Мнение за добавка Holts Radweld

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение за добавка Holts Radweld

Мнение от dbanchev » 18 Фев 2013, 0:55

Пичове историята е следната: преди близо 2г сменях водния радиатор, взех го читава марка, не е китаец с идеята да държи докато 39ката не се разпадне, обаче не би :mhihi: . ...... От 2 седмици насам почна да намалява по малко водата и като огледах днес системата видях, че радиатора леко сълзи в долния ъгъл под казанчето между пластмасата и алуминият. :banghead:
Та се замислих, понеже тая пущина е нова още има нема 20 000км материала не е изморен така да се каже :mhihi: , дали тая добавка ще свърши работа, теча е съвсем слаб губи по 100гр на 200-300км. Дайте съвет да го сипвам ли това чудо, че нямам време, а и не ми се купува пак радиатор да сменям, бах я в дъртата кошара за 2г втори радиатор да види............ :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Re: Мнение за добавка Holts Radweld

Мнение от basko » 18 Фев 2013, 10:27

Аз лично съм слагал на три автомобила и съм доволен. Така ги и продадох. "Излекува" от раз течовете. Единият го взех с течащ /сълзящ/ радиатор преди 5 години, миналата пак просълзи, сипах му пак и няма проблем. Не съм забелязал промяна в работната температура. Вярно става въпрос за Опел Корса 1.2 - 16V, но и това е кола. Субективно, но това е моят опит. Важното е да се направи както е инструкцията на шишето. Успех колега.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

Аватар

Мнение от dbanchev » 18 Фев 2013, 11:31

Отивам да сипя вълшебната течност, пък ще видим....... Доста хора са доволни от Холтса и ме убеждават, че няма да запуши парно и тн. Ще въртя днес из града да се размеси хубаво дабавката и утре сутринта ще пиша какъв е резултата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 18 Фев 2013, 16:48

Що не си смениш о-пръстена на разширителния съд,който уплътнява там където влиза в радиатора

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Фев 2013, 17:08

Добавките за теч от радиатор както и повечето добавки са продукти които се ползват за временно решение на даден проблем.
Т.е. на път ти протича радиатора - мяташ добавката и се прибираш - след това подменяш радиатора с промивка поне 3 пъти на системата.

Абсолютно има как да та запуши или да намали дебита на радиаторите ти въпросната добавка, най-малко принципа й на действие е такъв.
Всяка излишна част от добавката ще наруши циркулацията на охладителна течност из системата на автомобила ти. Излишна част разбирай тази част, която остава след като е запушен въпросният теч.

Тия добявки никога не се сипват целите наведнъж, а малко по малко докато не спре теча .. но е вече късно за моят пост след като си пуснал темата
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 19 Фев 2013, 9:05

Въпросната добавка съм ползвал многократно. Наистина върши работа, но временно, т.е. след година или около 20 000 км. теча се възобновява. Никога досега не съм имал случай на запушване на охладителната система и по-специално на радиаторите.

Аватар

Мнение от dbanchev » 19 Фев 2013, 12:51

Пичове, сипах вчера добавката карах 50тина км. из града и сега сутринта огледах радиатора и е сух отвсякъде. Теча беше на границата между пластмасата и алуминиевата пита долу по ръба и беше едва забележим. Мисля, че проблема е решен, радиатор няма да зимам отново каквото ще да става :mhihi: . 39ката скоро става пълнолетна, така че глезотиите и стигат :driving: .
А и да добавя също, че парното си бачка на 6, загрява си нормално и тн., няма запушване по системата. :yes:

Аватар

Мнение от dbanchev » 15 Апр 2013, 12:16

Да споделя още опит с въпросния Holts. На едно приятелче е46цата 318ка и просълзи радиатора, само че не от страната под казанчето, а от лявата страна пак в долния край, неговия радиатор е nissens на 3г. :mhihi: , явно тия радиатори вече ги правят за еднократна употреба ма*ичката им :banghead: . Та сипахме чичо Холтс и при него се успа работата, а междувременно и при мен всичко е ок- откакто я сипах съм минал към 1000км някъде, част от които на здрва ръчка и всичко си е 6 със охлаждането. :yes:

Аватар

Мнение от dbanchev » 04 Юни 2013, 16:48

Айде пак развитие по темата............. След няколко месеца каране със закрепения радиатор казана му с казан изби пак долу на мястото дето капеше и то доста- направо си шурти. Взех си днес нов радиатор на international radiators, да видим колко ще изкара, като ги сравних двата тоя ми се струва по-добра изработка с по- широка пита и доста стабилна сглобка на алуминий към пластмаса. Явно досегашния е ментак от класа, а го взех за датски уж от Nashua, познати уж ми се водят там, ама то аман от познати вече............ :no: Та така кошарата получи пак подарък, тая марка international знам, че са добри пък да видим............. :dunno:

Назад към E39