bluetooth гъзарийка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
bluetooth гъзарийка
Колеги днес мярнах нещо в ebay и ми е интересно някой поръчвал ли го е?
http://www.ebay.com/itm/APS-Bluetooth-m ... SwEANXHGfq
И дали това е само за телефонна част или може да се пуска и музика.
http://www.ebay.com/itm/APS-Bluetooth-m ... SwEANXHGfq
И дали това е само за телефонна част или може да се пуска и музика.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: bluetooth гъзарийка
Щe върши работа при тези при които може да се активира фабричния AUX със схемата на ОЕМ-кабела.
5.You can use your phone to play music through car speakers.
bohcho написа:...И дали това е само за телефонна част или може да се пуска и музика.
5.You can use your phone to play music through car speakers.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- bohcho
- младши ентусиаст
-
На бизнес CD е39 със кръглите пинове МИД дисплей но колата е 1998 дали е възможно да се подкара аукс с кабел само или евентуално това , май не ми се дават 50 лева за проба 

И аз се заиграх да си направя Bluetooth в колата, понеже се занимавам с електроника, не ми беше проблем да стигна и по-далеч
Проектирах си нещо подобно на дигитален чейнджър от сорта на GROM Audio, който управлява iPod и има възможност да си пуснеш музика от телефона през Bluetooth. Има същата функционалност като фабричния чейнджър, но плюс блутут. Песните и папките се сменят от бутоните на радиото, има Random функция на iPod-a, както и бързо назад/напред. Песните в телефона също могат да се сменят от бутоните на радиото. Bluetooth модула е v4.0 с изключително високо качество на аудиото и на практика няма разлика в звука. Платката е фабрична, със SMD елементи. Цялото устройство е колкото цигарена кутия и се свързват всичко на всичко 4 кабела - маса, 12V, 12V на контакт (използва се за зареждане на i-Pod-а само когато колата е на контакт), и i-Bus. Всички кабели ги има отзад на буксата на радиото и не е никакъв проблем. Аудиото се включва на AUX буксата също отзад на радиото. Снимки на самото устройство мога да кача по-късно, че в момента нямам.

Конкретно на въпроса на bohcho - не, не може. Трябва по i-Bus-a радиото да си намери CD Changer-a, да направи връзка с него и чак тогава можеш да ползваш AUX-а на този модел. Именно затова реших да разработя платка и да пиша програма за дигитален чейнджър.
Етo как изглежда iPod/Bluetooth интерфейса:

Минималната бройка на поръчката беше за 10 платки, така че имам още 9, които мога да пусна в действие. Ако имате интерес, свържете с мен на ЛС.

Минималната бройка на поръчката беше за 10 платки, така че имам още 9, които мога да пусна в действие. Ако имате интерес, свържете с мен на ЛС.
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Колега, може ли да дадеш малко повече подробности за устройството което си направил и би ли направил такова срещу заплащане? 

Ами пишете каквото ви интересува, разбира се ще дам подробности. Функционално е като останалите дигитални чейнджъри - албумите в iPod-а се избират с бутоните 1-6 на радиото, като 6 е общ и пуска всичко в плеъра. Песните се сменят с бутоните назад/напред. Във всеки албум може да има до 99 трака (ограничението е от радиото на колата, което позволява да се избира трак от 1 до 99). Със задържане на бутона SCAN се активира RANDOM функцията, тогава плеъра избира произволно реда на траковете. Има бързо назад/напред - натиска се M и след това бутони назад/напред (така е и при оригиналния чейнджър). Устройството работи с всички iPod-и които са с голямата 30-пинова букса. Ако колата не е на контакт повече от минута, устройството "заспива" и не консумира ток. Самият iPod се зарежда докато колата работи. Така просто оставяте всичко в жабката и не се налага да го вадите или да включвате допълнителни кабели и зарядни.
Когато се свърже Bluetooth, на дисплея на IRIS-a излиза надпис "Bluetooth" и може да се пуска музика от телефон. Якото е, че песните в телефона също могат да се сменят от бутоните на радиото назад и напред и не се налага да пипаш телефона. Като спреш блутута, айпода продължава от песента, на която е бил преди това. На IRIS-a първо се показва номера на албума и трака, а след 10 сек. излиза надпис iPod. При изключване помни албума и трака, до който е стигнал и тръгва от него.
Тъй като минималната поръчка беше за 10бр. платки, имам още 9, които мога да пусна в действие. Но ми се иска да го пробвам с MID и навигация и евентуално да пипна малко програмата, за да се показават и там надписите. Също не съм го пробвал и с мултифункционален волан, защото моята кола няма. Ако сте с IRIS и без MF волан, това е като моята версия и такава мога да направя почти веднага. Ще се радвам, ако се намери някой с такава кола близо до Хасково, или ако някой има радио и MID, които мога да ползвам за няколко дни. Тогава функционалността ще е пълна и ще става за всички коли независимо дали са с MID, IRIS или navi.
Ако ви интересува още нещо, питайте.
Когато се свърже Bluetooth, на дисплея на IRIS-a излиза надпис "Bluetooth" и може да се пуска музика от телефон. Якото е, че песните в телефона също могат да се сменят от бутоните на радиото назад и напред и не се налага да пипаш телефона. Като спреш блутута, айпода продължава от песента, на която е бил преди това. На IRIS-a първо се показва номера на албума и трака, а след 10 сек. излиза надпис iPod. При изключване помни албума и трака, до който е стигнал и тръгва от него.
Тъй като минималната поръчка беше за 10бр. платки, имам още 9, които мога да пусна в действие. Но ми се иска да го пробвам с MID и навигация и евентуално да пипна малко програмата, за да се показават и там надписите. Също не съм го пробвал и с мултифункционален волан, защото моята кола няма. Ако сте с IRIS и без MF волан, това е като моята версия и такава мога да направя почти веднага. Ще се радвам, ако се намери някой с такава кола близо до Хасково, или ако някой има радио и MID, които мога да ползвам за няколко дни. Тогава функционалността ще е пълна и ще става за всички коли независимо дали са с MID, IRIS или navi.
Ако ви интересува още нещо, питайте.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Евала колега станало е чудесно
Вместо това с блутута си поръчах аукс кабел на мястото за чейнджъра и естествено не тръгна
Търся най-добрата алтернатива за музика в колата .... но без да развалям интериора.

Вместо това с блутута си поръчах аукс кабел на мястото за чейнджъра и естествено не тръгна

Търся най-добрата алтернатива за музика в колата .... но без да развалям интериора.
Точно това беше и моята цел - качествена музика без да се разваля интериора. Сега си управлявам всичко от бутоните на радиото, а айпода е скрит в жабката и всичко е ОК. 

- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 530i
Колеги препоръчвам ви устройството на Ozzy.
Поръчах си от него едно такова по еконта днес, монтирах го и съм очарован. Работи перфектно и се командва от копчетата на радиото. Качеството на звука и на самото устройство също е отлично.
Въобще който се интересува да запази оригиналния вид на аудиото в колата, но да добави новите гъзарийки блутут, аукс и айпод това е начина...
Поръчах си от него едно такова по еконта днес, монтирах го и съм очарован. Работи перфектно и се командва от копчетата на радиото. Качеството на звука и на самото устройство също е отлично.
Въобще който се интересува да запази оригиналния вид на аудиото в колата, но да добави новите гъзарийки блутут, аукс и айпод това е начина...

Владик написа:Гледам, позабравихме темата. Ози,как се държи джажджата? Дай и цена.
Привет

Нямах никакво време напоследък, съжалявам... Ами нещата вървят, мога да кажа, че има вече още една версия на аудио интерфейса - с MicroSD карта. Свири в колата ми от 2-3 седмици, държи се перфектно - нито едно забиване или проблем до момента. Поддържа до 32GB карти. Ето как изглежда:

Цената за тази версия е 80лв. Скоро ще има версия с MicroSD + Bluetooth, почти е готова. Ако всичко мине по план, тя ще струва 98лв.
14 мнения
• Страница 1 от 1