Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките

Мнение от mmc » 13 Юни 2013, 20:33

Питането ми е по-скоро за захранването на въпросната помпичка (номер 2 тук http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... container/).
Понеже моята изобщо не бачкаше, докато мерих кабелите, забелязах, че дори когато не е на контакт (или в свободно състояние, ако мога да се изразя така) там има 6 волта.
Като дърпнеш лостчето, стават 12 волта. Очаквах с неработещото състояние там да няма никакво напрежение. Това нормално ли е , или при мене има проблем с тоците , с тиа 6 волта?

Втори въпрос - тази помпичка въобще може ли да се разглоби без да се счупи? напъвах навсякъде ама не поддаде...

Благодаря на отзовалите се.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките

Мнение от meha » 13 Юни 2013, 20:37

Мисля че няма как да я разглобиш и сглобиш без поражения,вземи си една втора употреба,форума е пълен с обяви,а определено тази помпичка не е от най-търсените и скъпи части :mhihi:

За напражението,според мен не би трябвало да има, :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Юни 2013, 21:59

За напреженето и аз незнам,но помпчката се "разглобява" със счупване по малко точно където се "разделя" на две части...чупиш по малко от пластмасата и така...моята беше спряла да бачка и викам я да я начупя да видя какво има вътре :mhihi: ...видях...просто беше "запекло" моторчето (обикновенно ел.моторче) раздвижих,напръсках с WD-40 и заработи пак :mhihi: . "Сглобяването" става с поялник с плосък накрайник и парчетата се топят и залепят обратно,пластмасата става като черен силикон и се залепя много здраво и няма мърдане...моята така я оправих без да искам и вече година и половина няма грижи...пръска все едно е с интензивно измиване :mhihi: ... ама ако не ти се занимава те са супер евтини,по 16 лева ги има....Не е проблема в парите,ама като работи за какво да земам нова :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Юни 2013, 11:11

Изображение

Назад към E39