Монтаж на Малко нави ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Монтаж на Малко нави ?

Мнение от d840 » 20 Фев 2017, 21:02

Здравейте колеги !
Колата е 99та година, беше с наи обикновен касетофон с възможно най-малкия дисплеи 1 пръсче... преди време си взех пак касетофон с големия МИД дисплей или както щете го наричйте :) естествено нямаше букси за него затова ги намерих по моргите и си монтирах дисплея... Не съм прекодирал нищо и всичко си работеше , без да показва моментен разход и такива информации ( Километража е с малкия борд) .
Сега ми изпадна малката навигация от е39, взех я с почти всички модули (без чейнджъра , и без усливателя). Чейнджър няма да полвам така или иначе а усилвателя(радио модул също така може би) мисля да ползвам моя ! имам цялата инсталация на навигацията че даже и повече... опитах се днес да му хвана края но на тези 3 килограма кабеляци нещо им се плаша !
има ли някаква улеснена "формула" за монтажа ? може ли да позвам инсталацията която имам вече до багажника + половината от комплекта с навито ?
Трябва ли нещо да се кодира, прекодира, да му се бае и т.н. ?
пускам снимки със сегашното ми радио, сегашното ми "нещо" (усилвател ли е ,радио модул ли е ) в багажника, както и малко снимки на инсталацията която имам към навигацията...
знам че има теми по въпроса, но не намерих конкретно кое каде отива.. искам тук да го има за следващия ентусиаст дето не си оценява времето :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

ентусиаст
Аватар

Re: Монтаж на Малко нави ?

Мнение от kalingk » 20 Фев 2017, 22:27

Да беше взел едно китайско нави,около 50 пъти по лесно и по бързо за монтиране.Тука трябва да изрежеш и инсталацията за километража и да сложиш този с големият борд и да кодираш колата за такъв.Трябва да прекараш новата инсталация до багажника.Трябва да си вземеш радио модула,това е усилвател в багажника,радио модула ти сега е отпред в цд-то,а него искаш да махаш.И това всичко за 10квадрата дисплей :) .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Фев 2017, 23:09

Виж тая тема, има и снимки. За 16/9 е ама то е същото. Трябва да смениш и таблото с голям борд и после кодиране за табло голям борд и навигация.
viewtopic.php?f=35&t=306029&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8&start=90
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от TeMeJIk0 » 22 Фев 2017, 8:57

Здравейте колеги,
В момента съм със никакво радио в колата... по принцип колата ми беше с малък борд и ирис, в последствие сложих голям борд и мид който по незнайна възможност не може да тръгне работи само подсветката... пробвал съм над 20 мид-а сваляни работещи от кола при мен не тръгват, та то е ясно че и големия ми борд не работи като хората. Та идеята ми е ако сложа някоя китайска навигация дали ще мога да кодирам бордовия да работи и функциите които се управляват от навигацията ще работят ли пример давам с печката? Знам че преди не можеше но пък може да е излязло някакво решение и аз да съм изпуснал.

Назад към E39