Някои дребни въпросчета....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Някои дребни въпросчета....

Мнение от shaterhand » 14 Юни 2008, 11:01

1. На радиото, отстрани на касетката, имам малка лампичка която примигва като е изгасена колата - що е то?
2. Защо дори когато колата е изгасена запалката има захранване (въпреки че нямам запалка а само капаче, но трансмитера не угасва)?
3. Ако сложа две допълнителни колони в багажника ще натоваря ли стерето на колата? Някой знае ли на колко ома са стандартните колонки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 15 Юни 2008, 2:22

май никой не се наема да отговори на въпросите :) аз също искам да знам каква е тази лампичка дето мига червено отпред между копчетата на радиото....

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от xtreme_bg » 15 Юни 2008, 8:31

Захрахване има в автомобила дори когато е угасен или заключен за известно време след това.Що се отнася за захранването от запалката при мене то не се изключва в последствие ами си работи постоянно.
Що се отнася за колоните ти те работят на 4 ома.За да получиш желания от теб ефект ти трябва да ги вържеш(последователно или паралелно не помня точно как но за да ти падне на 2 ома напревението) което обаче ще ти товари усилвателя на касетофона.Имам познати които са захрахвали няколко колони на канал но с по-добър касетофон и в случея не знам дали да те посъветвам да го направиш...
За Лампичката има отделна тема в която се обсъди че е възможен светло4увствителен елемент които регулира силата на дисплея както и този на таблото

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 15 Юни 2008, 9:40

Това за светлочувствителния елемент ясно, ама той е от ляво до врътката за фаровете, лично съм го изпробвал. А това диодче дето е на касетофона си светка червено като е угасена колата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 15 Юни 2008, 10:01

Wolfen написа:Това за светлочувствителния елемент ясно, ама той е от ляво до врътката за фаровете, лично съм го изпробвал. А това диодче дето е на касетофона си светка червено като е угасена колата...

Може би сте с оригинални аларми и това са ви диодите? Доколко помня това е едно от трите места, на които се инсталира диода. Другите две са до копчето за авариините и на огледалото за обратно виждане.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Мнение от shaterhand » 15 Юни 2008, 10:43

Аз нямам фабрична аларма и все пак имам мигащо диодче.....

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 15 Юни 2008, 13:36

диода няма нищо общо с алармата ;)
всички аудио системи с код имат диод :idea:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 16 Юни 2008, 22:16

Wolfen написа:Това за светлочувствителния елемент ясно, ама той е от ляво до врътката за фаровете, лично съм го изпробвал. А това диодче дето е на касетофона си светка червено като е угасена колата...

А светлочуствиелния елемент как регулира светлините на таблото аз нищо не съм усетил или се пуска някак?Питам защото ме дразни това че само като си пуснип светлините светва таблото а не постоянно да свети както при някои други коли които сам има преди това

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 16 Юни 2008, 23:25

plamen_hh написа:

А светлочуствиелния елемент как регулира светлините на таблото аз нищо не съм усетил или се пуска някак?Питам защото ме дразни това че само като си пуснип светлините светва таблото а не постоянно да свети както при някои други коли които сам има преди това

Светочувствителния датчик регулира колко силно да светят борд компютъра и дисплея на радиото... поне аз не забелязах да има влияние върху това колко силно свети километража, той се настройва допълнително от потенциометърчето до врътката за фаровете. При мен таблото свети само с пуснати светлини... и е нормално според мен като не си си пуснал светлините, таблото ти да не свети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Killuminati » 17 Юни 2008, 0:05

Да, но на някои коли свети без да си пуснал примерно вечер като седиш и чакаш някои да не ти е тъмно като в пещера вътре...
На Е класа 2001ва година (w210) ми светеше вечер и без светлини, има датчик горе точно над огледалото до сензора за дъжд.. като усети че е тъмно яко пуска тъблото.. с контрола на тъблото можеш да го намалиш ако пък си някав сатанист дето иска да седи на тъмно :) :D

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 17 Юни 2008, 0:19

Аз се наеман да ти отговоря на въпроса за запалката:Значи това е при всички автомобили защото този извод се смята за контакт с напрежение 12v или 24V (в зависимост от автомобила)и дори и при излючен автомобил да имаш ток например за:
-хладилна чанта
-зарядно устрийство
-буркан :mhihi:
- и много други.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Killuminati » 17 Юни 2008, 0:29

BMDrago написа:Аз се наеман да ти отговоря на въпроса за запалката:Значи това е при всички автомобили защото този извод се смята за контакт с напрежение 12v или 24V (в зависимост от автомобила)и дори и при излючен автомобил да имаш ток например за:
-хладилна чанта
-зарядно устрийство
-буркан :mhihi:
- и много други.....
Вибратор... :mhihi:

а някой знае ли дали мога да си сложа допълнително сензор за дъжд, че покрай тия НЕравномерни дъждове ме заболя дясната ръка от премятане на изключи-включи чистачки... :)

Потребител
Аватар

Мнение от Yany » 22 Авг 2008, 19:06

plamen_hh написа:

Забелязал съм, че като прибирам колата в гаража и в купето стане тъмно, светват копчето дето се включват фарове, халогени, регулирането на фаровете и таблото. За друго приложение на този елемент не се сещам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 22 Авг 2008, 19:57

Yany написа:...За друго приложение на този елемент не се сещам.

Когато си нагласиш таблото да свети на определно ниво ще свети винаги на толко независимо дали вечерта караш по осветена улица или неосветена или в тунел :) ..... т.е. веднъж като си нагласиш врътката за светлината на таблото повече не я пипаш :winky:
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 21 Сеп 2008, 22:46

tankishev написа:
Yany написа:...За друго приложение на този елемент не се сещам.

Когато си нагласиш таблото да свети на определно ниво ще свети винаги на толко независимо дали вечерта караш по осветена улица или неосветена или в тунел :) ..... т.е. веднъж като си нагласиш врътката за светлината на таблото повече не я пипаш :winky:

при мен светлината на таблото се коригира автоматично спрямо светлината в купето.... примерно вчера пътувам беше слънчево и ми направи впечатление че яркоста на дисплея на климатроника и таблото намаля... сложих ръка на климатроника и светна отново...

Следваща

Назад към E46