Разход Е46 320д... лято + клима?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Разход Е46 320д... лято + клима?
Прегледах каквото успях да намеря по темата разход на Е46 320д и пак не намерх отговор дали моят разход индикира проблем или е нормален.
Тази тема не помогна. Също не намерих инфо с помоща на търсачката.
Та нормални ли са следните показания:
Колата е 320д 150кс с ръчни скорости. От както сме я взели я караме само градско и сме изминали 350км. Разхода го нулирах след като я купих. През първите 250 от тях средният разход стоеше на 7.7. Последната седмица обаче (около 100км) при 30тина градуса навън средния разход по борд скочи на 8.4/100. Гледам темата с разхода на е46 и оставам с впечатление, че на тази кола разхода градско трябва да е м/у 7 и 8 ... та не ми е ясно възможно ли е заради климата разхода да е скочил толкова ИЛИ 4км здрава ръчка с въртене на гуми (дадох на приятел да се качи на колата през тази седмица - но това не са последните 4 изминати километри) да вдигнат разхода на фона на 350км изминати общо досега ИЛИ пък да не я карам икономично - аз си я карам на около 1600 оборота.
Друго интересно за колата е че не пуши - въобще ... дори като я натиснеш рязко не припушва, а гледам на други хора като скочиш на педала че припушва в началото ... а иначе си набира и си достига ВеМакс.
Тази тема не помогна. Също не намерих инфо с помоща на търсачката.
Та нормални ли са следните показания:
Колата е 320д 150кс с ръчни скорости. От както сме я взели я караме само градско и сме изминали 350км. Разхода го нулирах след като я купих. През първите 250 от тях средният разход стоеше на 7.7. Последната седмица обаче (около 100км) при 30тина градуса навън средния разход по борд скочи на 8.4/100. Гледам темата с разхода на е46 и оставам с впечатление, че на тази кола разхода градско трябва да е м/у 7 и 8 ... та не ми е ясно възможно ли е заради климата разхода да е скочил толкова ИЛИ 4км здрава ръчка с въртене на гуми (дадох на приятел да се качи на колата през тази седмица - но това не са последните 4 изминати километри) да вдигнат разхода на фона на 350км изминати общо досега ИЛИ пък да не я карам икономично - аз си я карам на около 1600 оборота.
Друго интересно за колата е че не пуши - въобще ... дори като я натиснеш рязко не припушва, а гледам на други хора като скочиш на педала че припушва в началото ... а иначе си набира и си достига ВеМакс.
- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d Avtomatik / Touring
- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
tankishev написа:magiosnik^ написа:320 д / 136кс/2001/ автоматик
с климатика във Варна около 10
а извън града към 6.5
Което означава, че моят е нормален? Или, че е повече? Или, че трябва да измина още километри както предложи колегата?
борд.комп. според мен лъже ,. моя показва в града 9 ,. а извън града под 7 не пада ,. и си правя изводи че лъже ,. реално разхода е друг ,..дори ако я оставя на място да работи към 5 мин и ми го качва с литър,.. предлагам ти два варианта да си я засечеш,.. единия е пълен резервоар минаваш 100км и зареждаш ,.. а другия като светне лампата за резервата да и сложиш 10л и да засечеш колко ще минеш докато светне отново
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Мойта дава 10/100 градско в София, при това с в задръстванията и на ръчка. Извънградско 6/100 може и повече, да речем към 7 ако види зор.
Винаги зареждам до горе карам 700км (горе долу), след това пак пълня до горе и смятам. Така мисля, че е най-точно.
Винаги зареждам до горе карам 700км (горе долу), след това пак пълня до горе и смятам. Така мисля, че е най-точно.
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
tankishev забелязъл ли си да пада повече от нормалното мощността, защото ако е така значи че климатика ти не е добре и има нужда от профилактика, аз бях по същия начин до преди два дена , но се оказа че от нужните 650мл. фреон съм имал само 400мл. и колата се зореше и качи разхода (логично). Сега върви с лекота и разхода ми почти като без климатик. 

Jenerala написа:tankishev забелязъл ли си да пада повече от нормалното мощността, защото ако е така значи че климатика ти не е добре и има нужда от профилактика, аз бях по същия начин до преди два дена , но се оказа че от нужните 650мл. фреон съм имал само 400мл. и колата се зореше и качи разхода (логично). Сега върви с лекота и разхода ми почти като без климатик.
Това с профилактиката е добра идея ... така или иначе сега съм взел колата и не е лоша идея да се провери как е климата... къде я свърши тази работа ... ще взема сега да се разровя из темите за климатици да потърся някое кадърно място където да го източат качествено да сменят маслото и тн. (както беше писал колегата час и половина процедура).
Иначе като да няма пад в мощността ... днес я понатоварих с багаж и си караше добре - но определено се усети разликата в сравнение със сам човек в колата

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
и аз днес ходих до Ямбол и ми даде 5,7 без климатик аз съм автоматик но си я карах без да я юркам мисля 4е е нормално !!!
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
събота и неделя съм навъртял около 500 км извънградско смесено със/без климатик. даде ми 5,7 (320Д 6-скорости ръчна)
- ipresolski
- Потребител
-
magiosnik^ написа:и аз днес ходих до Ямбол и ми даде 5,7 без климатик аз съм автоматик но си я карах без да я юркам мисля 4е е нормално !!!
да и аз в4ера ходих до Пловдив,заредих до горе преди да тръгна, отивъне и връ6тане об6то 272 км по борда ми даде 5,9 с клима и 4 моми4ета

така че маи не трябва да се вярва на борда
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
пишете си в темата за разхода ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
14 мнения
• Страница 1 от 1