E39 ходова част
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
E39 ходова част
Карам Е39туринг-комби от полвин година , колата отзад е с нивомат тоест окачването е пневматично , проблема , който имам е потропване от дясно при подаване на гас и наличие на неравности-дупки по пътя.
При отнета гас тоест , когато колата е на компресия този шум го няма .
Според мен това е от биалетките но не съм сигорен. Ще съм благодарен , ако някои може да ми даде някакъв съвет.
При отнета гас тоест , когато колата е на компресия този шум го няма .
Според мен това е от биалетките но не съм сигорен. Ще съм благодарен , ако някои може да ми даде някакъв съвет.
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
колега ако чувасх глухо удряне отзад при подаване на газ,почти сигурно еюче това са тампоните на задния мост(препоръчвам смяна в дару кар-имат инструмент и ги сменят бързо)
успех
успех
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Благодаря за отговора но шума не е толкова глух по скоро е остар , като на метал в метал и от това , което се вижда от долу тези големите 4 тампона изглеждат здрави . Четирите носача също така изглеждат здрави и няма луфтове в шарнирните болтове , единствения луфт е в лявата биалетка , но както казах шума е от ляво . Амортисьорите също са перфектни .
Благодаря за отговора но шума не е толкова глух по скоро е остар , като на метал в метал и от това , което се вижда от долу тези големите 4 тампона изглеждат здрави . Четирите носача също така изглеждат здрави и няма луфтове в шарнирните болтове , единствения луфт е в лявата биалетка , но както казах шума е от ляво . Амортисьорите също са перфектни .
Благодаря на бате Борко за съвета , който ми даде защото днес смених един от четирите задни тампони на гредата по точно преден десен и шума се управи . Между другото тампона го купих от Камора Ауто но за мое сажеление за комбито с нивомат той струва 116лв. , до като за лимозината е 44лв. Естествено не го смених там , защото искаха 70лв. за смяната плюс 110лв. за реглаж на заден и преден мост
, което според мен е глупаво тъй , като не се пипат четирите носача от кадето дефакто се реголира задния мост . Смених го в един сервис в Люлин препоръча ми го един приятел за пръв път ходя там но за сега останах приятно изненадан . Имаха скобата за вадене на тампона и за същото време колкото ми казаха в Камора Ауто за толкова го смениха , с тази разлика , че ми взеха 36лв. Сервиза се казва ''КОЛОС-МС'' тел. 9252248 www.kolos-ms.com .
, което според мен е глупаво тъй , като не се пипат четирите носача от кадето дефакто се реголира задния мост . Смених го в един сервис в Люлин препоръча ми го един приятел за пръв път ходя там но за сега останах приятно изненадан . Имаха скобата за вадене на тампона и за същото време колкото ми казаха в Камора Ауто за толкова го смениха , с тази разлика , че ми взеха 36лв. Сервиза се казва ''КОЛОС-МС'' тел. 9252248 www.kolos-ms.com .
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
livenkov написа:Благодаря на бате Борко за съвета , който ми даде защото днес смених един от четирите задни тампони на гредата по точно преден десен и шума се управи . Между другото тампона го купих от Камора Ауто но за мое сажеление за комбито с нивомат той струва 116лв. , до като за лимозината е 44лв. Естествено не го смених там , защото искаха 70лв. за смяната плюс 110лв. за реглаж на заден и преден мост

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
ICE написа:livenkov написа:Благодаря на бате Борко за съвета , който ми даде защото днес смених един от четирите задни тампони на гредата по точно преден десен и шума се управи . Между другото тампона го купих от Камора Ауто но за мое сажеление за комбито с нивомат той струва 116лв. , до като за лимозината е 44лв. Естествено не го смених там , защото искаха 70лв. за смяната плюс 110лв. за реглаж на заден и преден мост
Ако го беше сменил в Камор, щеше да имаш 2 години гаранция на тази част и ремонт респективно!!!
Абе Айси, 110+70=180 лв за труд. В неговия случай без гаранцията може да си смени частта поне един път (заедно с труда) 116+36=152 лв през срока на гаранцията на камор, която гаранция не значи, че проблема няма да се появи, ами че ще влезе за безплатна смяна, но пак няма да си кара колата. Айде да ме прощават Камор, ама разликата в цените е прекалено голяма.
Touring & windsurf club
Ако го беше сменил в Камор, щеше да имаш 2 години гаранция на тази част и ремонт респективно!!!
Да съгласен съм за гаранцията , че е хубаво нещо , но в моя случай забравих да ви кажа . Освен , че в Каморо ми искаха 180лв. за труд то според тях задължително трябваше да се сменят и четирите тампона , което прави 464+180=644 и чак тогава тази гаранция!!! Благодаря , но и срещу еротичната сума от152лв. колата в момента е топка.
Да съгласен съм за гаранцията , че е хубаво нещо , но в моя случай забравих да ви кажа . Освен , че в Каморо ми искаха 180лв. за труд то според тях задължително трябваше да се сменят и четирите тампона , което прави 464+180=644 и чак тогава тази гаранция!!! Благодаря , но и срещу еротичната сума от152лв. колата в момента е топка.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
напълно съм съгласен с теб!
В официален сервиз на БМВ ходя когато опира до електроника или нещо много специфично. За всичко друго - НЕ!
Пример: миналия ден смених предни мостове и трябваше да се регулира предницата. Цената в БМВ беше 170 ЕУР, а в друг сервиз който е не по-лош и не вярвам техниката да е по-лоша цената е 65 ЕУР
еми няма да стане ...
но това е политика не само на БМВ, а и на другите производители ...
В официален сервиз на БМВ ходя когато опира до електроника или нещо много специфично. За всичко друго - НЕ!
Пример: миналия ден смених предни мостове и трябваше да се регулира предницата. Цената в БМВ беше 170 ЕУР, а в друг сервиз който е не по-лош и не вярвам техниката да е по-лоша цената е 65 ЕУР

еми няма да стане ...
но това е политика не само на БМВ, а и на другите производители ...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Адаш,какви мостове бе
Я се поправи,мостове няма как да си сменявал
Иначе,това с оторизираните сервизи е страшна работа
Аз имам опит малко или много и там не съветвам никой да ходи
Георги Пенчев

Иначе,това с оторизираните сервизи е страшна работа

Георги Пенчев
10 мнения