тракане от компресор климатик?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Re: тракане от компресор климатик?
Проблема е, че при мен тракането е много силно и не ми се ще така да я карам, затова ще го свалям да си го рециклирам. Тъкмо ще видя откъде идва това тракане.
- NewLine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i
Добър вечер, колеги.
Бих искал да споделя клип с проблема тракане, мисля от компресора, поне доколкото мога да се ориентирам в това.
Тракането е с променлив интензитет, в зависимост от оборотите на колата. С увеличаването им, се увеличава и честотата на тракане. Веднага след спиране на климатика, звука изчезва.
Е ли е възможно колега от София, който е минал през стъпка ремонт на сходен или друг проблем с климатика, да ме опъти на лично съобщение ако е необходимо, за да не правим излишна реклама, към сервиз занимаващ се с този тип дейност?
Не съм убеден доколко в сервиз, където иначе сервизират автомобила, ще са компетентни в областта, ремонт на климатик.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги, защото проблема не е за подценяване, а и лятото идва и редно всичко по колата да е наред.
Ето и клипа с тракането, доколкото може да се чуе и определи местоположението от видео клип разбира се.
Бих искал да споделя клип с проблема тракане, мисля от компресора, поне доколкото мога да се ориентирам в това.
Тракането е с променлив интензитет, в зависимост от оборотите на колата. С увеличаването им, се увеличава и честотата на тракане. Веднага след спиране на климатика, звука изчезва.
Е ли е възможно колега от София, който е минал през стъпка ремонт на сходен или друг проблем с климатика, да ме опъти на лично съобщение ако е необходимо, за да не правим излишна реклама, към сервиз занимаващ се с този тип дейност?
Не съм убеден доколко в сервиз, където иначе сервизират автомобила, ще са компетентни в областта, ремонт на климатик.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги, защото проблема не е за подценяване, а и лятото идва и редно всичко по колата да е наред.

Ето и клипа с тракането, доколкото може да се чуе и определи местоположението от видео клип разбира се.
- Mitkoasd123
- Потребител
-
- Кара: E38/E65
NewLine написа:Добър вечер, колеги.
При мен е точно същото... А вчера ми наляха фреон
- NewLine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i
Не спомена обаче за това, дали след зареждане има промяна при теб в описания шум от компресора.
При мен вярвам е друга причината от липса на фреон (вероятно проблем със съединител в него), тъй като независимо от тракането, резултатът от хладилната работа на системата е изключително задоволителен.
При мен вярвам е друга причината от липса на фреон (вероятно проблем със съединител в него), тъй като независимо от тракането, резултатът от хладилната работа на системата е изключително задоволителен.
- Mitkoasd123
- Потребител
-
- Кара: E38/E65
Цялата работа е взех втора рака компресор и всичко се оправи, стария беше много зле
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Вътре съединителя ,който зацепва на компресора когато се включи климатика се износва, както и ролката на самия компресор , компонентите се подменят , но на малко места предлагат ремонтни комплекти. Стария ти компресор може да се оправи , някой който има желание може да си смени компонентите, освен ако не е много надран вътре..
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2