жълта лампа за маслото,турбинка,гориво
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
жълта лампа за маслото,турбинка,гориво
Здравейте!Като запаля колата лампата за маслото изгася след около 2-3 сек.,а след още толкова светва само че в жълто и след като подам по-сериозни обороти /2000 и нагоре/тогава изгася.Това се появи отскоро и не знам дали да се притеснявам.Проверявам маслото-показва малко над МАХ.Преди време писах в форума /исках съвет/от сервиза в Варна ми казаха,че ми е изгорял от едната страна капака на клапаните и от там хвърля масло върху колекторите.Оттогава редовно следя маслото,но не му пада нивото/явно много малко изхвърля/.Може ли този проблем с лампата да е от тоя капак?Още да попитам:като подам газ от 1000 до 1500-1600 оборота се чува много приятно свирене на турбинката и от сервиза казаха,че нещо е минало през нея и за това свири,а нормално не трябва да се чува нищо.Така ли е за всички 320 д '98 /това е моя хубавец/ или в сервиза нямат работа и си я търсят?Още 1 въпрос:някой от Варна знае ли как е дизела в Шел или да продължавам да зареждам в ОМВ?Преди карах с бензин и съм страшно недоволен от бензина им!Благодаря предварително за информацията!
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Лейката в жълто е за ниво на маслото(вискозитет на маслото). Не го твърдя на 100% понеже не ми е минавала през ръцете още такава кола.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря,колега,последно смених маслото с ВР/бритиш петролиум/ 10W...защото колегите от форума препоръчват след 145 000 км да се слага полусинтетика.Но сега се съмнявам че може да е различен вискозитета.Купих КАСТРОЛ от Германия ама имам още 7 000 км до смяна/смятам ги 10 000 км/,а колата е на точно 145 000 км.Дали има значение за 10 или 15 W
.
жълтата лампа е изгорял датчик за отчитане на маслото, темата я имаше някъде, струва около 260 лв. смяната, но щом си го следиш най-добре.
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
обаче това светене не е постоянно и като подам повече обороти изчезва докато реши да се появи при някой от следващите стартирания на двигателя но не задължително в същия ден
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
ниско налягане на маслото-за това свети жълто, но пък от друга страна казваш че ти е над МАХ-а....... 

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
не го бъркайте човека , жълтата лампа е за ниво на маслото - може и повече да е , и тогава свети
ако наистина е в норми (нито повече нито по-малко) значи е датчика за ниво .
колега порови - има поне 5 теми такива
ПС - 10на40 се слага когато ти харчи синтетиката , ако не пиап карай синтетика (по-добро няма!)

ако наистина е в норми (нито повече нито по-малко) значи е датчика за ниво .
колега порови - има поне 5 теми такива
ПС - 10на40 се слага когато ти харчи синтетиката , ако не пиап карай синтетика (по-добро няма!)
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря,на V-max за компетентния отговор!Май ще ходя по-рано да сменям маслото,а и да сменят тоя капак на клапаните,дето е изгорял от едната страна !!!! и ще му налея синтетика да видя как се държи.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тя колата дали не е на 45к някой да е врътнал напред километража със 100к да изглеждат по реални че дядото много малко я е карал
по темата - жълто свети за нивото - най вероятно щото е по високо от макса .. турбината се чува винаги ,вече ако е много може да е позаминала ама да е минало нещо през нея - освен дипломата на майстора друго не се сещам какво може да е

по темата - жълто свети за нивото - най вероятно щото е по високо от макса .. турбината се чува винаги ,вече ако е много може да е позаминала ама да е минало нещо през нея - освен дипломата на майстора друго не се сещам какво може да е

.
Във вносителя и сервиза на БМВ в Пловдив- М-кар казаха,че лампата свети заради датчика, който се намирал на дъното на кардана и отчитал ниското ниво на маслото- струвал 150 лв. Проверих го лично. И май някой лев за труд ще трябва.
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря и на Bailow за положения труд ама масло има даже е в повече/по щека/.Проблема е че не свети постоянно а само след като запаля колата докато дам по-високи обороти/еднократно/ и след това не се появява.Всъщност е доста рядко ,но пък питам за да предотвратя повреда,ако нан някой му се е случвало.На мен лично ми се струва,4е може да е от масло 'мноо хуубо',но всички бяхте много любезни и всеки помогна с каквото може.
.
именно де, това имах предвид това казаха и в сервиза, аз също го имам този проблем, но винаги си ми е на max маслото и няма да сменям никакви датчици! просто датчикът е развален и показва,че нивото е ниско, а то всъщност си е OK. даже понякога е възможно да ти пресветне и в движение така казаха от сервиза, но маслото си е на max и карай смело напред 

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Извинявам се ,че се намесвам в темата ама и при мене го има същия проблем:като запаля изгасва червената лампа за маслото и след малко светва същата обаче в жълто оставям я да работи на празен ход и след около 10сек. изгася и повече не светва освен при повторно стартиране,а нивото на маслото ми е на max. 

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Повечето е46 са така. Това им е проблем подщи на всички. Гледам че всички казвате че маслото ви е над макс и си карате спокойно. Замисляли ли сте се какво може да стане в този случай? Хората са казали в тази граница мин-макс не по-горе илки по-доло. Относно сервиза в който си ходил, май по-добре е да не ходиш пак там.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2