Къде ми изчезна маслото !?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Къде ми изчезна маслото !?
е39 96' M52B20 няма газ и никога няма да има.
Масло Castrol Edge 5w40 6,5л налято преди 2200км със сменени всички филтри (даже и горивен
) и сменен клапан картерни газове.
за 2200км липсва към половин литър и отгоре ... не пуши ... има работещ катализатор ... може и за това да не се вижда пуши ли от масло или не ... наврях си пръста в аспуха и хубаво го наклепах със сажди ... нормално си се избърсват ... няма признаци на омасляване ... видими.
Факт е обаче, че за 2200км (основно градско) липсват 500-600гр масло. И сега на къде?
Масло Castrol Edge 5w40 6,5л налято преди 2200км със сменени всички филтри (даже и горивен

за 2200км липсва към половин литър и отгоре ... не пуши ... има работещ катализатор ... може и за това да не се вижда пуши ли от масло или не ... наврях си пръста в аспуха и хубаво го наклепах със сажди ... нормално си се избърсват ... няма признаци на омасляване ... видими.
Факт е обаче, че за 2200км (основно градско) липсват 500-600гр масло. И сега на къде?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Re: Къде ми изчезна маслото !?
огледа ли около семеринга на коляновия вал? Гарнитурата на картера?
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Не, имам кора отдолу. А и за това писах тук. За съвети къде да гледам... Или го гори или изтича някъде...
Гумички на клапаните могло да бъде, ама трябвало да се сваля главата... ☹
Гумички на клапаните могло да бъде, ама трябвало да се сваля главата... ☹
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Тука един голф дето гореше масло до преди да му свалят катализатора не пушеше,като свалихме катализатора пушилка яка.....
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
аз имах адски баламски проблем с моята - при стандартна употреба(софийско, ходене до работа и т.н.) си харчеше 1-2 кила между смените без да пуши без нищо.
Бях се примирил, че нещо не е като хората и ще го мисля като му дойде времето. Имах работа към германия и тогава за около 5000км пробег не изгори нито капка - оказа се супер дребен теч на гарнитурта на картера, който когато се кара колата, маслото не стига до там, а като изстине вече е достатъчно гъсто, за да не изтича, обаче като я изгася и се стече маслото и е все още топло и успява да изтече малко.
Затова ти казвам да огледаш отдолу
Бях се примирил, че нещо не е като хората и ще го мисля като му дойде времето. Имах работа към германия и тогава за около 5000км пробег не изгори нито капка - оказа се супер дребен теч на гарнитурта на картера, който когато се кара колата, маслото не стига до там, а като изстине вече е достатъчно гъсто, за да не изтича, обаче като я изгася и се стече маслото и е все още топло и успява да изтече малко.
Затова ти казвам да огледаш отдолу
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Ако не си сменил клапана на картерните газове може от там да ти идва проблема.Друго за,което се сещам да си набарал менте масло.Аз сега карам моя мерцедес с мобил 10в40 и до сега съм налял 1 литър ,а откакто я имам 6г ,не ми се е налагало да наливам масло ..Та дано,не се набарал някое менте
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
ако всичко ти е наред по двг-уцелил си кофти масло,но и е малко редичко за 21 годишен автомобил.
пазарувайте от достоверни и изпитани магазини.
п.с. и пак не е гаранция.
пазарувайте от достоверни и изпитани магазини.
п.с. и пак не е гаранция.
7 мнения
• Страница 1 от 1