Подгрев на огледалата на 318 е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Подгрев на огледалата на 318 е46

Мнение от nikyasenov » 05 Юни 2008, 23:19

Здравейте колеги , искам да попитам дали някой знае подгревът на огледалата може ли да се изключва или постоянно си работи. Защото при мен постоянно си работи и сега когато е 28 градуса през деня огледалата ми направо парят. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 05 Юни 2008, 23:23

по- скоро не може... поне никъде досега не съм срещал, че може. Разбира се ако това толкова те притеснява, винаги можеш да махнеш съответните бушони- 25 & 68 (68 при кабриото подгрява и задното стъкло според схемата на бушоните, която е направил колегата
/ASTERIX/)
let the BMW be with you

Потребител
Аватар

Мнение от nikyasenov » 05 Юни 2008, 23:32

мерси за отговора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 06 Юни 2008, 11:31

колега провери дали ти работи датчика за външната температура ... да не би случайно да показва около нулата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 12:05

И моите си греят постоянно...или по-скоро едното само.
Дясното ми не грее. Някой колега може ли да каже къде му е реотана точно в огледалото и евентуално как се оправя. Или пък коя част трябва да купя от цялото огледало, за да отстраня проблема(казали са ми, че е реотана)? Огледалата са ел,но без прибиране.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Юни 2008, 14:06

По книжка подгрева се включва автоматично когато навън стане около +5 градуса. За да греят постоянно значи има някакъв проблем - погледни първо датчика на външната температура щото като се повреди той показва постоянно минус много (не се сещам колко то4но) градуса и огледалата ти греят с пълна сила 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 06 Юни 2008, 16:50

Подгряването на огледалата не може да се ремонтира. Те мойте не са с подгрев ама ще ги правя такива, отново направи си сам, 100 % изпитано и работещо, но когато му дойде времето, че все не стига.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 17:01

NikiNikolov написа:Подгряването на огледалата не може да се ремонтира. Те мойте не са с подгрев ама ще ги правя такива, отново направи си сам, 100 % изпитано и работещо, но когато му дойде времето, че все не стига.

Добре,реотана къде е?Свалял съм стъклото,но отзад има само моторчета за нагласянето. Реотана чух че бил вграден в самото огледало, но как достига ток до него?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 06 Юни 2008, 17:16

Колега, реотаните са на гърба на огледалото в самото стъкло. В страничното огледало влизат кабели за моторчетата и кабел за реотана (свалял съм страничните огледала и съм го виждал с очите си). Няма вариант при който огледалата да ти нагряват и до тях да не стига жица :mhihi: ... както написах по-горе, а и както колегата потвърди ако огледалата се нагряват и температурата на околната среда е над 5 градуса значи сигурно имате проблем в датчика за външна температура.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 17:19

NikiNikolov написа:Подгряването на огледалата не може да се ремонтира. Те мойте не са с подгрев ама ще ги правя такива, отново направи си сам, 100 % изпитано и работещо, но когато му дойде времето, че все не стига.

Добре,реотана къде е?Свалял съм стъклото,но отзад има само моторчета за нагласянето. Реотана чух че бил вграден в самото огледало, но как достига ток до него?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 06 Юни 2008, 18:04

има страшно много теми за огледалата
даже някой беше дал и схеми,
но са в дата.бг и не мога да я сваля
потърсете малко и ще намерите отговорите сами
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Юни 2008, 19:53

Archangel написа:

Са ше те светна-било е счупено и са ти сложили обикновено без нагревател(сигурно щото е по-евтино)
Изображение

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 06 Юни 2008, 20:05

Иначе от стъклото отзад трябва да стърчат 2 "женски"обувки в ,които да се включват 2 "мъжки",които пък са накрая на два проводника ,които от своя страна идват заедно с снопа кабели за управление на огледалото-нема такова обяснение :mhihi:
В е30 подфорума имаше тема как сами си слагат реотани на огледалата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 20:21

BMDrago написа:Иначе от стъклото отзад трябва да стърчат 2 "женски"обувки в ,които да се включват 2 "мъжки",които пък са накрая на два проводника ,които от своя страна идват заедно с снопа кабели за управление на огледалото-нема такова обяснение :mhihi:
В е30 подфорума имаше тема как сами си слагат реотани на огледалата

А такааа, кой е крал огледалата на предишния собственик да си казва :lol: Кофти ситуацията е, че и мъжки букси не забелязах като го свалях това огледалце...Две моторчета само, разположени горе-долу така \ /... на огледалото отзад само пластмаса с един кръг, който се захваща около друг кръг на самото огледало. Кофти ще е ако е така. Ще трябва май цяло ново огледало да взема. Едва ли ще мина само със инсталация и ново стъкло(която инсталация сигурно е скрита някъде във вратата, оставена като кабелите за липсващите ми еърбези).

ЕДИТ: Някой ако може да ми обясни следните възможни опции, за да си видя цената на ново огледало.

High gloss shadow line
и
Fold-in outside mirror(тук съм почти сигурен, че е автоматично прибиращи се огледала, така ли е?)
Последна промяна Archangel на 06 Юни 2008, 20:40, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 06 Юни 2008, 20:39

Archangel написа:......... Едва ли ще мина само със инсталация и ново стъкло.

Ше се сетиш :mhihi:
Има инак един вариянт>купуваш си стъкълце с подгрев и си окабеляваш сам огледалото,сиреч пускаш 2 проводника да буксата ,която е във вртата ;)
Изображение

Следваща

Назад към E46