Проблем с горивна помпа 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW F10 3.0d

Проблем с горивна помпа 530д

Мнение от ruska_shvaba » 22 Ное 2016, 11:27

Здравейте колегу , преди седмица вкарах колата ми (530д 193кс) в сервиз за смяна на горивна помпа под седалката , защото даваше грешка ниско налягане в рейла и вдигаше до 3.5 бара .Та смених помпата с такава втора употреба и колата започна да работи още по зле държеше до 3000 оборота и след това я нямаше никаква , решихме че проблема е от помпата , която е втора употреба и взех работеща от приятел , проблема остана колата пак работеше зле .След това върнахме моята помпа , която вдигаше до 3.5 бара преди да влезе в сервиза ,и колата дори не пожела да запали , изчистихме помпата в резервоара , че беше затлачена колата запали но държеше 1.5 бара едва работеше.
Майсторът ми каза , че щом не се е оправило проблема идва от помпата за високо налягане , но не беше сигурен , на диагностика излиза само ниско налягане в рейла .Та сега колата стой в сервиза и се чудя какво да правя , момчето което я прави каза , че смяната на помпата за високо налягане било голяма занимавки и не иска да се наема да я оправя .Препоръча ми да я рециклирам , но ми каза цена от 350-500лв за рециклиране , но не искам да го правя преди да се уверя на 100% ,че проблема е в тази помпа.Някой ако е имал същият проблем да помага :dunno:
:OT: Препоръчайте ми сервиз в София , където да си оправя колата , че този явно не е достатъчно компетентен да я оправи .
BMW 330d Sports Wagon 231hp

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Re: Проблем с горивна помпа 530д

Мнение от dak » 01 Дек 2016, 9:56

Колега , проблема най вероятно ти е от клапана на рейла , който не е чак толкова скъп. Съветвм те да смениш майстора !

Потребител
Аватар

Мнение от ruska_shvaba » 01 Дек 2016, 11:54

ЕДИТ : Оправихме проблема благодарение на ДСЦ Перформансе , сменихме горивния филтър , който беше задръстен , проверихме резервоара и беше пълен с боклуци , даже имаше ражда.От тези всичките боклуци имам и пикаеща дюза , която ще бъде сменена в най-скоро време.
НО цялата ми горивна системата е пълна с боклуци , някои има ли идея как да я изчистя , чрез добавки или двутактово масло или да изчистя резервоара някак си .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2016, 9:43

ruska_shvaba написа:ЕДИТ : Оправихме проблема благодарение на ДСЦ Перформансе , сменихме горивния филтър , който беше задръстен , проверихме резервоара и беше пълен с боклуци , даже имаше ражда.От тези всичките боклуци имам и пикаеща дюза , която ще бъде сменена в най-скоро време.
НО цялата ми горивна системата е пълна с боклуци , някои има ли идея как да я изчистя , чрез добавки или двутактово масло или да изчистя резервоара някак си .

Колега започни с резервоара- източване на цялата нафта и пълно почистване. Ако сложиш добавка и вкараш цялата мръсотия в дюзите, ясно е какво ще стане.

Потребител
Аватар

Мнение от ruska_shvaba » 02 Дек 2016, 18:52

zvetiko написа:
ruska_shvaba написа:ЕДИТ : Оправихме проблема благодарение на ДСЦ Перформансе , сменихме горивния филтър , който беше задръстен , проверихме резервоара и беше пълен с боклуци , даже имаше ражда.От тези всичките боклуци имам и пикаеща дюза , която ще бъде сменена в най-скоро време.

Колега започни с резервоара- източване на цялата нафта и пълно почистване. Ако сложиш добавка и вкараш цялата мръсотия в дюзите, ясно е какво ще стане.

Би ли ми казал по какъв начин да го направя , тъй като не съм правил тази процедура до сега , аз си мислех чрез помпа , която се ползва за вода за големите туби , но не знам дали ще стане.

Назад към E39