Подгревни свещи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Подгревни свещи
Някой сменял ли е подгревни свещи на 320Д? явно трябва да се сваля колектора- ако някой го е правил, нека опише последователността!
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
Колега, моите ги сменяха в сервиз. Вярно е, че се сваля колектора. Съжалявам, но не мога да опиша последователност.
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Re: Подгревни свещи
Здравейте.Свалят се корите отгоре на двигателя след това се откачва маркуча който идва от интерколера и влиза в всмукателните тръби откачва се и тръбата която влиза в клапана за рецирколация и се свалят всмукателите но преди това отдоло на тръбите има дачик който се откачва и ги вадиш.Под тях са свещите.Но по добре иди в сервиз.
BMDrago написа:plamen_hh написа:Няма последователност вадиш ги и ги проверяваш на един акумулатор която не топли е аут и трябва само върха да свети ако свети не върха а към резбата начи е за смяна.
Трябва обаче акумулатора да е с включен консуматор защото иначе дава голям начален ток и после
Не бях чувал за начален ток на акумулатор се си мисля че са на 12 волта

plamen_hh написа:BMDrago написа:plamen_hh написа:Няма последователност вадиш ги и ги проверяваш на един акумулатор която не топли е аут и трябва само върха да свети ако свети не върха а към резбата начи е за смяна.
Трябва обаче акумулатора да е с включен консуматор защото иначе дава голям начален ток и после
Не бях чувал за начален ток на акумулатор се си мисля че са на 12 волтапък ако свещите са на по-малък волтаж е отделен въпрос в което се съмнявам малко.
Нормалнио е да не си чувал след като бъркаш ток с напрежение ....нищо лично,не се сърди неможе всичко да се знае
P.S.Колкото повече е началния ток толкова по-скъп и добър е акумулатора,обикновено го пише отгоре на етикета:
-напрежение
-ток
-начален ток
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....едната свещ не ми бачка- хванаха я като ходих в дару на диагностика. та явно ще се сваля колектора- четох по разните английски форуми как става работата, ама нещо сложновато ми се види. най-много ме е страх да не падне във всумукателите някой гайка или гумичка, че тогава и главата ще трябва да се махне.
иначе съм решил като свалям колекторите за свещите да махна и тия клапички дето са вътре. един колега писа за тях в темата надран цилиндър
иначе съм решил като свалям колекторите за свещите да махна и тия клапички дето са вътре. един колега писа за тях в темата надран цилиндър
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
angel.tr написа:Пък на мен в Найс-кар ми казаха ,че едната свещ не ми работи,ама като се сменя,било най-добре да се сменят всички. Цяла зима си я
карах така,пали си без грешка.Има ли някакъв проблем?
Хубаво е да се сменят всички защото трудът за смяна на една е колкото за смяна на всички. И аз карах така половин зима. Не е голям проблем, ако светещата лампа не те дразни. А и ако изгори и втора няма да разбереш, освен по по-трудното палене.
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
Ако има изгоряла свещ трябва да свети жълтата лампа за подгревните свещи в ляво на таблото, като "реотанче"
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
angel.tr написа:Знам я тая лампа,като дам контакт светва, ама после си загасва.Тия да не ме мотат нещо!?
Възможно е. При мен като имах изгоряла свещ светеше постоянно докато не изгася двигателя.
15 мнения
• Страница 1 от 1