Бутане не предницата при опит за дрифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Бутане не предницата при опит за дрифт

Мнение от krasy1982 » 23 Апр 2008, 19:45

Здравейте колеги. Наскоро си купих Е46 и мн и се радвам. Досега не бях карал кола с задно и сега се опитвам да науча някой др номер. За съжаление обаче когато дам газ и накарам колата да върви напред с вратите се получава така че предницата ми започва да преплъзва (недозавива). С чисто нови гуми (225/45 17) съм и отпред и отзад. Прави го на сухо и на сняг. Ако някой знае в кое е проблема моля да ми обясни.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Re: Бутане не предницата при опит за дрифт

Мнение от Pitbull_Germany » 23 Апр 2008, 20:05

krasy1982 написа:Здравейте колеги. Наскоро си купих Е46 и мн и се радвам. Досега не бях карал кола с задно и сега се опитвам да науча някой др номер. За съжаление обаче когато дам газ и накарам колата да върви напред с вратите се получава така че предницата ми започва да преплъзва (недозавива). С чисто нови гуми (225/45 17) съм и отпред и отзад. Прави го на сухо и на сняг. Ако някой знае в кое е проблема моля да ми обясни.

Обясни как го правиш, защото техниката е нещото, което дава разликата между добрия дрифт и...срещите с бордюрите ;) Обясни като на малоумници как го правиш...
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Апр 2008, 20:17

Изключи си ASC-то :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 23 Апр 2008, 21:52

проблема за съжаление е в двигателя колега :mhihi: карам същата и знам от личен опит :( а и 225/45/17 си е голяма гума за 318-ска.
но на дъжд или мазен асфалт сме ние 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 23 Апр 2008, 22:52

аве най-големия проблем е че няма шпер и за да дрифтне си трааа яко скорост
от място забрави без шпер
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 24 Апр 2008, 0:50

Пичове благодаря за отговорите. Значи някой искаше да обесня как го правя. Карам примерно на трета с мако газ. Преди да вляза в завоя чупя колата на противоположната страна на завоя за да ми олекне колата и заедно с това превключвам на 2ра скорост и я сяпам за да тръгне. Задницата тръгва и когато започва да става интересно предницата започва да не ме слуша и бута в грешната посока и аз пускам газта за да не ида в бордюра :) Що се отнася до мнението за гумите да големи са за тази кола, но проблема е че ми го прави и с 15 в сняг. Относно АСЦ разбирасе че го изключвам. Относно шпера: виждал съм доста коли които го могат и без шпер.Вярно е че ефекта е друг. :)
Някоя др идея имате ли? Грешен ли ми е подхода към дрифта?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 24 Апр 2008, 1:31

krasy1982 написа:Пичове благодаря за отговорите. Значи някой искаше да обесня как го правя. Карам примерно на трета с мако газ. Преди да вляза в завоя чупя колата на противоположната страна на завоя за да ми олекне колата и заедно с това превключвам на 2ра скорост и я сяпам за да тръгне. Задницата тръгва и когато започва да става интересно предницата започва да не ме слуша и бута в грешната посока и аз пускам газта за да не ида в бордюра :) Що се отнася до мнението за гумите да големи са за тази кола, но проблема е че ми го прави и с 15 в сняг. Относно АСЦ разбирасе че го изключвам. Относно шпера: виждал съм доста коли които го могат и без шпер.Вярно е че ефекта е друг. :)
Някоя др идея имате ли? Грешен ли ми е подхода към дрифта?

пак ти казвам шпера ... подхода до тука ти е правилен .. ама щом ти изпуска предницата или предните ти гуми са мноо по зле от задните или просто няма повер .. а като няма шпер за да стане дрифт траа много повер ... или много техника ....и при всичи случеи много скорост

20ката я парзалях само с висока скорост или с cluchkick
нацелваш завоя и риташ съединителя ... ама тва си е мъчителна рабора
ако искаш да дрифтиш с тая кола просот мисли за смяна ....няма да стане нещо стойносно с е46 без шпер

а също си изтегли drift bible там мноо добре е обяснено кво траа се прай при Over i under steer ... aма и през ум не им минава да обясняват за коли без шпер
http://www.drifting-bg.com/
разгледай и фурума в тоя сайт има доста полезни неща от към техника
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 24 Апр 2008, 11:07

А при 4х4 как е. :mhihi: :mhihi: :mhihi: В смисъл поддава ли се това животно на такава тренировка :mhihi: :mhihi: Пробвал съм на 4-5 пъти и се получава добре - поне от моя гледна точка де ;) От вън незнам как е :) Има ли някаква специфика при 4х4 ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 24 Апр 2008, 11:47

при 4х4 лошото е че трябва още повече повер, защото траа върят всичките гуми ... то много зависи и кво е разпределението

аз зимата дамо съм дрифтил с 4х4

ама общо взето 4х4 трябва дрифта винаги да ти поичва преди завоя, защото ако в завоя при завити гуми дадеш педала долу и айде предницата губи сцеплемние и бам в мантинелата ...
другата усобеност, е че волана почти не се върти ... ако загледате тия от врц-то вианги са с почти прав волан

ама изтеглете си drift bible има я в замунда и арена и гледайте ... а в дрифтинг форума някой и субтитри май беше дал

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 24 Апр 2008, 12:51

Sharo написа:при 4х4 лошото е че трябва още повече повер, защото траа върят всичките гуми ... то много зависи и кво е разпределението

аз зимата дамо съм дрифтил с 4х4

ама общо взето 4х4 трябва дрифта винаги да ти поичва преди завоя, защото ако в завоя при завити гуми дадеш педала долу и айде предницата губи сцеплемние и бам в мантинелата ...
другата усобеност, е че волана почти не се върти ... ако загледате тия от врц-то вианги са с почти прав волан

ама изтеглете си drift bible има я в замунда и арена и гледайте ... а в дрифтинг форума някой и субтитри май беше дал

Шаро е прав за 4х4. Имам приятел със Субару СТИ и съм я карал към вилата ми (покрай Искърското дефиле). Това ми е правило впечатление, че като й набиеш газта и тръгва да се плъзга настрани. Първите няколко пъти, докато й свикна беше голяма паника, а той се счупваше да се хили. После го гледах него как го прави и наистина винаги преди да почне завоя я занася. Мисля си, че ако я пробваш някъде на празно място, ще стане финта ;) А и твойто дизелче ОПРЕДЕЛЕНО си има пауър за магарии ;)
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 30 Апр 2008, 1:43

пич при мене се получава същото почна ли да завивам и самата предницата изтърва, почва да се носи.Да не говорим и че усещам че просто нямам мощност за да даде ряз колата и да се завърти...наистина мисля 4е 17-ки са големи и че моторчето е доста слабо...трябва да вметна 4е при мене вероятно и дебитомер е за смяна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiSmiSSaL » 30 Апр 2008, 17:32

ee krasi :) смени дебитометъра,пък после ще разберем дали проблема е в двигателя или в липсата на шпер.. :) ако трябва после и аз ще я пробвам,може и да Емо да дадем ...

П.С. Каското е на линия,нали ? :)
Дизел в кръвта...... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 30 Апр 2008, 20:51

Няма проблеми другия път като ще ги менкаме секи почва да пържи другата че ни е свидно за нашата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 01 Май 2008, 0:03

Като сваляш предавка изравняваш ли оборотите? Може и да препомпиш задните гуми повече

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 01 Май 2008, 7:24

няма ли повер клъчкик-а е най-доброто ...

Следваща

Назад към E46