Премахване катализатори - малко инфо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Премахване катализатори - малко инфо
Колата е 99та 520и двоен ванус и катализаторите са на изпускателите.
Искам да ги махна и ми дадода идея да си намеря изпускатели от един ванус и просто да сменя тръбите.
Някой правил ли го е ?
Колата се кара на газ изцяло и няма до колко ми казаха да има проблем със сондите.
Един майстор видя къде се намират и се филмира, че трябва да сваля магарета,двитатели и чудесии за да стигне до изпускателите.
Не открих и никакви клипчета в нета някой да ги е сменявал и махал.
Искам да ги махна и ми дадода идея да си намеря изпускатели от един ванус и просто да сменя тръбите.
Някой правил ли го е ?
Колата се кара на газ изцяло и няма до колко ми казаха да има проблем със сондите.
Един майстор видя къде се намират и се филмира, че трябва да сваля магарета,двитатели и чудесии за да стигне до изпускателите.
Не открих и никакви клипчета в нета някой да ги е сменявал и махал.

Re: Премахване катализатори - малко инфо
Магарето не се маха, а само се отпуска леко да слезе надолу, маха се и лапата на десния тампон и се открива достатъчно място за да се отвият и махнат колекторите.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
С просто да смениш тръбите няма да стане. Щом са ти горе катализаторите то долу връзката им към останалата част на гърнетата е с по 2 болта на тръба. На единичния ванос и на двойния с катализатори само отдолу, въпросната връзка е с различен фланец, с по 3 болта на тръба.
За да ги сложиш тях, ще ти трябва и малка част от тръбите с фланеца след връзката.
За да ги сложиш тях, ще ти трябва и малка част от тръбите с фланеца след връзката.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Мерси за инфото, не го знаех.
Сега загледах, че и изпускателите май са по-къси от тези на един ванус ... май става голяма играчка,че ще трябват и дългите тръби, а и докато не се погледне дали ще пасне нищо не е ясно как ще стане.
На фона, че и майсторите не им се занимава да го сменят ..
Сега загледах, че и изпускателите май са по-къси от тези на един ванус ... май става голяма играчка,че ще трябват и дългите тръби, а и докато не се погледне дали ще пасне нищо не е ясно как ще стане.
На фона, че и майсторите не им се занимава да го сменят ..

4 мнения
• Страница 1 от 1