Въпрос относно допълнителна музика на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос относно допълнителна музика на е39

Мнение от ryderz » 21 Ное 2011, 13:22

Колеги здравейте, прочетох бая теми но не намерих правилният отговор, извинявам се ако има такава тема...... Искам да запитам имам е39 523и, имам само касетката която е оригинална отпред и CD ченджер отзад в багажника. Искам да сложа бас тубата и усилователят.
Могали да ви помоля за правилното решение как да си свържа музиката, по точно от къде да взема сигналите за музиката?

мерси предварително и пак се извинявам ако се повтарям с тази тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос относно допълнителна музика на е39

Мнение от turbo » 21 Ное 2011, 17:12

Вземи сигнала от задните колони. Не само, че е най-лесното, но е и най-приложимото решение. На оригиналната музика, както и при навигациите (малка или голяма) никъде не върви "нормално предусилвателно" ниво като за чинчовете на усилвателя. Ако усилвателят има "Hi-Level Input" ще е най-добре, защото ще подадеш звъка от колоните направо там, а ако няма ще се наложи да се сложи съгласуващо устройство от високо-към-ниско ниво ( http://www.aval-bg.com/car-audio/audio- ... nisko-nivo - примерно ). След известни настройки на нещата бас-касата трябва да свирне. Друг е въпросът, че седаните са разделени с ламарина между купето и багажника, като отиваме към тази тема за леки справки :mhihi: viewtopic.php?f=13&t=142797&start=0
Успех и да се похвалиш какво е станало. :)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 21 Ное 2011, 18:49

Варианта с устройството от високо към ниско ниво е най-удачен и сигурно и аз нямаше да се занимавам да разглобявам, разпоявам, запоявам и т.н. ако бях се поразровил да науча за него, но ето в тази тема на стр. 12 съм показал как аз изведох 4 канала за усилватели.
Относно бас каса - ако не си със ски багажник, за да го свалиш и на негово място да сложиш касата, ще трябва да срежеш ламарината... иначе наистина нищо не става :( Колегата отгоре ти е пуснал мн. показателна тема как трябва да станат нещата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 21 Ное 2011, 20:01

Ако сигнала от говорителите ти идва много силен използвай съпротивление ,в схемата на усилвателя това е разликата между RCA изхода(камбанките)и вход от високоговорителя ...визирам моя усилвател Pioneer GM 5100
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 24 Ное 2011, 13:07

всеки нормален усилвател има high input за взимане на сигнал от колоните.опита ми показва че за бас сигнала е годен, но ако ще се връзват допълнителни колони през стъпалото, варианта не е удачен
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 24 Ное 2011, 13:43

Този JBL примерно няма "Speaker (Hi) Level Input", както и BLAUPUNKT не се сещам да имат...
Изображение
Изображение
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E39