2 бързи въпроса за tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

2 бързи въпроса за tds

Мнение от Ivan Kazakov » 08 Мар 2006, 20:36

1. Начало на подаване на горивото от ГНП
2. Налягане на турбото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 08 Мар 2006, 21:47

аааа и какви са въпросите. Задай ги малко по-конкретно, за да можеш да получиш някакви отговори

Потребител
Аватар

Мнение от Ivan Kazakov » 09 Мар 2006, 1:41

Що?К'во им е на въпросите?OK
1.При колко градуса преди горна мъртва точка гориво-нагнетателната помпа осигурява достатъчно високо налягане на съответната дюза, за да може тя да отвори и да впръска съответната порция дизелово гориво в предкамерата на съответния цилиндър?Т.е. началния момент на впръскване на гориво?Или предварение?Центровката?
2.Какво налягане нагнетява турбокомпресорът в режим на пълно натоварване(примерно при 3000 оброта в минута с натиснат до дупка педал на газта)?Колко бара/атмосфери/килопаскала надува турбалан преди да отвори разстоварващия клапан?
Надявам се сега да е достатъчно конкретно.Колата е BMW 525 tds.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 09 Мар 2006, 12:30

По първия въпрос немога да ти помогна,а по втория когато си взех колата и ходих до дару кар на диагностика питах как е турбото и тогава майстора(който ми е познат)каза да се кача и да подам плавно гас и да стабилизирам на 2500об. и след това го питах какво показа той каза че всичко е добре а показанията бяха над1300хектопаскала но не си спомням точно колко а на празен ход мисля,че бяха около700,каза че при подаване на гас веднага започва да расте показанията били в границите.Дано съм ти бил полезен

Назад към E39