(320)Бензин или Дизел
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
(320)Бензин или Дизел
И така как сте всички в последно време само чета вьв форума нищо не пиша искам да попитам за 320-ката кое е по- добрия избор Бензина или Дизела и ако сте за Дизел от кое година се слага системата Комон Рейл заштото определено не искам да ми шуми двигателя?Сьшто и кое дава повече ядове отнсоно консумативите
Говорим за модели след 2000г.
Говорим за модели след 2000г.
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Взимай бензин брат...по-евтина подръжка по безшумен и непритенциозен матор,пък и пората са казали-"Газта за готвене,нафтата за топлене,а бензина за каране..."!!!
Пък и нафтата ни е боклук(не че бензинът не е...)
П.П Са ще ми скочат печките...

П.П Са ще ми скочат печките...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Oт 2001г почват да слагат common rail на дизелите. Като има и коли, които са 2001-ва, но не са common rail. Познават се по VIN или по мигачи/стопове и цената
И двата дизелови ДВГ няма да ти шумят, ако са читави
Определено дизелите преди 2001 имат малко по-лоша слава, но пък това зависи изцяло от поддръжката му преди да стигне до нашият пазар. И това определено е един прекрасен двигател, който не случайно е спечелил 24 Hours Nürburgring през 1998 за справка: http://en.wikipedia.org/wiki/24_Hours_N%C3%BCrburgring
За бензинките май нещо ме домързя да обяснявам. Само ще ти кажа, че бях тръгнал да купувам дизел, но капарирах 6-ак бензин. Още немога да си го обясня как ме омагьоса така
Успех с избора!

За бензинките май нещо ме домързя да обяснявам. Само ще ти кажа, че бях тръгнал да купувам дизел, но капарирах 6-ак бензин. Още немога да си го обясня как ме омагьоса така

Успех с избора!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
autoboy написа:Koй каза,че commonrail-a шуми по-малко?
и на мен това ми е чудно?!
Иначе по темата - карам печка - сменял съм за 1 година само тампони, но...повера ми идва малко та търся купе бензин

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
моето мнение
и аз съм с нафтовата печка вече доста време и няма ядове, но според мене на бензин си е най-добре, доколкото знам и аз поддръжката излиза по-евтина, а и като ми замирише на нафта и нещо вече ми се повдига, ще я сменям и аз с бензинова, а и чак толкова голяма разлика в разхода на 100 км едва ли има, а и вече нафтата е и по-скъпична от бенца, така че...
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Бензин взимай бате че на нафтовата ако нещо и се развали влизаш в ебахти и филмите. Разгледайсе малко из форума и ще видиш за какво ти говоря. 

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2