съпротивление на abs датчик бмв е39 97г.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: съпротивление на abs датчик бмв е39 97г.
Z3Ro* написа:Както и да е... За който не може с мултицет, има майстори и диагностики. Аз тези сензори ги меря с мултицет и досега не е имало пропуск...
Как ще премериш това с мултицет- сигнала трябва да е правоъгълен, но виждаш новият китайски датчик как го деформира. Нещо подобно да диагностицираш инфаркт по съпротивление на кожата и кръвно налягане с въртене на игла.

Е, в аутодатата има едни хубави съпротивления за всички датчици- да кажем и на колянов и на разпределителен вал, лошото е, че не вършат работа и ако разчиташ на тях може да изхарчиш безсмислено една хубава сума, без да решиш проблема.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Тая драсканица ще споделиш ли откъде я намери? Някъде в нета ще да е било, но какво показва, само ти и авторът й знаете... За да създава изходно напрежение бубината в тези сензори трябва да е изправна - тя е тази, която се поврежда, защото другото са кабели и магнит. Не е нещо свръхестествено... Всяка бубина си има съпротивление и ако то е в граници и не се мени при мерене, бубината е здрава. Дали вършат работа тези стойности - за теб не, за мен да, защото съм премерил над 10 сензора, два бяха за смяна и не е имало грешка никога. Сигурно има минимален шанс за грешка, но едва ли има нещо абсолютно сигурно. Аз ще продължавам да ги меря на коли, за които нямам софт, зощото досега не се е случило да подведа някой. А който няма вяра на уреда, има къде да му вземат парите за диагностика.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Зоро.....ти тези десетина датчика, които си измерил ги имаш за опит ли бе момче.....
честно бях приключил разговора с теб, но просто си забавен. Искам да те попитам-какво се случва с една бобина, която си е съвсем здрава, няма късо или прекъсване, обаче магнита, който и помага да стане електромагнит се е разместил или счупил? Просто се опитам да ти предложа да спреш да заблуждаваш аудиторията с незнанията си и още по-лошо, а именно-твоето нежелание да се научиш.

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Радвам се, че поне те забавлявам. Отговорът на въприса ти е, че или ще се вижда механична повреда, или ще се мени мерената стойност. Може и двете. Ще приема твоя огромен опит за меродавен, в случай че ми покажеш такъв неизправен сензор, който не мога да го хвана с уреда. Иначе не смятам да ти отговарям на всеки частен случай, който търсачката в нета ти подсказва... Още повече, че нямаш еленентарни обноски.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Айде мастера и ивоаудито да се поспрат малко, никой не отрича замерването с диагностика или с осцилоскоп, но масата от дефектиралите датчици за абс са свързани с прекъснат датчик,кабел, което прави меренето с мултицет успешна и бърза проверка.
Иво, като се разлепи магнита се раздува и цепи корпуса, тогава няма смисъл да се мери с каквото и да е.
Цветко, китайчетата сме ги отхвърлили отдавна, но примера ти е идеален за тези с проблема "купих си нов датчик - проблема остана", но не споменават, че всъщност новия е нов за 40лв. Но пък примера на автора в тази тема ни казва, и че с мултицет понякога се хваща китайчето.
Иво, като се разлепи магнита се раздува и цепи корпуса, тогава няма смисъл да се мери с каквото и да е.
Цветко, китайчетата сме ги отхвърлили отдавна, но примера ти е идеален за тези с проблема "купих си нов датчик - проблема остана", но не споменават, че всъщност новия е нов за 40лв. Но пък примера на автора в тази тема ни казва, и че с мултицет понякога се хваща китайчето.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Борисе, и ти толкова ги разбираш нещата, колкото да се обадиш. А за съкровенните ти желания кой да се поспре и кой не, би трябвало да ти дойде на ум, че си последната дупка. Пиша в технически форум, никого не обиждам, а и се обосновавам, ти си последния, който решава каквото и да е!
За магнита конкретно-когато задържат накладки, което никак не е рядко се нагрява доволно всичко, разместват се елементите в датчика и още как! Външно всичко си е ОК. Ако ти не си виждал такъв сигурно е нормално, ама се случва, че не е и рядко! Още по-често пък страдат от проникнала влага! За твое сведение, нещото, което сигурно не познаваш е как БМВ и изобщо целият свят си произвеждат напоследък пластмасите....интересно е, много дори, ама трябва да поискаш да се научиш и бих ти по обяснил защо масово се прецакват напълно здрави датчици и ги сменяме на поразия.....
Хайде, ако си преглътнеш ненужното его и разрешиш да не се поспирам, а да продължа да говоря, мога и да разкажа нещо интересно на теб и на зоро..
За магнита конкретно-когато задържат накладки, което никак не е рядко се нагрява доволно всичко, разместват се елементите в датчика и още как! Външно всичко си е ОК. Ако ти не си виждал такъв сигурно е нормално, ама се случва, че не е и рядко! Още по-често пък страдат от проникнала влага! За твое сведение, нещото, което сигурно не познаваш е как БМВ и изобщо целият свят си произвеждат напоследък пластмасите....интересно е, много дори, ама трябва да поискаш да се научиш и бих ти по обяснил защо масово се прецакват напълно здрави датчици и ги сменяме на поразия.....
Хайде, ако си преглътнеш ненужното его и разрешиш да не се поспирам, а да продължа да говоря, мога и да разкажа нещо интересно на теб и на зоро..
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- boris
- старши ентусиаст
-
Единственият с его си май ти, теориите са ти повечко от практиката...
Пък може и да не ги разбирам, знам ли...само дет точно тоя дет "толкова ги разбира нещата, колкото да се обади" се е налагало и на теб да обяснява, някой елементарно смешни неща...
Но като гледам не си си взимал поука, хубаво е да приемаш и другите мнения.
Поспирането не съм казвал като модератор, но пък тонът ти е хубаво да е по-внимателен, че може и принудително да нямаш възможност да пишеш...

Пък може и да не ги разбирам, знам ли...само дет точно тоя дет "толкова ги разбира нещата, колкото да се обади" се е налагало и на теб да обяснява, някой елементарно смешни неща...
Но като гледам не си си взимал поука, хубаво е да приемаш и другите мнения.
Поспирането не съм казвал като модератор, но пък тонът ти е хубаво да е по-внимателен, че може и принудително да нямаш възможност да пишеш...

ivoaudi написа:...
Колега, няма нужда да се впряга човек от една забележка.
Прав си, че с измерване на съпротивлението не може да си сигурен, че датчикът е наред, но няма нужда да си налагаме мненията и знанията.
Аз също като Борис, въпреки че предполагам ще го приемеш като заяждане, апелирам да си пишем с малко повече уважение, какъв "Зоро", какво "абе, момче", тук не си говорим така, камо ли пък с подигравателен тон и удивителна на всяко изречение.
Не, че Z3Ro* е писал с особено уважение, но явно всеки от нас се мисли за по-голям специалист и вместо да обсъждаме даден въпрос, ние винаги го обръщаме на караница.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не колега Перез, изобщо не приемам за заяждане написаното от теб, напротив. Нормален разговор, аз нямам комплекси. Но виж това над теб, конкретно заплахата....за мен забавата продължава
Така колеги, да повторя аз, диагностика на такъв вид датчик с омметър си е ала-бала, пък всеки да си прави сам изводите, четейки. Смятам, че се изписа достатъчно.

Така колеги, да повторя аз, диагностика на такъв вид датчик с омметър си е ала-бала, пък всеки да си прави сам изводите, четейки. Смятам, че се изписа достатъчно.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- boris
- старши ентусиаст
-
Много често именно хората с комплекси се опитват да ги припишат на останалите.
И щом ще оставяме всеки да си прави изводите кажи, точно ти, колко датчика за АБС на Е39 премери с мултицет или друг измервателен уред за съпротивление и колко от същите с осцилоскоп, за да отхвърляш метода?
Пак ще повторя, не е най-точния метод и гарантиращ 100% успеваемост, в сравнение с осцилоскоп, но колко човека имат такъв, колко човека имат диагностика, и колко могат да си позволят мултицет за 5лв? Или пък за какво ти е въобще да мериш с осцилоскоп, ако датчика ти дава безкрайно съпротивление. По-засуканите случай с проблеми се нуждаят и от съответната техника, но това не отхвърля елементарната проверка на съпротивление на датчика.
И щом ще оставяме всеки да си прави изводите кажи, точно ти, колко датчика за АБС на Е39 премери с мултицет или друг измервателен уред за съпротивление и колко от същите с осцилоскоп, за да отхвърляш метода?
Пак ще повторя, не е най-точния метод и гарантиращ 100% успеваемост, в сравнение с осцилоскоп, но колко човека имат такъв, колко човека имат диагностика, и колко могат да си позволят мултицет за 5лв? Или пък за какво ти е въобще да мериш с осцилоскоп, ако датчика ти дава безкрайно съпротивление. По-засуканите случай с проблеми се нуждаят и от съответната техника, но това не отхвърля елементарната проверка на съпротивление на датчика.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Мдам, както и очаквах много локуми за нищо. "Колко датчика си измерил, ти знаеш ли АЗ колко..."
абе хора, дайте да пишем смислени неща и да оставям меренето на....бе? Борисе, за да се усмихнеш малко сега ето признавам ти-не, НИТО ЕДИН датчик АБС за е39 не съм измерил през живота си. Виж на същия принцип, но в други изпълнения отдавна са станали стотици хиляди. Отделно от това не ти е първи път, когато спориш за неща, за които никой не спори с теб. То е повече от ясно, че ако датчикът е прекъснал ще го сменяме. Въпросът, който истински зачекнахме беше, че дори и да са му наред стойностите по мултицет, а той все пак не работи какво да го правим този датчик и колко да се уповаваме на мултицета?

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Е, то на всеки му стана ясно, че не си измервал АБС датчик с осцилоскоп, въпросът беше реторичен, според мен, особено за хората, които имат осцилоскоп.
С други думи не само Борис се е усмихнал и то преди да признаеш колко си ги мерил.
Типично по български се разигра цялата тема:
Авторът: "Какво е съпротивлението на работещ датчик?"
Ти и Zvetiko: "Нее, не го мери, недей, купи си осцилоскоп, за да си по-сигурен, не си хаби 10-те секунди, за да го сравниш с работещ, недей, не, не, недей, влага, бобини, елементи"...
На всеки му е ясно (или му стана ясно), че с измерване на съпротивление не можеш да си 100% сигурен, че всичко е наред с датчика. Това е много елементарно и е странно, ако смяташ, че хората тук са толкова прости, че да не го осъзнават.
И като ти кажат, че не е нужно 10 поста да обясняваш едно и също, ти реши, че някой иска да те смачка, защото го комплексираш с познанията си.
Дайте го по-приятелски, бе пичове, какви са тези дребнави спорове и обиди. И даже се съмнявам някой друг, освен мен, да си е загубил толкова от времето, за да ви проследи цялата ситуация, така че дано не продължим в посока караница.
С други думи не само Борис се е усмихнал и то преди да признаеш колко си ги мерил.
Типично по български се разигра цялата тема:
Авторът: "Какво е съпротивлението на работещ датчик?"
Ти и Zvetiko: "Нее, не го мери, недей, купи си осцилоскоп, за да си по-сигурен, не си хаби 10-те секунди, за да го сравниш с работещ, недей, не, не, недей, влага, бобини, елементи"...
На всеки му е ясно (или му стана ясно), че с измерване на съпротивление не можеш да си 100% сигурен, че всичко е наред с датчика. Това е много елементарно и е странно, ако смяташ, че хората тук са толкова прости, че да не го осъзнават.
И като ти кажат, че не е нужно 10 поста да обясняваш едно и също, ти реши, че някой иска да те смачка, защото го комплексираш с познанията си.
Дайте го по-приятелски, бе пичове, какви са тези дребнави спорове и обиди. И даже се съмнявам някой друг, освен мен, да си е загубил толкова от времето, за да ви проследи цялата ситуация, така че дано не продължим в посока караница.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Интересното е, че колегата ме убеждава в нещо, което аз, както и всеки тук, знам. Въпросът беше колегата с датчика да си реши проблема, без да купува осцилоскоп и сървър на НАСА. Иначе, за да е спокоен аудито, няма да накарам някой да сменя сензор, на който стойностите са в рамките. Естествено е, ако има проблем със системата и сензорите са ок според уреда, да се потърси вариант за по-нататъшна диагностика. Но не мисля, че мнения от сорта "трябва диагностика" са по-полезни от конкретен елементарен начин за първоначален тест. Но, като му чета мненията, не се учудвам - единственият, който разтяга локуми, е който е гледал "Зоро" в неделя...
- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 530i
Колеги мисля че спорите излишно. Май не ми трябваше да пиша че съм мерил с мултицет при положение че за моя случай и аз лично вярвам повече на диагностиката. За сега е само скенер, но тези дни колата ще я закача на инпа е дис и съм сигурен че проблема е в същия датчик. Все пак като сменя датчика ще ви пиша и за точните му съпротивления и показания в диагностиката. От там нататък всеки може да си направи изводите за себе си...
Едит:
Най-после се постопли времето, разринахме снега от колата-донор и свалих въпросния датчик. Замерих го - 3 кОм(колкото е и здравия от ляво). Монтирах го на колата и всички лампи загаснаха. Изчистих грешките със скенера и се возих цял ден без проблем и без да дава повече грешки, както и да светят лампите.
Намерих и най стария датчик(новия го върнах) който бях сменил на същото колело преди половин година и 3,2 кОм!!!
За мен извода е, че и с мултицет може да се направят сравнително точни замервания и да се установи дефектния датчик, но с диагностиката проблема се уточнява бързо, без излишни разглобявания а и е хубаво да се изчистят грешките след подмяната с нов.
Едит:
Най-после се постопли времето, разринахме снега от колата-донор и свалих въпросния датчик. Замерих го - 3 кОм(колкото е и здравия от ляво). Монтирах го на колата и всички лампи загаснаха. Изчистих грешките със скенера и се возих цял ден без проблем и без да дава повече грешки, както и да светят лампите.

Намерих и най стария датчик(новия го върнах) който бях сменил на същото колело преди половин година и 3,2 кОм!!!
За мен извода е, че и с мултицет може да се направят сравнително точни замервания и да се установи дефектния датчик, но с диагностиката проблема се уточнява бързо, без излишни разглобявания а и е хубаво да се изчистят грешките след подмяната с нов.

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2