Неточен разход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Методи_Методиев
- Потребител
-
- Кара: E39 530D M sport
- Мечтае да кара: много безавариини километри
Re: Неточен разход
Аз вече към 3т нафта съм прекарал през резервоара и наблюденията ми са, че тая работа е малко мътна.
Променливите са твърде много. От една страна, ако караш само по магистралата и заредиш до горе ще имаш най-близък реален разход до този на борда. При смесено каране (напр. 300км магистрала и останалото градско с N броя паления) разликата се увеличава. От друга страна (тук според мен е най голямата разлика) не се знае тея 50 литра (примерно) дали не са 48. Правил съм си експерименти да гледам на таблото (в скритото меню) колко литра имам в резервоара докато зареждат. В един единствен случай пистолета спря около 2л. след като таблото отчете 65л. най-често праскат 5 и повече литра след този момент (винаги ги карам да пълнят до щтракване на пистолета и да приключват). Колата е 530Да 2002ри набор
Би ми било много интересно наякой, който зарежда на ведомствена бензиностанция да го направи този експеримент.
Променливите са твърде много. От една страна, ако караш само по магистралата и заредиш до горе ще имаш най-близък реален разход до този на борда. При смесено каране (напр. 300км магистрала и останалото градско с N броя паления) разликата се увеличава. От друга страна (тук според мен е най голямата разлика) не се знае тея 50 литра (примерно) дали не са 48. Правил съм си експерименти да гледам на таблото (в скритото меню) колко литра имам в резервоара докато зареждат. В един единствен случай пистолета спря около 2л. след като таблото отчете 65л. най-често праскат 5 и повече литра след този момент (винаги ги карам да пълнят до щтракване на пистолета и да приключват). Колата е 530Да 2002ри набор
Би ми било много интересно наякой, който зарежда на ведомствена бензиностанция да го направи този експеримент.
- mishosokolov
- Потребител
-
- Кара: Е39 530д
Това 65 литра от скритото меню, стой поне 40 км след зареждане. Което означава че има над 2 литра след 65 мисля. Аз зареждам сам и след като изключи пистолета изчаквам малко и продължавам бавно поне още 2, 3 литра и накрая виждам нафтата
. Миналата седмица на 1100 фактор ми даде 8.4 по борд до морето и обратно, а реално 8.5.

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Добре де, какви са тези разходи от 8,5 извънградско. Вчера ходих от Павликени до Добрич и разхода ми беше 5,6 реален (преди да тръгна напълних резервоара до капачката, като се прибрах пак напълних до капачката), а на борда ми показваше 4,9. Е, карах като пенсионер със 130 на магистралата и със 100 по другия път. Само след излизане от Варна по магистралата карах може би 10 км с 240 км/ч
Бях сам на отиване и с 4 джанти с гумите на връщане. Но това 8,5 ми се вижда множко. Освен , ако не карате като Фитипалди 

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
И моята кола дава около 6 на дълго !?
- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
Здравейте с какви мотори са ви вашите коли .Моята 530D 193коня автомат .Ми дава 7,5 по борд със скорост 130 км. на темпомат и със пуснат климатик.Това за 6,5 и даже под това ми се струва че трябва бая да карате по някой баир надолу със доста километри.
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Същата работа с разхода в София.Никой неможе да ме убеди,че 525 или 530 дизел автомат може да дава под 11.5.И за да не кажете,че проблема е в мен.... Имам поглед над 5 такива автомобила и всичките са с този разход
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Моята е ръчка !
Ако моята кошница започне да прави разход 7,5 дълго и 11 градско с нормално каране директно я продавам цяла или на части. Колегите с такъв разход да си проверят дебитомерите !
Ако моята кошница започне да прави разход 7,5 дълго и 11 градско с нормално каране директно я продавам цяла или на части. Колегите с такъв разход да си проверят дебитомерите !
Последна промяна dak на 15 Авг 2016, 12:33, променена общо 1 път
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Моята е 530д 184 к.с. ръчна. Разхода ми е извънградкко Павликени- Добрич- Павликени - 630 км 35 литра сипах до капачката като се прибрах. Скоростта я написах каква е, а пък не искам да убеждавам никого. Никой не ми зарежда колата, че да го лъжа.
- mishosokolov
- Потребител
-
- Кара: Е39 530д
С 140 км/ч на темпомат за 250 км 7.8 ми даде половината с климатик.На обратно без темпомат от 150 до 170 8.6 стана разхода с климатик.193 коня автомат комби 16-ки 225/55. Според мен под 7 разход тази коля няма как да падне при нормално спокойно шофиране.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2