Счупена задна пружина!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Счупена задна пружина!
Счупила се - в долния край около 5 см. И въобще нямаше да разбера ако днес не сваляхме гумите за баланс и съвсем случайно момчето на гумаджийницата го видя. Малко се притесних, защото утре пътувам за София и....., Та се поразтърсих из магазините - в БМВ е 200 лв!!!!! скапаната пружина, а от сервиза казаха че отнемало доста време смяната защото се сваляли доста неща.
Някой правил ли е подобна манипулация?
Чудя се дали да не взема от моргите нещо на старо, че 200 си е цифра. От друга страна ако сложа нова няма ли от другата страна да стои клекнала?
Чудя се дали да не взема от моргите нещо на старо, че 200 си е цифра. От друга страна ако сложа нова няма ли от другата страна да стои клекнала?
- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Re: Счупена задна пружина!
shaterhand написа:Счупила се - в долния край около 5 см. И въобще нямаше да разбера ако днес не сваляхме гумите за баланс и съвсем случайно момчето на гумаджийницата го видя. Малко се притесних, защото утре пътувам за София и....., Та се поразтърсих из магазините - в БМВ е 200 лв!!!!! скапаната пружина, а от сервиза казаха че отнемало доста време смяната защото се сваляли доста неща.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5831&postdays=0&postorder=asc&start=15
Виж последните 2 мнения
- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Хмм, не изглежда много сложно като че ли...
Да, ама две нови пружини "оригиналдъ" са си 400 левчета..
Ще пробвам да потърся нещо втора ръка, само ако са на изгодна цена обаче.....
Да, ама две нови пружини "оригиналдъ" са си 400 левчета..
Ще пробвам да потърся нещо втора ръка, само ако са на изгодна цена обаче.....
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Аз вчера смених моите поради същата причина. От ауто + ми изкаха 190 лв. за двете, но с пазарлъка ги взех на 160 лв. За втора ръка искат по 60 лв. на парче Тези от сервиза и кажи да се гръмнат, защото хич не е трудно и не се разглабя много. Как става номера може да прочетеш във поста ми в тема направи си сам. Там съм описал всичко точно как става. Успех със смяната.
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Колега мисля че по добрия варянт е да си сложиш 2 - чисто нови пружини.А за смяната се сменят за 20-25 минути.Просто откачваш долния болт на амортисьора напъваш главината на доло вадиш старата и мушкаш новата и пак закачваш амортисьора.Но при закачването трябва да подпреш главината с трупче или с крик за да може по лесно да захванеш болта.
7 мнения
• Страница 1 от 1