странен звънлив звук при подаване на гас (320 дизел)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
странен звънлив звук при подаване на гас (320 дизел)
колеги от известно време започнах да чувам странен звънлив звук като подам гас на която и да е скорост особенно на пониските !
много е странен немога да определя от каде точно идва ниакаде отдолу мобе и отзад да е
някои да има идея от какво може да е ?
попринцип е възможно да е от вибрациите на ниакви тенекиики но не сам сигурен пак и защо само като давам гас, а дали може да е нещо от скорустната кудия или лабава верига ? пак може и някои лагер знам ли
мерси предварително !
много е странен немога да определя от каде точно идва ниакаде отдолу мобе и отзад да е
попринцип е възможно да е от вибрациите на ниакви тенекиики но не сам сигурен пак и защо само като давам гас, а дали може да е нещо от скорустната кудия или лабава верига ? пак може и някои лагер знам ли
мерси предварително !
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Re: странен звънлив звук при подаване на гас (320 дизел)
Провери си меката връска на ауспуха,или самия ауспух да не упира в предпазните ламарини над него.sheitan написа:колеги от известно време започнах да чувам странен звънлив звук като подам гас на която и да е скорост особенно на пониските !
мерси предварително !
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Усили си музиката и няма да го чуваш
. Шегувам се разбира се колега но така както го описваш ще поллучиш 101 предположения и ако тръгнеш да ги проверяваш всичките ...........

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Здравейте колеги , този шум моvе да ето много места какато каза и Jenerala.
Ако е от пред провери си обтегачите на ремъка, и сyщо малкия обтегач на ремъка за компресора, обyрни внимние дали около някой обтегач ниама финни стружки.
Много се пише за демпферните шайби но w интерес на истината колата трябва да е на над 150 000км за да е от нея (по принцип).
Веригите на Е46 не дават проблеми , а водачите на веригата са пластмасови и не шумят на метално .
Ако е от пред провери си обтегачите на ремъка, и сyщо малкия обтегач на ремъка за компресора, обyрни внимние дали около някой обтегач ниама финни стружки.
Много се пише за демпферните шайби но w интерес на истината колата трябва да е на над 150 000км за да е от нея (по принцип).
Веригите на Е46 не дават проблеми , а водачите на веригата са пластмасови и не шумят на метално .
BMW RULEZz ,ама и AUDI става но CORSeto е най-великото коле ...Оле !
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Аз имах подобен звук, но се оказа от нещо съвсем елементарно
След като вдигнах колата, под пластмасовата кора има едни ламаринени кори. Едната се беше откъснала и при леко тресене - точно звънтеше
След като вдигнах колата, под пластмасовата кора има едни ламаринени кори. Едната се беше откъснала и при леко тресене - точно звънтеше
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
sheitan написа:Bavarishe написа:Демпферната шайба погледни
мисля че поскоро отдолу или отзад идва този звук
ще гледам да е кача да погледна отдолу за ниакви ламаринки но триябва да видя и таз шаиба
каде да е тарся ? "Демпферната шайба"
Шайбата се намира на коляновия вал и ремъка на климатика минава през нея, ако не се лъжа.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
мерси ще проверя при първа вазможност !
проблема е че този звук е много странен и се чува примерно като си карам на втора сас 2000 оборота и дам газ само тогава
всмисал че като си караш кротко нямя звук само като е напъна тогаз та това ме кара да си мисля да не е ниаква тенекиика наистина коиато от някви вибрации да го праи
ако беше шаиба неби ли трябвало да дранчи постоянно ?

проблема е че този звук е много странен и се чува примерно като си карам на втора сас 2000 оборота и дам газ само тогава
всмисал че като си караш кротко нямя звук само като е напъна тогаз та това ме кара да си мисля да не е ниаква тенекиика наистина коиато от някви вибрации да го праи
ако беше шаиба неби ли трябвало да дранчи постоянно ?

- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d Avtomatik / Touring
колега и аз го имах този проблем докато не я дигнахме с подемника и майстора го намери ,... има една ламаринка отвътре на бронята около аспуха и като се разхлаби и дрънчи при студена кола или в ниските ,... и моята е комби надявам се да съм ти помогнал !!!
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Re:
medman написа:Здравейте колеги , този шум моvе да ето много места какато каза и Jenerala.
Здравей колега, да те попитам какво имаш опредвид за стружките ?
Денс сменях обтегача на ремъка , и видяхме много стружки основно около водната помпа и се чудя дали да сменям нея или може да е от нещо друго!
Благдоаря ти !
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2