Проблем със събиращата се вода при капачката на горивото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Проблем със събиращата се вода при капачката на горивото
Отдавна сме го коментирали в раздела за недостатъците на Е39. Преди година изби ръзжата и при мен на мястото където се съединяват калника с останалите детайли там.
Слад като поправих корозията намерих решение от Х5. Явно там от БМВ са се сетили, че има лек проблем и са добавили ето това от снимката ми.
пробива се с 11мм , като под калника има още една ламарина и след това всичко отива над подкалника. желателно е да се продължи надолу до края на подкалника с тръбичка за да изведе всичко, било то бензин, дизел или вода чак извън автомобила
втората снимка е от донора Х5
Слад като поправих корозията намерих решение от Х5. Явно там от БМВ са се сетили, че има лек проблем и са добавили ето това от снимката ми.
пробива се с 11мм , като под калника има още една ламарина и след това всичко отива над подкалника. желателно е да се продължи надолу до края на подкалника с тръбичка за да изведе всичко, било то бензин, дизел или вода чак извън автомобила
втората снимка е от донора Х5
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Проблем със събиращата се вода при капачката на горивото
Това е най-тъпото нещо при е39 (най-вече бензиновите) дори тъпите е36-ци имат дупка за оттичане на водата 

Има има тръбичка.Поне дизеловите,имат,но мисля,че и бензина има.Излиза долу чак зад подкалника в задната му част.
Това което излиза долу до подкалника е да го свържеш към акумулатора
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не.моята отива точно до резервоара и има пластамсов щуцер благодерние на който се задържа в отвор на гумата около гърловината.Свалял съм го поне 4пъти така.че да не спориме.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Даже по протежението на подкалникаот горнатаму страна сииюа щипка,коятодържи тръбата да е фиксирана допълнително.Отвора се пада найотдолуна гумата на гърловината.А това в багажника е ако кипи акумулатора да не го изхвърля вътре.Моя е сух и няма отвор и за това него не съм закачвал.
Даже на колегата на втората снимка се вижда отвора.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Даже по протежението на подкалникаот горнатаму страна сииюа щипка,коятодържи тръбата да е фиксирана допълнително.Отвора се пада найотдолуна гумата на гърловината.А това в багажника е ако кипи акумулатора да не го изхвърля вътре.Моя е сух и няма отвор и за това него не съм закачвал.
Даже на колегата на втората снимка се вижда отвора.
И аз в маншона на капачката гледам ,че има една малка дупка ,
но вода си се събира.
Не са го направили както е показал колегата или на е36 както е.
но вода си се събира.
Не са го направили както е показал колегата или на е36 както е.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
моето Е39 е старичко, може пък на фейс да са решили проблема..
но в подкалника има още една тръбичка наистина.. не помня от къде е обаче излиза по задната част надолу до края на подкалника.. тези дни ще го монтирам и ще видя. може би е за батерията
но в подкалника има още една тръбичка наистина.. не помня от къде е обаче излиза по задната част надолу до края на подкалника.. тези дни ще го монтирам и ще видя. може би е за батерията
7 мнения
• Страница 1 от 1