m62b35 картерна вентилация
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
m62b35 картерна вентилация
Здравейте,някой може ли да ми каже каква е ролята на Vent pipe от схемата : http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_1537
защото като тръгнах да сменявам мембраната от зад видях,че тръбата липсва,явно и преди това някой е бърникал нещо.Та въпроса ми е каква е ролята на тръбата,как работи и ако продължа да карам без нея какви са последствията?
защото като тръгнах да сменявам мембраната от зад видях,че тръбата липсва,явно и преди това някой е бърникал нещо.Та въпроса ми е каква е ролята на тръбата,как работи и ако продължа да карам без нея какви са последствията?
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
Re: m62b35 картерна вентилация
В тази тема има снимки, чрез които ще добиеш представа какво представлява самата тръба и какъв отвор има още в самото й начало (от страната на клапана за картерни газове): http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... -important! (това, че говорят за М60 да не те притеснява, на същия принцип е).
Според мен, отворът е за да може оттам да се стичат събралите се капки масло, идващи с картерните газове, а самите картерни газове да отиват по-близо до дроселовата клапа, откъдето идва въздушния поток.
Идеята е, че иначе газовете щяха да се засмукват само от най-близките цилиндри и това да повлияе на баланса в смесообразуването, понеже все пак говорим за бедни на кислород картерни газове.
Винаги съм си я монтирал на място, когато съм свалял разглобявал или сменял нещо, но иначе залагам на твърдението, че няма да има осезаема разлика или проблем да караш без нея.
Според мен, отворът е за да може оттам да се стичат събралите се капки масло, идващи с картерните газове, а самите картерни газове да отиват по-близо до дроселовата клапа, откъдето идва въздушния поток.
Идеята е, че иначе газовете щяха да се засмукват само от най-близките цилиндри и това да повлияе на баланса в смесообразуването, понеже все пак говорим за бедни на кислород картерни газове.
Винаги съм си я монтирал на място, когато съм свалял разглобявал или сменял нещо, но иначе залагам на твърдението, че няма да има осезаема разлика или проблем да караш без нея.
Благодаря за бързия отговор,колега,да те питам и друго : след смяната ( Вайко ) се чува леко свистене,при работещ мотор тръгвам да отвивам капачката на маслото и усещам как ваккум я държи ,с леко усилие я вдигам и свистенето изчезва.Зимата имах 540,на него също смених мембраната и по груб спомен мисля,че го нямаше това свистене след смяната.Как трябва да е ?
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Поне при мен като беше заминал клапана за картерните газове имаше този странен вакуум и се чуваше свистене, направо си свиреше
като тромпет. Като се отвори капачката за маслото или се извади щеката и спираше този звук. Със смяната на клапана всичко се оправи.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За това се слага само оригинален клапан за картерна вентилация- има доста примери във форума с двойна смяна.
5 мнения
• Страница 1 от 1