разпределение на въздуха от духалките?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
разпределение на въздуха от духалките?
Здравейте! имам следния въпрос - само при мен ли студения въздух духа само от духалките които са на таблото пред шофьора. имам в предвид - от тези при краката и на стъклото винаги духа само топъл въздух, независимо дали съм включил климата или само въздух от вън съм пуснал?!? струва ми се супер странно?
посетете фен групата на БМВ БГ във Facebook - http://www.facebook.com/group.php?gid=44647763964 намерете нови приятели фенове на марката
Здравей, и аз забелязах същото нещо. Независимо дали е пуснат климатика в краката и на предното стъкло духа топло. Поиграх си малко и ето какво стана. Когато не съм пуснал климата, свалям температурата на 20 градуса и проблема изчезва, иначе с пуснат климатик си духа топло. На на предишното BMW Е36, което нямаше клима, имах същите проблеми. Но бяха в обратен ред, от духалките на таблото духаше само студено, независимо че съм пуснал парното. Явно BMW си имат някаква идея относо разпределението на въздуха. Пробай да свалиш температурата на минимум без да пускаш климата и виш дали ше се поилучи, при мен стана духа си студено и в краката и на стъклата плъзгача, който ти е на централната духалка на таблото го позиционираш в положение студено. Дано да съм ти полезен.
При мен отзад само жега духа! С две думи студеното само от духалките на таблото идва и направо ме побърква!!! Дайте някаква идея моля ви или тая бракма нещо се е счупила.
посетете фен групата на БМВ БГ във Facebook - http://www.facebook.com/group.php?gid=44647763964 намерете нови приятели фенове на марката
Снощи проиграх всички положения на движението на въздух в купето. Всичко е нормално дори и отзад си духа топло/студено. Според мен имаш проблем с клапите, които се движат с електромоторчета, възможно е някоя клапа да засяда или моторчето да е дефектирало. Това си е мое мнение но невиждам друга причина. Разглабането е трудна и пипкава работа но е възможно да е нещо дребно. Иначе в сервиз но незнам колко ще излезе ремонта.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Само отзад има различни видове духалки - според екстрите и индивидуалните поръчки. Отпред всички Е39 са еднакви.
Отпред по средата духа топло/студено така както го нагласиш от средното въртящо копче. Отзад по средата има версии които духат и топло и студено, но има версии които духат само студено (като мойта). Топлото идва от под предните седалки.
Отпред по средата духа топло/студено така както го нагласиш от средното въртящо копче. Отзад по средата има версии които духат и топло и студено, но има версии които духат само студено (като мойта). Топлото идва от под предните седалки.
SKISABMW написа:При мен пък отпред и отдолу всичко си е наред- каквото пусна тва духа,ама отзад между двете предни седалки духа само студено!
Някой да има идея тва так ли си е или ми се е откачила някоя джаджа ?!
Точно така трябва да духа. Отзад топлото духа от под предните седалки. Само някой с по-специални екстри и по-нови модели отзад имат регулатор какъвто е отпред / между предните духалки/
благодаря ви за всички отговори, за съжаление само доказаха това което и без това си мислех - ще се ходи при братята в гащеризони....
да я поровичкат тая бракма. Вече започва да ми писва от тая кола - май ще се сменя...... 

здравейте момци! днес от камор, ми казаха къде е проблема - някакви дюзи трябва да се сменят, а като разходи - 1000лв само частите!?!?
ебаси дюзите - тоя май имаше в предвид двигател да сменя!?!? направо не мога да повярвам, има ли някой идея за някакъв резервен вариант за ремонта? 

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
ама я ни отвори първо за какви дюзи става дума? Щото в управлението на въздуха няма никакви дюзи. Напиши колкото се може по-подробно диагнозата на гащеризоните
да не са ти намерили нещо по двигателя и ти да си мислиш, че става дума за духалките?

да не са ти намерили нещо по двигателя и ти да си мислиш, че става дума за духалките?

Честно казано доста дефекти са "нормално често срещани" за Е39ките май! Точно тая мизерия още не ми се е случвала, но ми се струва, че решението може да е много евтино, ако намериш половин час някой следобед да идеш до моргите край София и да намериш някоя размазана Е39ка. Съмнява ме тия хиени там да знаят колко скъпа е тая джаджа! Скоро си търсех един болт за колана и видях едно току-що смачкано БМВ от нашите в една морга на околовръстното някъде под Симеоново май беше... Колата се вижда от шосето. Някаква тъмна на цвят беше.
13 мнения
• Страница 1 от 1