Е39 520д '02 Ел.Оледалата не се затварят напълно
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- detozex
- Потребител
-
- Кара: E39 '02 520d
- Мечтае да кара: Яхта
Е39 520д '02 Ел.Оледалата не се затварят напълно
Колата е 520д 2002..с елетрическо отваряне и затваряне на страничните огледала/може и всички други Е39-ки да го имат като екстра..не съм запознат/.При шофьорското /лявото/ огледало нещата изглеждат по-добре, но при дясното не е така.Тръгва да се прибира, обаче не се движи адекватно и понякога спира на определено положение, което всеки път е различно....дори и да не спре ,се прибира по-бавно от лявото.При отваряне се отварят почти равномерно.Имам чувството, че нещо ги тормози
Потърсих снимки на разглобени такива огледала, но не намерих.
Интересно ми е как се разглобява и още повече какво следва след отварянето.
Мисля дали може да е някоя слаба , калпава връзка ....маса или нещо друго по електрическата част, или нчкакъв механичен проблем.
Ако някой е имал подобен проблем моля, нека сподели или ме прехвърли към такава тема/потърсих , но наистина не намерих/
Благодаря предварително
Потърсих снимки на разглобени такива огледала, но не намерих.
Интересно ми е как се разглобява и още повече какво следва след отварянето.
Мисля дали може да е някоя слаба , калпава връзка ....маса или нещо друго по електрическата част, или нчкакъв механичен проблем.
Ако някой е имал подобен проблем моля, нека сподели или ме прехвърли към такава тема/потърсих , но наистина не намерих/
Благодаря предварително

Re: Е39 520д '02 Ел.Оледалата не се затварят напълно
сваляш стъклото,сваляш черната декоративна лайсна,след това и капачката на огледалото и ще видиш моторчето,разглобяваш ,почистваш ,смазваш и тестваш -прегледай и хубаво зъбите да нямаш някой избягал 
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
За да се направи пълна профилактика трябва да се разглоби цялото огледало.
За целта се режат кабелите, сваля се цялото огледало, както е написал колегата "сваляш стъклото,сваляш черната декоративна лайсна,след това и капачката на огледалото" след това моторчето. И чак като се свали моторчето над пружината вътре трябва да се свали и държача тип зегерка.
По този начин се разделят двете основи, между тях има една част от типа на лагер което улеснява движението на огледалото, трябва да се почисти хубаво, и всичко останало. Проблема е там че тези части събират прах и мръсотия.
След като се почисти всичко започва събирането в обратния ред и мазане с грес. И на края запояваме кабелите по цветовете и готово.
АЗ НАПРАВИХ ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЯ И СЕГА ВСИЧКО РАБОТИ.
За целта се режат кабелите, сваля се цялото огледало, както е написал колегата "сваляш стъклото,сваляш черната декоративна лайсна,след това и капачката на огледалото" след това моторчето. И чак като се свали моторчето над пружината вътре трябва да се свали и държача тип зегерка.
По този начин се разделят двете основи, между тях има една част от типа на лагер което улеснява движението на огледалото, трябва да се почисти хубаво, и всичко останало. Проблема е там че тези части събират прах и мръсотия.
След като се почисти всичко започва събирането в обратния ред и мазане с грес. И на края запояваме кабелите по цветовете и готово.
АЗ НАПРАВИХ ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЯ И СЕГА ВСИЧКО РАБОТИ.
т'ва малко циганийка ми идва - рязане на кабелите....по - добре да си свали кората и после да си сваля огледалото по нормалният начин.
- detozex
- Потребител
-
Някой може ли да помогне със снимков материал, че малко в повече ми идва цялата процедура.Просто от скоро имам колата и малко не съм сигурен какво правя в подобни ситуации...
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
Нестава, кабелите се режат след като се свали кората и се демонтира огледалото. Кабелите се режат за да може де се разделят двете основи.
- detozex
- Потребител
-
http://www.youtube.com/watch?v=A0-ZKXlVUpU
Това намерих днеска..мисля , че е точно това за което става въпрос....ако се бъркам поправяйте
Това намерих днеска..мисля , че е точно това за което става въпрос....ако се бъркам поправяйте
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Кабелите могат да се откачат от буксите зад огледалото и си се измъкват без проблем без да се реже нищо. Различно е захващането на самото стъкло в зависимост дали е със затъмнение или не. А огледалото (стойката) е захванато за вратата с три болта. развиват се от вътрешната старна на вратата. След едно щателно почистване и смазване всичко ще си дойде на място

detozex написа:http://www.youtube.com/watch?v=A0-ZKXlVUpU
Ако,се опиташ да свалиш така стъкло със затъмнение,почти 100% ще го спукаш,после ме питай как се намира читаво такова и дали не е трябвало да си караш със почти сгъваеми огледала.Намерете в една от темите ми,там Преслав е обяснил човека,как се свалят ел.хроматични стъкла на огледалата.
ПП относно кабелите на огледалото е направо нечувано,да режете кабелите,за да свалите огледалото,при условие,че кората на вратата се сваля по бързо от това време за което вие си пишете поста в тази тема.
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
Така, посред нощ слезнах до колата и снимах кабелите които не са на букса, в настройващият механизъм за посокота на самото огледало.
Цялата манипулация;
ВЪНКА;
1. Сваляме стъклото. (Има отделна тема само за това, използвайте търсачката)
2. Ако има, разкачат се кабелите за подгрев и кабелите за автоматично затъмняване, и сме готови със свалянето на стъклото.
3. Отвиват се четирите винта на декоративната лайстна и се сваля.
4. Освобождават се щипките на външното капаче и се сваля.
До тука от вънка сме готови.
ВЪТРЕ;
1. Сваляме кората на вратата (разкачат се всички възможни кабели и се гледа внимателно кое за къде е било че ще има и обратен ред после)
2. Отвиваме трите винта които држат огледалото.
3. Вече огледалото е свободно и можем да го свалим (където огледалото ляга на вратата има едни уплътнители, трябва да се внимава кое къде е че са няколко на брой и да не се скъсат)
СЕГА ЗАПОЧВА ИНТЕРЕСНАТА ЧАСТ, РАЗГЛОБЯВАНЕТО.
1. Сваляме моторчето (моторчето отгоре има черна капачка, на което се виждат три винта, отвиваме ги и го освобождаваме, моторчето е захваното на капачето което затваря зъбните колелца, трудно се вади)
За следващи стъпки ще ни пречат кабелите които минават през отвора м-у двете основи както е на горната снимка и през тръбичката вътре в пружината както е на долната снимка. За истеглянето на кабелите според мен има два варианта. Да се режат, защото не на всякъде всичко е на букси или единични кабели.Друг вариант, да се извадят пиновете от основната букса която се щтраква в настройващия модул на вратата. Ако се вадят пиновете трябва да се опишат внимателно.
2. Махаме зегерката която е над пружината и сме готови с разглобяването.
3. Всичко налично което е свързано с механиката на огледалото се почиства старателно, най-важно е да се почисти добре м-у двете основи. Всичко да се намаже с подходяща грес и да се събере в обратния ред.
П.П. За кабелите, аз тази манипулация я повторих 5 пъти и за пълното разглобяване не открих друг вариант без махането на кабелите. Ако има такъв нека някой да го обясни с подробности, а не с някакви кратки изречения.
Цялата манипулация;
ВЪНКА;
1. Сваляме стъклото. (Има отделна тема само за това, използвайте търсачката)
2. Ако има, разкачат се кабелите за подгрев и кабелите за автоматично затъмняване, и сме готови със свалянето на стъклото.
3. Отвиват се четирите винта на декоративната лайстна и се сваля.
4. Освобождават се щипките на външното капаче и се сваля.
До тука от вънка сме готови.
ВЪТРЕ;
1. Сваляме кората на вратата (разкачат се всички възможни кабели и се гледа внимателно кое за къде е било че ще има и обратен ред после)
2. Отвиваме трите винта които држат огледалото.
3. Вече огледалото е свободно и можем да го свалим (където огледалото ляга на вратата има едни уплътнители, трябва да се внимава кое къде е че са няколко на брой и да не се скъсат)
СЕГА ЗАПОЧВА ИНТЕРЕСНАТА ЧАСТ, РАЗГЛОБЯВАНЕТО.
1. Сваляме моторчето (моторчето отгоре има черна капачка, на което се виждат три винта, отвиваме ги и го освобождаваме, моторчето е захваното на капачето което затваря зъбните колелца, трудно се вади)
За следващи стъпки ще ни пречат кабелите които минават през отвора м-у двете основи както е на горната снимка и през тръбичката вътре в пружината както е на долната снимка. За истеглянето на кабелите според мен има два варианта. Да се режат, защото не на всякъде всичко е на букси или единични кабели.Друг вариант, да се извадят пиновете от основната букса която се щтраква в настройващия модул на вратата. Ако се вадят пиновете трябва да се опишат внимателно.
2. Махаме зегерката която е над пружината и сме готови с разглобяването.
3. Всичко налично което е свързано с механиката на огледалото се почиства старателно, най-важно е да се почисти добре м-у двете основи. Всичко да се намаже с подходяща грес и да се събере в обратния ред.
П.П. За кабелите, аз тази манипулация я повторих 5 пъти и за пълното разглобяване не открих друг вариант без махането на кабелите. Ако има такъв нека някой да го обясни с подробности, а не с някакви кратки изречения.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна bmw e 39 на 07 Юни 2013, 19:46, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
много добре си го обяснил колега
навих се и аз да направя профилактика на мойте , понеже има някаква разлика в затварянето и надявам се да се реши...
навих се и аз да направя профилактика на мойте , понеже има някаква разлика в затварянето и надявам се да се реши...
- detozex
- Потребител
-
Няма ли вариант да се направи профилактика без да се сваля огледалото от вратата...всмисъл след като се разглоби от вънка да се напръска с нещо/въздух под налягане от тези дето чистят компютрите с тях,ВД40..??/
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
bmw e 39 написа:...Друг вариант, да се извадят пиновете от основната букса която се щтраква в настройващия модул на вратата. Ако се вадят пиновете трябва да се опишат внимателно.
....
Да това е начина малко трудоемко но няма да има снадки след рязането на кабелите и евентуални проблеми там. Като си писах поста имах предвит буксите на самите огледала (стъклата).

13 мнения
• Страница 1 от 1