Дайте съвет: леко увисване при задна дясна гума

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Дайте съвет: леко увисване при задна дясна гума

Мнение от tankishev » 27 Май 2008, 23:18

здравейте колеги,
тази вечер загледах колата отзад и ми се стори, че стой леко наклонена (отляво по-висока) ... реших да погледна по детайлно и измерих разтоянието м/у гумите и задните калници - резултат: 3 пръста отляво и само 2 отдясно.... в същото време разтоянието м/у предните гуми и калниците е еднакво и е м/у 3 и 4 пръста (тоест, по-високо от това отзад) ... и понеже не съм запознат питам:

1) нормално ли е отпред да е по-висока (резервоара е наполовин пълен, а под предният капак има 320д) или не?
2) разлика от 1 пръст във височината м/у гума и калник от лявата и дясната страна на какво може да се дължи? амортисьор?

в събота ще ходя в Д&Н на тресочка да ми видят амортисьорите ... но се чудя дали може да е и друг проблема ... (оффф нещо съм се наплашил от онази тема за изнилите кожуси)

съвети ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 28 Май 2008, 0:17

Според мен отговора е само 1 - счупена пружина. На 99% съм сигурен. Как да я смениш може да прочетеш във тема направи си сам. Описъл съм го точно. Ако се питаш колко е цената на пружините 190 лв двете :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 28 Май 2008, 22:09

няма ли други варианти? ... и нормално ли е да е по-висока с малко отпред?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasy1982 » 29 Май 2008, 0:42

Провери ли този за който ти казах?Защо търсиш други варианти ако не си сигурен че този, които ти казвам е верен? Вариянта от който си се наплашил ми се струва малко нереален при положение че колата ти е сравнитело нова. Каза че ще ходиш на сервиз за амортисьорите - излишно е за мен само пари ще дадеш. АКо не са наред няма начин да не усетиш. Поведението на колата ще е доста лошо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 29 Май 2008, 10:30

krasy1982 написа:Провери ли този за който ти казах?Защо търсиш други варианти ако не си сигурен че този, които ти казвам е верен? Вариянта от който си се наплашил ми се струва малко нереален при положение че колата ти е сравнитело нова. Каза че ще ходиш на сервиз за амортисьорите - излишно е за мен само пари ще дадеш. АКо не са наред няма начин да не усетиш. Поведението на колата ще е доста лошо.

благодаря колега,
не съм проверил още нещата защото това ще стане през уикенда ... относно тресочката за да знаят колегите, че в сервиз Д&Н всяка събота тресочката е безплатна ;)
та по темата - пружините ще видя през уикенда и ще ви пиша.
а относно разликата във височината м/у предни и задни гуми (1 пръст) - никои не написа нормална ли е .... загледайте вашите коли ... кажете ми какво виждате там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 29 Май 2008, 13:49

абе мойта два дена я държах в гаража подвигната на тухли под гумите, с по два реда /2х6см./ под предните и един ред-6см под задна лява. снощи я свали и ме стори че нещо крива седи /не съм пил нищо освен бира/. Тва сериозно. Довечера ще покарам и ще замеря тва онова.....та може и да разберем нещо за това странно явление, ако изобщо го има де! :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Мнение от shaterhand » 29 Май 2008, 15:20

откъде ги купихте тези пружини за 190 лв??? И задължително ли е да се сменят двете?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 30 Май 2008, 18:58

моя проблем го открих-казва се ръчна спирачка! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasy1982 » 02 Юни 2008, 23:30

Колега какво стана с проблема?Реши ли го? Сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 03 Юни 2008, 9:22

krasy1982 написа:Колега какво стана с проблема?Реши ли го? Сподели.

Ами колега оказа се, че пружините и амортисьорите са си ок ... незнам по каква причина но ми се е сторило че има разлика във височината защото вчера я нямаше :shock: ... може пък да не е била паркирана както трябва.... поне знам че няма да се притеснявам за пружини и амортисьори :) .... офф голяма паника са първите месеци след като си вземеш нова кола.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Юни 2008, 9:32

Иначе ако е сток окачването е нормално отпред да е по-голямо разстоянието между гума-калник... ;)

Назад към E46