Ламбда
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ламбда
Здрасти,колеги.
Днес си прибрах колата от бокса,със сменена чисто нова ламбда сонда,оригинална,бла-бла.
Да де,но след първите 10км(поне тогава забелязах) отново,както и преди ми светна лампата за влошени емисии от двигателя...
Предишната сонда е била от тия "универсалните" на Бош по 150лв. и ми е ясно,защо е дала фира и е изгоряла.Но тази си е оригинална на БМВ и нещо ми е странно какво става по дяволите.
Колата се държи нормално,няма никакви признаци(завишен разход,спъната) за отново изгоряла сонда.
Въпросът ми е дали въобще е възможно на теория и практика да горят така една след друга или може да не е изчистена грешката от компютъра,след като са сложили новата?
Днес си прибрах колата от бокса,със сменена чисто нова ламбда сонда,оригинална,бла-бла.
Да де,но след първите 10км(поне тогава забелязах) отново,както и преди ми светна лампата за влошени емисии от двигателя...
Предишната сонда е била от тия "универсалните" на Бош по 150лв. и ми е ясно,защо е дала фира и е изгоряла.Но тази си е оригинална на БМВ и нещо ми е странно какво става по дяволите.
Колата се държи нормално,няма никакви признаци(завишен разход,спъната) за отново изгоряла сонда.
Въпросът ми е дали въобще е възможно на теория и практика да горят така една след друга или може да не е изчистена грешката от компютъра,след като са сложили новата?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Archangel
- старши ентусиаст
-
vAiO написа:най добре ходи да ти изчистят грешката, и ако пак светне лампата на двигателя - значи проблема не е в ламбда сондата.
Благодаря и за ЛСто, колега. Въпросът е, че колата е минавала диагностика, вследствие на което е установено, че ламбдата е изгоряла. Сменили са я и сега пак светва лампата. Какво може да се прецака за 10км... Дано само грешката от компютъра са забравили да изчистят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Колега, би ли споделил какво стана в крайна сметка с грешкатаArchangel написа:vAiO написа:най добре ходи да ти изчистят грешката, и ако пак светне лампата на двигателя - значи проблема не е в ламбда сондата.
Благодаря и за ЛСто, колега. Въпросът е, че колата е минавала диагностика, вследствие на което е установено, че ламбдата е изгоряла. Сменили са я и сега пак светва лампата. Какво може да се прецака за 10км... Дано само грешката от компютъра са забравили да изчистят.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Така, зависи от колата. Моята има 3 или 4 ламбди. Грешката щях да я навирам в задника на Дару, ако не се бяха оказали коректни и сега ще сменят наистина изгорялата ламбда.
Та по въпроса- сменили са ми сондата зад или преди катализатора, а тя е била читава. На новите диагностики, които направиха, излезе че истинската изгоряла тази на втори цилиндър. В петък я вкарвам да я сменят безплатно.
Така че, колега- ослушай се и ги накарай да проверят всички сонди една по една.
Та по въпроса- сменили са ми сондата зад или преди катализатора, а тя е била читава. На новите диагностики, които направиха, излезе че истинската изгоряла тази на втори цилиндър. В петък я вкарвам да я сменят безплатно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Благодаря за информацията, колега! Неприятното в моя случай е че след смяната на сондата компа на двигателя не дава грешка от нередовна ламбда, а от обеднена смес
Според диагностика в сервиза на "Вари 2000" причината би могла да бъде:
1) пропуск в смукателния колектор;
2) проблем в горивната система (помпа, жигльори);
3) генерация, катализатори;
4) не се изключва възможността и новата ламбда да дава грешни отчети...т.е. можех спокойно да си спестя 60лв. за диагностиката, тъй като и на мен ми е ясно кога се получава бедна смес
Сега обаче дилемата е, след като колата върви добре, дали да обеднявам повече докато 'специалистите' налучкат къде е проблема или да махна въпросната лампа дето свети, да си карам бимата и да си свиркам 

1) пропуск в смукателния колектор;
2) проблем в горивната система (помпа, жигльори);
3) генерация, катализатори;
4) не се изключва възможността и новата ламбда да дава грешни отчети...т.е. можех спокойно да си спестя 60лв. за диагностиката, тъй като и на мен ми е ясно кога се получава бедна смес

Archangel написа:Така, зависи от колата. Моята има 3 или 4 ламбди. Грешката щях да я навирам в задника на Дару, ако не се бяха оказали коректни и сега ще сменят наистина изгорялата ламбда.
Ако все пак си вършеха работата като хората в Дару Кар щяха да я сменят още от първия път.
Като ходих на диагностика при тях ми смениха някаква бензинова клапа, и казаха че лампата ми свети защото компа ми е за смяна

- Archangel
- старши ентусиаст
-
vAiO написа:Archangel написа:Така, зависи от колата. Моята има 3 или 4 ламбди. Грешката щях да я навирам в задника на Дару, ако не се бяха оказали коректни и сега ще сменят наистина изгорялата ламбда.
Ако все пак си вършеха работата като хората в Дару Кар щяха да я сменят още от първия път.
Като ходих на диагностика при тях ми смениха някаква бензинова клапа, и казаха че лампата ми свети защото компа ми е за смяна...
И ти си прав, но аз лично не вярвам, че в Камор е по-различно. А за наша жалост те са единствените оторизирани сервизи на БМВ АГ в София. Аз бях готов да пиша писмо до тях, с оплакване, но ми се обадиха, че сондата е тук и ще я сменят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
В Камор ходих на диагностика по друг въпрос- толкова са некомпетентни, че ми взеха 140лв. и ми казаха- сменяме ти таблото + ЕВС и после ако нищо не се оправи, ще му мислим... цена на части около 1000 лв. за труда ще трябва още.
Аз си тръгнах и им казах, че ще ги сменим, ама друг път... накрая сам се заех и открих, че проблема е мръсотия в CD-Changer-а . Може би трябва да пиша до някакви шефове там, ама нямам време и не ми се занимава, ама там повече не стъпвам- няма смисъл
Аз си тръгнах и им казах, че ще ги сменим, ама друг път... накрая сам се заех и открих, че проблема е мръсотия в CD-Changer-а . Може би трябва да пиша до някакви шефове там, ама нямам време и не ми се занимава, ама там повече не стъпвам- няма смисъл

let the BMW be with you
Archangel написа:И ти си прав, но аз лично не вярвам, че в Камор е по-различно. А за наша жалост те са единствените оторизирани сервизи на БМВ АГ в София. Аз бях готов да пиша писмо до тях, с оплакване, но ми се обадиха, че сондата е тук и ще я сменят.
В Камор до колкото съм чувал е още по-зле от Дару...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
val - ако исакш ще ти съдействам с превод на някое писмо, което да пратим до бмв- Германия! нямаш си представа как подскачат след такива изцепки! аз съм имал опит с шкода и била- и в двата случай написах по едно писмо ама директно да някой от шефовете на добър английски с достатъчно аргументи и в двата случая излетя по един управител и още няколко шефа с него!
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Ами едно колективно писмо да напишем с оплакванията от съответните "оторизирани" дилъри, поне да им се обадят да ги скастрят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,