплекти. Стария ти компресор може да се оправи , някой който има желание може да си смени компонентите, освен ако не е много надран вътре..

Предишна

Назад към E39