Странно свистене....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странно свистене....

Мнение от anakreon » 23 Юни 2008, 18:16

Здравейте колеги, имам следния проблем. Когато си карам колата при нормални обороти 2000 до 2500 е с нормален шум, когато се включи турбината вече започва едно (според мен) доста силно свистене... (не е от турбото понеже бях на диагностика и абсолютно никакви проблеми с двигателя нямам, освен това че трябва да направя смяна на консумативи).

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 23 Юни 2008, 19:09

Може да е пукнат или нестегнат маркуч към колера или да е пукнат самия интерколер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 23 Юни 2008, 21:14

И аз мислих за маркуча.... но да е пукнат колера не сам се сетил... ама тряя бая зор да е видял.... а м/у другото и ми изглежда и по малко вървежна

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от arnaudov23 » 23 Юни 2008, 21:30

колега диагностиката не показва механичните проблеми.на мен ми беше здобено цялото турбо и диагностиката си показваше,4е няма проблеми.само,4е колата не варвеше както трябва.откараи го на истински маистор,които се е срещал с такива проблеми. махни ги тия диагностики .аз така я карах много време и от тази турбина нищо не ставаше.щом има такова звучно свистене и колата не варви според мен е турбото,поне на моита бяха такива признаците

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 23 Юни 2008, 21:34

Абе честно да ти кажа я карах при един доста почитан майстор, който го намерих от форума, в люлин се намира и много си разбира човека, каза че тряя да си сменя консумативите и да ми направи центровка на двигателя. Принципно и той ми каза че най вероятно е от скобите на маркучите или някой е спукан. При него правих и диагностиката. Всичко щях да го направя същия ден, но той имаше работа за седмица напред, а аз след седмица нямах вече достатъчно пари... и сега към 30ти. пак ще ида за да оправим вече всичко, но исках да чуя и вашето мнение от каде може да произлиза проблема с свистенето, все пак колкото повече мнения и опит толкова по лесно е разрешаването на проблема.

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Юни 2008, 21:38

то няма от какво друго да е освен от турбото
каква е колата ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

РЕ

Мнение от arnaudov23 » 23 Юни 2008, 21:50

нея караи много докато не отсраниш проблема.има един маркуч,който излиза от въздфушния филтър и влиза в турбото.сввали го и виж дали има масло по лопатките на турбото и дали самите те не са изядени по някав начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 23 Юни 2008, 23:17

колата е E46 - 320d с чипче. (в началото мислех че е от чипа това свистене но в последстие започнах да се съмнявам.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 24 Юни 2008, 7:34

Здравей,според мен имаш пропуск между турбото и колекторните тръби.Свали всички покриващи пласмаси на двигателя и някай да форсира колата а ти гледай откъде идва свистенето.Ако има леко спукан маркуч неможе да се види докато не го надуе турбото.Просто има пропуск някаде.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Назад към E46