Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките
Питането ми е по-скоро за захранването на въпросната помпичка (номер 2 тук http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... container/).
Понеже моята изобщо не бачкаше, докато мерих кабелите, забелязах, че дори когато не е на контакт (или в свободно състояние, ако мога да се изразя така) там има 6 волта.
Като дърпнеш лостчето, стават 12 волта. Очаквах с неработещото състояние там да няма никакво напрежение. Това нормално ли е , или при мене има проблем с тоците , с тиа 6 волта?
Втори въпрос - тази помпичка въобще може ли да се разглоби без да се счупи? напъвах навсякъде ама не поддаде...
Благодаря на отзовалите се.
Понеже моята изобщо не бачкаше, докато мерих кабелите, забелязах, че дори когато не е на контакт (или в свободно състояние, ако мога да се изразя така) там има 6 волта.
Като дърпнеш лостчето, стават 12 волта. Очаквах с неработещото състояние там да няма никакво напрежение. Това нормално ли е , или при мене има проблем с тоците , с тиа 6 волта?
Втори въпрос - тази помпичка въобще може ли да се разглоби без да се счупи? напъвах навсякъде ама не поддаде...
Благодаря на отзовалите се.
Re: Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките
Мисля че няма как да я разглобиш и сглобиш без поражения,вземи си една втора употреба,форума е пълен с обяви,а определено тази помпичка не е от най-търсените и скъпи части
За напражението,според мен не би трябвало да има,
За напражението,според мен не би трябвало да има,

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Въпрос относно помпата на казанчето за чистачките
За напреженето и аз незнам,но помпчката се "разглобява" със счупване по малко точно където се "разделя" на две части...чупиш по малко от пластмасата и така...моята беше спряла да бачка и викам я да я начупя да видя какво има вътре
...видях...просто беше "запекло" моторчето (обикновенно ел.моторче) раздвижих,напръсках с WD-40 и заработи пак
. "Сглобяването" става с поялник с плосък накрайник и парчетата се топят и залепят обратно,пластмасата става като черен силикон и се залепя много здраво и няма мърдане...моята така я оправих без да искам и вече година и половина няма грижи...пръска все едно е с интензивно измиване
... ама ако не ти се занимава те са супер евтини,по 16 лева ги има....Не е проблема в парите,ама като работи за какво да земам нова 
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
4 мнения
• Страница 1 от 1