По-мощен генератор?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
По-мощен генератор?
Един бърз въпрос колеги,на 520и 96-та година мога ли да сложа без проблеми по мощен генератор,примерно 120 амперов (моя мисля,че е 90) гледам в реалоем дават 90 и 120 ампера и мисля,че пасват ,но искам да съм сигурен.Благодаря!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: По-мощен генератор?
Не че ще ти сипвам или нещо такова, но защо да фУк са ти 30А отгоре да речем ?
В сми не ти достига ампераж, или искаш да пъхаш нещо по-силно като консуматор ?!
Съдейки по Е34 - там алтернаторите са взаимнозаменяеми доколкото знам за М20 и М50 ! Не да сложиш на М20 алтернатор от М50, а различните амперажи за самите мотори !
В сми не ти достига ампераж, или искаш да пъхаш нещо по-силно като консуматор ?!

Съдейки по Е34 - там алтернаторите са взаимнозаменяеми доколкото знам за М20 и М50 ! Не да сложиш на М20 алтернатор от М50, а различните амперажи за самите мотори !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
И на е34 520 е 115 ампера...
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
На моята бивша 528 ца е 140 А исках да си взема по слаб понеже моят беше заминал но ми казаха че колата има доста екстри и трябва силен алтернатор. Едвам намерих втора ръка същият 140 А 

- sean-john
- ентусиаст
-
Моят е или за смяна с друг втора ръка или за цялостна ревизия,което като пари е едно и също горе долу...а като консуматори,да,колата е с доста екстри и с много силна музика..та си мисля,че с една идея по мощен ще е в плюс...
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Частите за цялостна ревизия на алтернатор са под 20лв. Имай в предвид, че четките и колектора на алтернатора се износват при работата си, така че не е ясно втората употреба в какво състояние ще е. Като да си купиш дискове и накладки втора употреба - само кадето тях можеш да ги видиш отвън в какво състояние са, а алтернатора не.
Иначе не е проблем да си свожиш по-голям(като ток) алтернатор.
Иначе не е проблем да си свожиш по-голям(като ток) алтернатор.
- sean-john
- ентусиаст
-
Моя съм го свалил и проблема е в колекторните пръстени....адски изядени са,намерих темата на колегата методи80 за DIY на генератор,но ми се вижда задачка с която може да не се справя...аз ако взема втора упореба,нали все пак като се махне капака се вижда състоянието на четки и пръстените.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
На м20-м40 са 20лв, на е39-е46 реле регулатора само е към 60лв... ако има лагери за смяна, колектор, труд, отиде 120лв.
По-добре ако се налива за ревизия, да е голям генератора. Автора да види в реалоем стойките към блока еднакви ли са.
По-добре ако се налива за ревизия, да е голям генератора. Автора да види в реалоем стойките към блока еднакви ли са.
- sean-john
- ентусиаст
-
На моя му смениха лагерите,четките и колектора,реле регулатора казаха ,че бил добре...отказах се да търся по мощен,защото щеше да ми се наложи прекалено много дни да стоя без кола.Иначе в реалоем-а това което видях е ,че 140 амеровия е съвместим с моя,но сигорно щеше да е мъка да търся точно такъв... В момента на тихи обороти с фарове + дълги си държи 14.1,отпред в двигателния отсек,но отзад на акумулатора тока е 13.5...дали в момента зарежда акумулатора и за това има разлика между показанията отпред и отзад?!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Сега, ако гониш волтаж има релета на 14.5 !!!
Ампераж вече само с друг алтернатор
Карай с този
Ампераж вече само с друг алтернатор

Карай с този

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- metodi80
- старши ентусиаст
-
sean-john написа:На моя му смениха лагерите,четките и колектора,реле регулатора казаха ,че бил добре...отказах се да търся по мощен,защото щеше да ми се наложи прекалено много дни да стоя без кола.Иначе в реалоем-а това което видях е ,че 140 амеровия е съвместим с моя,но сигорно щеше да е мъка да търся точно такъв... В момента на тихи обороти с фарове + дълги си държи 14.1,отпред в двигателния отсек,но отзад на акумулатора тока е 13.5...дали в момента зарежда акумулатора и за това има разлика между показанията отпред и отзад?!
Показанията от пред и от зад не трябва да се различават . Та то това е една обща точка , реализирана чрез кабел м/у предната и задната част на автомобила , ако на акумулатора отчиташ пад на напрежението , то в такъв случай прегледай връзките .....
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
520iA 96г. и съм с 140 амперов Бош алтернатор, може и предишния собственик да го е сменял.
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- sean-john
- ентусиаст
-
metodi80 написа:sean-john написа:На моя му смениха лагерите,четките и колектора,реле регулатора казаха ,че бил добре...отказах се да търся по мощен,защото щеше да ми се наложи прекалено много дни да стоя без кола.Иначе в реалоем-а това което видях е ,че 140 амеровия е съвместим с моя,но сигорно щеше да е мъка да търся точно такъв... В момента на тихи обороти с фарове + дълги си държи 14.1,отпред в двигателния отсек,но отзад на акумулатора тока е 13.5...дали в момента зарежда акумулатора и за това има разлика между показанията отпред и отзад?!
Показанията от пред и от зад не трябва да се различават . Та то това е една обща точка , реализирана чрез кабел м/у предната и задната част на автомобила , ако на акумулатора отчиташ пад на напрежението , то в такъв случай прегледай връзките .....
Вдигам малко стара тема,но след като моя акумулатор даде фира след 4 години и малко и сложих нов и реших да оправя проблема с разликата във волтажа между отпред и отзад...та някой може ли да ми каже къде е тази връзка между предната и задната,защото разликата е 1 волт (14.2-3 отпред и 13.2 отзад).
- sean-john
- ентусиаст
-
Никой ли незнае къде е общата точка на +совият кабел между предната част на колата и задната?
14 мнения
• Страница 1 от 1