Тресене ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: jiguli
- Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF
Тресене ТДС
Здравейте , колеги. Имам бмв е39 525 тдс седан 96 г. Колата е внос от австрия със сервизна книжка от нова до сега на 210000 км уж. Карам я от месец-два обаче вчера като пътувах към 100 км и влезнах в града на първия светофар ми направи впечатление ,че първа и втора скорост на място влизат малко по-трудно,но като тръгна няма проблем само когато е в покой колата и когато е запалена трудно влизат 1 и 2. На загасена кола няма проблем. И в същото това време усетих едно тресене на колата като подам газ и някъде след 800 оборота и до 1200 има тресене и след това няма. Няма значение дали е натиснат съединителя има си го тресенето. Тези неща се появиха мисля ,че по едно и съшо време не знам дали са свързани. Колата иначе работи и си върви много добре. От какво може да е това (Маховик,ГНП,Дюза,или нещо друго). Ако можете да ме посъветвате къде може да е проблема ? търсих подобни симптоми но не намерих отговор. Благодаря ви предварително 

- Statham_bg
- Потребител
-
- Кара: e39 525tds
- Мечтае да кара: M5
Re: Тресене ТДС
Колега ,може да е от много неща но първо виж най дребните ,горивния филтър сменян ли е ,ако е стар притрисането може да е от него ,виж първо него ако не се оправи значи е нещо друго
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
Не е сменян колега ще го сменя имам под ръка взет нов. Карам си така няма проблеми за сега. Благодаря за мнението
- goro82412
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 тдс
- Мечтае да кара: Е65
Колега аз лично бих погледнал
1. Умна дюза, всеки път като е протичила е съпроводена с едно странно притрисане на мотора. Ту работи гладко,ту тресе леко.
2. ГНП,мойто протече леко преди седмица и пак леко тресеше,усеща се на светофар , в покой.
3. На предишния ми тдс като започна да притриса след 3 дена шчупи обтегача на пистовия ремък. Виж го тая глупост оказва влияние на усещането.
После гледай другите неща
1. Умна дюза, всеки път като е протичила е съпроводена с едно странно притрисане на мотора. Ту работи гладко,ту тресе леко.
2. ГНП,мойто протече леко преди седмица и пак леко тресеше,усеща се на светофар , в покой.
3. На предишния ми тдс като започна да притриса след 3 дена шчупи обтегача на пистовия ремък. Виж го тая глупост оказва влияние на усещането.
После гледай другите неща
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
Колеги като погледна гнп-то не тече на пръв поглед. Умната дюза как мога да я проверя най-лесно може ли съвет ? Колата тресе когато подам газ и се усеща най-вече около 900-1200 оборота после изчезва трсенето. Длаи може да е маховик или съединител защото ми влизат трудно 1 и 2 на място.?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
На маховик заминават нещата. Претраква ли на метал като се изгаси?
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
Ами като гася няма нетипични звуци, на предишната ми кола се беше прецакал двумасов маховик, и на място колата работеше по различен начин а при натиснат съединител се успокояваше работата на мотора , а тука няма такъв проблем. Някой път като гръгвам на първа полусъединител и се чува едно леко пукане не знам дали може да има общо с маховик или съединител. Проверих маслото в кутията бистро е ,и пълно. Не знам вече какво да пробвам
- goro82412
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 тдс
- Мечтае да кара: Е65
M-S-BMW написа:Колеги като погледна гнп-то не тече на пръв поглед. Умната дюза как мога да я проверя най-лесно може ли съвет ? Колата тресе когато подам газ и се усеща най-вече около 900-1200 оборота после изчезва трсенето. Длаи може да е маховик или съединител защото ми влизат трудно 1 и 2 на място.?
Като свалиш пластмасовия капак над колекторите,отдолу ще видиш дюзите. Номер 3 е твоята ,като ако има проблем с протичане,около нея в леглото винаги има нафта. Обикновено протича между самата дюза и кабелчето което излиза от нея.
9 мнения
• Страница 1 от 1