Възвратен клапан за масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Възвратен клапан за масло
Колеги да ви питам къде се намира възвратния клапан за маслото на е39 м52ту мотора.До колкото разбрах е на масленото тяло ако,не греша питането ми е лесно ли се сменя тоя клапан или трябва да се демонтира цялото маслено тяло,че да се смени.Проблема е следния,че сутрин при палене ми свети около 4-5 сек лампата за масло в това ми изхъркват ваносите докато ги напълни и гасне.След това като я изгася и запаля отново веднага гасне ,но постои ли така 30-40 мин при палене пак светва,но за 2-3 сек.Масления филтър е на манн,а маслото е 10в40 мобил.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Възвратен клапан за масло
turbonetic написа:Колеги да ви питам къде се намира възвратния клапан за маслото на е39 м52ту мотора.До колкото разбрах е на масленото тяло ако,не греша питането ми е лесно ли се сменя тоя клапан или трябва да се демонтира цялото маслено тяло,че да се смени.Проблема е следния,че сутрин при палене ми свети около 4-5 сек лампата за масло в това ми изхъркват ваносите докато ги напълни и гасне.След това като я изгася и запаля отново веднага гасне ,но постои ли така 30-40 мин при палене пак светва,но за 2-3 сек.Масления филтър е на манн,а маслото е 10в40 мобил.
Колега, масло с индекс 10W... има лошо поведение при студен двигател- в смисъл, че има висок вискозитет при студен двигател и стига по-бавно до частите, които трябва да смазва.
- turbonetic
- ентусиаст
-
С една дума да му слагам по рядко 5в30/40 така ли?.Нали ,не е проблем така да се кара докато дойде време за смяната или да ходя да го сменям? На следващата смяна мисля да му сложа 5в30,но дали няма да дойде малко рядко какво мислите вие?
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
За лятото едва ли ще направи проблем от маслото, по-скоро е този клапан или маслената помпа. На диагностика дава ли грешки, първо оттам започни. Преди това ти ли си карсл колата, с какво масло и изведнъж ли се появи проблемът?
- turbonetic
- ентусиаст
-
А къде се намира този клапан? Трябва ли да се маха цялата маслена конзола.Проблема се появи след като ми смениха маслената конзола,защото едни Хасковски майстори ,които са от форума,но няма да ги споменавам ми смениха масленото тяло незнайно защо...Като ги питах защо са го сменили имало проблем в моето.....
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Лято е, сутрин е 20 градуса, едва ли е от маслото.
- turbonetic
- ентусиаст
-
Ще карам докато стане време за смяна на маслото,че тогава ще сложа филтър с възвратен клапан,че сегашния няма такъв клапан.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
имa двa клaпaнa в тялото и не се ремонтирaт според мен. вземaй вторa ръкa и зa тест предвaрително сипвaй водa където е филтърa и гледaй дaли ще протече през клaпaнa този нa последнaтa снимкa в линкa. aз бях взел тaкъв при който и кaпкa не протичaше, но порaди глупост счупих тялото и купих друг който леко кaпеше през възврaтния клaпaн но го монтирaх и сегa 2-3 сек. мaх свети лaмпичкaтa сутрин зa мaслото viewtopic.php?f=35&t=395066
- turbonetic
- ентусиаст
-
А дали е от него проблема? Защото при мен при самото палене ,не се чуват никакви повдигачи,клапани и разни такива само изхърква ваноса за 3-4 сек и гасне веднага.След това като я изгася и я запаля отново гасне моментално.Забравих да допълня,че при мен е сменена тази конзола.
П.с зясякох времето с хронометър кога гасне самата лампа по мой изчисления гасне за 2/2.5 сек.Като преди това пуснах хронометъра по рано гасне за 2.5 сек.
П.с зясякох времето с хронометър кога гасне самата лампа по мой изчисления гасне за 2/2.5 сек.Като преди това пуснах хронометъра по рано гасне за 2.5 сек.
- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
Колега, вдигни щеката за маслото да видиш там какво ниво има. Освен възвратни клапани и прочие като е ниско нивото лампата пак загасва бавно, но време от 2 секунди при студен старт не фрапиращо много
.

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Аз си мисля че е само от гумичката която се сменя след смяна на филтъра от долу на пластмасовата капачка държаща филтъра .Именно тя държи маслото да не се оттича от филтърното тяло .
- turbonetic
- ентусиаст
-
georgi_1986 написа:имa двa клaпaнa в тялото и не се ремонтирaт според мен. вземaй вторa ръкa и зa тест предвaрително сипвaй водa където е филтърa и гледaй дaли ще протече през клaпaнa този нa последнaтa снимкa в линкa. aз бях взел тaкъв при който и кaпкa не протичaше, но порaди глупост счупих тялото и купих друг който леко кaпеше през възврaтния клaпaн но го монтирaх и сегa 2-3 сек. мaх свети лaмпичкaтa сутрин зa мaслото viewtopic.php?f=35&t=395066
Колега този клапан се сменя ,но го няма тук може само с поръчка ..
http://www.ebay.com/itm/Detail-for-repl ... 7675.l2557 .Преди малко разгледах няколко руски клипчета и се сменя много лесно с една права отвертка от 2те страни лека полека и излиза,не е капсуловано..
https://www.youtube.com/watch?v=cab9BdpURHk ето ви и клипа дано съм ви бил полезен

12 мнения
• Страница 1 от 1