За една обява

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

За една обява

Мнение от penio » 25 Окт 2013, 23:54

Здравейте, замислил съм ъпгрейд на е34ката със нещо малко по-ново.
Понеже, декември ще имам пътуване до Германия, ми се струва логично да си докарам и колица от там.
Сега се разрових из обявите в аутоскаут24 и малко ми поспадна ентусиазъма, цените не са особени ниски.
Нямам ама никакъв опит с е39, даже и не съм се возил в такова и малко ме е страх да се хвърлям така насляпо.
Ето една обява, която ми се струва много изгодна http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... asrc=st|sr
Имам възможност сега да изпратя човек на място и да я огледа и купи, но не знам какво да му кажа, за какво да гледа.
Автоматика, ме притеснява най-много. Такова чудо до сега не съм поддържал и не знам как да разбера дали има някакъв проблем там.
До декември има още доста вода да изтече, но пък тази много ми хареса ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: За една обява

Мнение от gentata » 26 Окт 2013, 0:22

Ами тази точно не мисля че е най-подходящата. От снимките: като екстри са кожения салон с подгрев и заден парктроник. Не работещ нивомат, някакъв проблем с накладки (износени предполагам), доста захабен кожен салон, липсва чистачката на задния прозорец (счупена) и други разни дреболиики, по които може да се съди че тази кола само е карана. :no:

Потребител
Аватар
Кара: e90 320d / e39 528i
Мечтае да кара: Су-57

Мнение от biotec » 26 Окт 2013, 5:08

Това не е твоята кола! На 99% съм сигурен, че колата е претърпяла катастрофа. Воланът които е на нея в момента не се монтира в е39. Фаровете които са на нея също не са от тази кола. Оригинално тази кола с със жалта оптика, а както се вижда от снимките фаровете са със бяла. Другото на което трябва да обърнеш внимание е годината на производство, в обявата пише 10.1998 г. което означава че колата би трябвало да е с новия двигател, а именно M52B28TU . Но тъй като няма снимка на двигателя, можем само да гадаем. Има вероятност колата да е по стара от написаното и да е със стария двигател. Аз лично ти препоръчвам ако купуваш такава кола гледай тя да е произведена след 09.1998 г., от тогава започва да се монтира новия двигател, този които съм споменал по горе. Лесно може да се направи справка като се провери вина, така ще разбереш кога е произведена колата и какъв двигател е монтиран на нея. Друго което искам да ти кажа, не знам дали знаеш но колата която си харесал е нивомат, което значи, че е със въздушно окачване! Лично аз не ти го препоръчвам, на тези километри винаги може да очакваш проблеми, по добре колата да е със нормално окачване. Автоматичната скоростна кутия също не ти я препоръчвам, да по мързеливо е, но разхода на гориво ще е по голям. Всъщност разхода на бензин, ще бъде най малкия ти проблем (ако това въобще може да се нарече проблем), автоматичните скоростни кутии често дефектират, а намирането на здрава скоростна кутия втора ръка е скъпа и трудна работа, за нова няма да говорим защото там цените са... :kuku: За това по добре ръчна скоростна кутия. Като цяло колите са здрави, имат си своите слаби места, но със всички марки е така. Ако намериш хубав екземпляр, ще си повече от доволен. Добре си се ориентирал към по големия литраж на 6 цилиндровите двигатели, там е истината! Но все пак въпрос на избор. Аз карам Bmw e39 528i и съм доволен. :yes: Искам да карам 540i или още по добре M5, но за съжаление живея в България и на този етап на кариера и развитие не мога да си го позволя. Колега пожелавам ти една добра покупка, и безаварийно шофиране. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 26 Окт 2013, 16:50

gentata написа:Ами тази точно не мисля че е най-подходящата. От снимките: като екстри са кожения салон с подгрев и заден парктроник. Не работещ нивомат, някакъв проблем с накладки (износени предполагам), доста захабен кожен салон, липсва чистачката на задния прозорец (счупена) и други разни дреболиики, по които може да се съди че тази кола само е карана. :no:

:yes:
Прима виста разгледах обяви до 1500EUR за 528 комби и на пръв поглед забелязах http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT . Колата за парите си изглежда много приятна.
PS Имай предвид, че в Германия не са евтини колите. Много рядко изпада нещо "на далавера"
Поздрави!
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 26 Окт 2013, 17:08

Колега,защо си мислиш ,че тази кола ще е читава ,за тези пари.Хубавите ,започват от 3000 евро,аз тези за 1500-2000 даже не ги поглеждам ! Тази втората Е39 задният капак или е удрян или са оправяли корозията по него.Според мен по-добре събери някои лев в повече и си вземи читава колица.Е36 в стегнато положение вървят околи 2000 евро ти сметни какъв гробник ще е тази за 1500евро
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT тази според мен си заслужава парите :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 26 Окт 2013, 19:31

Абе колеги , говорите за коли на по 15 години ... ква цена очаквате да са ? Бахти :)

Само ще дам за пример моята талига , взета за ~2600 евро преди 3 години !!! До момента 1 нещо не се е преебало освен от нормална експлоатация , нямаше и все още няма нито един подводен камък ... и за капак на всичко това беше 1-вата кола която видях ( бях набелязал 3 ) и взех. Да има и доза късмет ,но тези коли са НА ВЪЗРАСТ !!! Ако си мислите , че ще вземете кола на 120 000км на 15 години МНОГО ама МНОГО се бъркате.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Окт 2013, 20:00

май такива теми е най - добре още в началото да се заключват...повечето завършват за съжаление с караници. а и "отлично състояние" е много относително понятие.

само за пример - преди около година хубавите е39 в добро състояние (за мен) струваха около 5500€.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 27 Окт 2013, 21:38

Мерси колеги, че така присърце се заехте да дискутирате по моя въпрос.
Разбрах горе долу каквото ми трябваше. По всяка вероятност няма да докарам кола от там, струва ми се прекалено скъпо.
Само бракми има за сумата която мога да отделя сега и то в района където ще съм.
Изображение

Назад към E39