Подгревни свещи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Подгревни свещи

Мнение от alexsch » 03 Юни 2008, 7:56

Някой сменял ли е подгревни свещи на 320Д? явно трябва да се сваля колектора- ако някой го е правил, нека опише последователността!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Мнение от Константинов » 03 Юни 2008, 14:42

Колега, моите ги сменяха в сервиз. Вярно е, че се сваля колектора. Съжалявам, но не мога да опиша последователност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Re: Подгревни свещи

Мнение от Lyubo » 03 Юни 2008, 20:22

Здравейте.Свалят се корите отгоре на двигателя след това се откачва маркуча който идва от интерколера и влиза в всмукателните тръби откачва се и тръбата която влиза в клапана за рецирколация и се свалят всмукателите но преди това отдоло на тръбите има дачик който се откачва и ги вадиш.Под тях са свещите.Но по добре иди в сервиз.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 04 Юни 2008, 23:40

Няма последователност вадиш ги и ги проверяваш на един акумулатор която не топли е аут и трябва само върха да свети ако свети не върха а към резбата начи е за смяна.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 04 Юни 2008, 23:47

plamen_hh написа:Няма последователност вадиш ги и ги проверяваш на един акумулатор която не топли е аут и трябва само върха да свети ако свети не върха а към резбата начи е за смяна.

Трябва обаче акумулатора да е с включен консуматор защото иначе дава голям начален ток и после :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 04 Юни 2008, 23:50

BMDrago написа:
plamen_hh написа:Няма последователност вадиш ги и ги проверяваш на един акумулатор която не топли е аут и трябва само върха да свети ако свети не върха а към резбата начи е за смяна.

Трябва обаче акумулатора да е с включен консуматор защото иначе дава голям начален ток и после :banghead:

Не бях чувал за начален ток на акумулатор се си мисля че са на 12 волта :mhihi: пък ако свещите са на по-малък волтаж е отделен въпрос в което се съмнявам малко. :roll:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 04 Юни 2008, 23:54

plamen_hh написа:
BMDrago написа:

Не бях чувал за начален ток на акумулатор се си мисля че са на 12 волта :mhihi: пък ако свещите са на по-малък волтаж е отделен въпрос в което се съмнявам малко. :roll:

Нормалнио е да не си чувал след като бъркаш ток с напрежение ....нищо лично,не се сърди неможе всичко да се знае
P.S.Колкото повече е началния ток толкова по-скъп и добър е акумулатора,обикновено го пише отгоре на етикета:
-напрежение
-ток
-начален ток
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Мнение от Lyubo » 05 Юни 2008, 0:28

Свещите работят на 5V - напрежение.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 05 Юни 2008, 7:12

....едната свещ не ми бачка- хванаха я като ходих в дару на диагностика. та явно ще се сваля колектора- четох по разните английски форуми как става работата, ама нещо сложновато ми се види. най-много ме е страх да не падне във всумукателите някой гайка или гумичка, че тогава и главата ще трябва да се махне.
иначе съм решил като свалям колекторите за свещите да махна и тия клапички дето са вътре. един колега писа за тях в темата надран цилиндър

Потребител
Аватар

Мнение от angel.tr » 27 Юни 2008, 11:35

Пък на мен в Найс-кар ми казаха ,че едната свещ не ми работи,ама като се сменя,било най-добре да се сменят всички. Цяла зима си я
карах така,пали си без грешка.Има ли някакъв проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Константинов » 27 Юни 2008, 15:29

angel.tr написа:Пък на мен в Найс-кар ми казаха ,че едната свещ не ми работи,ама като се сменя,било най-добре да се сменят всички. Цяла зима си я
карах така,пали си без грешка.Има ли някакъв проблем?

Хубаво е да се сменят всички защото трудът за смяна на една е колкото за смяна на всички. И аз карах така половин зима. Не е голям проблем, ако светещата лампа не те дразни. А и ако изгори и втора няма да разбереш, освен по по-трудното палене.

Потребител
Аватар

Мнение от angel.tr » 30 Юни 2008, 8:33

Ма на мен не ми свети никва лампа бе!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Константинов » 30 Юни 2008, 12:28

Ако има изгоряла свещ трябва да свети жълтата лампа за подгревните свещи в ляво на таблото, като "реотанче"

Потребител
Аватар

Мнение от angel.tr » 30 Юни 2008, 13:15

Знам я тая лампа,като дам контакт светва, ама после си загасва.Тия да не ме мотат нещо!? :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Константинов » 30 Юни 2008, 13:26

angel.tr написа:Знам я тая лампа,като дам контакт светва, ама после си загасва.Тия да не ме мотат нещо!? :evil:

Възможно е. При мен като имах изгоряла свещ светеше постоянно докато не изгася двигателя.

Назад към E46